Filter
Ijazah Sarjana
Thailand Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Biologi di Thailand

Pengajian Sarjana peringkat melibatkan kajian khusus dalam bidang penyelidikan atau kawasan amalan profesional. Pendapatan ijazah sarjana menunjukkan tahap yang lebih tinggi penguasaan subjek. Pendapatan ijazah sarjana boleh mengambil mana-mana sahaja dari setahun untuk tiga atau empat tahun. Sebelum anda boleh lulus, anda biasanya perlu menulis dan mempertahankan tesis, kertas yang panjang yang merupakan kemuncak kepada penyelidikan khusus anda.

Kajian dalam biologi boleh membawa kepada kerjaya dalam penjagaan kesihatan, pengajaran, pemuliharaan alam sekitar, dan bioteknologi. Ia juga boleh membentuk asas untuk melanjutkan pengajian doktor falsafah dalam bidang kerja-kerja klinikal atau penyelidikan.

Thailand (ประเทศไทย), secara rasmi Thailand (ราช อาณาจักร ไทย) ialah sebuah negara di Asia Tenggara dengan pantai di Laut Andaman dan Teluk Thailand. The Bangkok modal adalah pada permulaan ramai pengunjung 'jadual perjalanan, dan manakala sebuah bandar moden, ia mempunyai warisan budaya yang kaya.

Sarjana dalam Biologi di Thailand

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Biologi, Thailand

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Chulabhorn Graduate Institute

The Chemical Program Biologi menekankan antara muka antara Kimia dan Biologi, serta aplikasi yang berpotensi untuk bidang lain.Ia melibatkan kajian interaksi antara kecil ... [+]

Sarjana Biologi Kimia

The Chemical Program Biologi menekankan antara muka antara Kimia dan Biologi, serta aplikasi yang berpotensi untuk bidang lain. Ia melibatkan kajian interaksi antara molekul kecil dan sasaran biologi mungkin mereka, kajian laluan biologi menggunakan alat-alat kimia, penyampaian ubat, serta pemahaman kimia negeri-negeri penyakit, untuk mewujudkan pengetahuan sains asas untuk usaha penemuan ubat-ubatan masa depan. Program ini telah direka untuk melatih graduan yang mampu memulakan kerjasama dalam bidang baru penyelidikan dengan sifat pelbagai disiplin.

&nbsp

Syarat Kemasukan

Calon-calon mesti mempunyai ijazah Sarjana Muda atau setaraf dengan GPA terkumpul sekurang-kurangnya 2.75. Latar belakang dipilih: Sains (termasuk Kimia, Biologi, Sains Biologi, Biokimia, Bioteknologi, Mikrobiologi, Sains Alam Sekitar), Farmasi, Sains Farmasi, Kejururawatan, Perubatan, atau lain-lain bidang yang berkaitan ... [-]
Thailand Bangkok