Sambilan Sarjana dalam Christian Studies di Ireland

Cari anda Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Christian Studies di Ireland 2018

Christian Studies

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. Satu mesti sudah mempunyai ijazah sarjana muda untuk memohon program sarjana 's. Kebanyakan tuan 'program ijazah s memerlukan pelajar menyelesaikan sarjana ' s tesis atau kertas penyelidikan.

Pendidikan dalam kajian Christian dirancang untuk pelajar yang berminat dalam kajian Alkitab dan kementerian. Pelajar dapat mengembangkan ilmu yang berkaitan dengan tempat, tema, peristiwa dan tokoh-tokoh utama kedua-dua Perjanjian Baru dan Lama.

Ireland adalah sebuah pulau di utara-barat benua Eropah. Ia adalah pulau ketiga terbesar di Eropah dan pulau kedua puluh terbesar di Bumi. Ke sebelah timur adalah pulau yang lebih besar daripada Great Britain, dari mana ia dipisahkan oleh Laut Ireland.

Sambilan Sarjana dalam Christian Studies di Ireland

Baca lebih lanjut

M. Phil. Dalam Teologi Kristian

Trinity College Dublin
Campus Sambilan 1 - 2  September 2018 Ireland Dublin

M. Phil ini dalam Teologi Kristian akan membolehkan peserta untuk mendapatkan pengetahuan yang mendalam tentang isu-isu teras dalam kontemporari Christian teologi - Isu-isu seperti Gereja dan Kementerian, Teologi Alkitab, Hak dan Tanggungjawab. [+]

M. Phil. dalam Teologi Kristian

isu-isu agama adalah satu bahagian penting dalam perdebatan umum dalam masyarakat pluralis kontemporari. Banyak perkara-perkara sosial dan politik penting dipengaruhi oleh faktor agama. perbahasan dasar utama memerlukan kepakaran dan literasi dalam konsep agama dan teologi, tradisi dan amalan mereka. MPhil ini dalam Teologi Kristian akan membolehkan peserta untuk mendapatkan pengetahuan yang mendalam tentang isu-isu teras dalam kontemporari Christian teologi - Isu-isu seperti Gereja dan Kementerian, Teologi Alkitab, Hak dan Tanggungjawab.

Pelajar diperkenalkan dengan kesarjanaan sejarah dan ketat siasatan teologi kontemporari. pembelajaran gaya Seminar merupakan pedagogi penting dalam program ini. Disertasi bertulis adalah bahagian penting daripada MPhil. Ini membolehkan peserta untuk terlibat dalam kajian lanjutan terhadap topik yang menarik di lapangan. Sepanjang proses penulisan, peserta ditawarkan satu-satu pengawasan akademik. Peserta dalam MPhil ini akan belajar kemahiran penyelidikan, serta analisis, penulisan dan kemahiran komunikasi lisan. Ini amat dihargai dan berkesan dalam pelbagai jenis kerjaya.... [-]