Sambilan Sarjana dalam Composition Studies di Amerika Scotland United Kingdom

Terbaik Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Composition Studies di Amerika Scotland United Kingdom 2018

Composition Studies

Tuan A dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan pengajian peringkat sarjana dalam bidang tertentu pengajian atau bidang amalan profesional serta menunjukkan tahap yang tinggi penguasaan semasa proses tersebut.

Kajian komposisi memberi tumpuan kepada bentuk penulisan yang berbeza, peringkat proses penulisan dan pelbagai bentuk produk bertulis (kesimpulan, pernyataan tesis, petikan, dan lain-lain). Kajian komposisi biasanya merupakan sebahagian daripada kajian teras dan mungkin diperlukan oleh pelajar peringkat pertama.

The United Kingdom Great Britain dan Ireland Utara, yang lebih dikenali sebagai United Kingdom dan Britain, adalah sebuah negara berdaulat yang terletak di luar pantai barat laut benua Eropah.Kedua-dua universiti yang paling terkenal (dan tertua) adalah Oxford dan Cambridge (sering dirujuk sebagai Oxbridge oleh ramai rakyat Britain) England juga mempunyai beberapa institusi bertaraf dunia lain, termasuk beberapa di London (terutamanya Imperial College, London School of Economics, Kolej Universiti London dan King 's College London, semua adalah sebahagian daripada Universiti London)

Scotland adalah di utara Great Britain dan mempunyai lebih 790 pulau. Modal ialah Edinburgh, salah satu pusat kewangan terbesar. Sistem pendidikan mereka sentiasa berbeza dari seluruh UK. Scotland mempunyai 15 universiti, ada juga yang tidak tertua di dunia.

Sambilan Sarjana dalam Composition Studies di Amerika Scotland di UK

Baca lebih lanjut

Sarjana Penulisan Kreatif (MLitt)

University of Stirling
Campus Sambilan 12 - 27  September 2018 United Kingdom Stirling

Penulisan Kreatif MLitt menawarkan peluang untuk menghasilkan badan kerja - puisi, fiksyen, atau bukan fiksyen kreatif - sepanjang tahun yang kreatif dan merangsang. Ijazah ini menggabungkan bengkel penulis yang intensif, modul pilihan yang berfokus pada teknik, dan tuisyen satu-satu dengan penulis-penulis yang terkenal di kalangan kakitangan, bersama-sama dengan lawatan merangsang dari pengarang, ejen dan penerbit. [+]

Pengenalan

Penulisan Kreatif MLitt menawarkan peluang untuk menghasilkan badan kerja - puisi, fiksyen, atau bukan fiksyen kreatif - sepanjang tahun yang kreatif dan merangsang. Ijazah itu menggabungkan bengkel penulis yang intensif, modul pilihan yang berfokuskan teknik, dan tuisyen satu-satu dengan penulis-penulis terkenal di kalangan kakitangan, bersama-sama dengan lawatan merangsang dari pengarang, ejen, dan penerbit.

Objektif kursus

Kursus ini direka untuk membangunkan bakat-bakat individu kreatif, membolehkan mereka memberi tumpuan mendalam dalam projek sambil menawarkan mereka pertemuan kreatif dengan pelbagai genre dan amalan kerja, menggambar kepakaran Stirling yang kaya dalam kesusasteraan, penerbitan, filem, media kontemporari , dan kewartawanan. Pelajar belajar kemahiran dalam mendengar dan diplomasi, advokasi, dan dalam menghasilkan penulisan yang baik, bernuansa.... [-]