Filter
Ijazah Sarjana
Pakistan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Sains Hayat di Pakistan

Tuan A dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan pengajian peringkat sarjana dalam bidang tertentu pengajian atau bidang amalan profesional serta menunjukkan tahap yang tinggi penguasaan semasa proses tersebut.

Dalam hal kajian sains biologi & kehidupan, pelajar boleh memberi tumpuan kepada satu aspek sains semula jadi atau belajar bagaimana mereka bekerja bersama-sama, seperti alam sekitar dan kesihatan manusia atau biologi dan geologi.

Pakistan adalah rumah kepada tamadun Lembah Indus, yang merupakan antara yang tertua di dunia. Bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi yang digunakan dalam semua kerajaan dan paling entiti pendidikan dan perniagaan, dan juga difahami dan dituturkan di pelbagai peringkat kecekapan oleh ramai orang di seluruh Pakistan, terutama golongan atasan dan orang-orang yang telah melalui pendidikan yang lebih tinggi, dan orang-orang yang tinggal di bandar-bandar besar.

Sarjana dalam Sains Hayat di Pakistan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Sains Hayat, Pakistan

Forman Christian College

FC Kolej memulakan program MPhil Bioteknologi pada tahun 2009 untuk bersaing dengan kemajuan pesat dalam sains hayat dan untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya yang memu ... [+]

FC Kolej memulakan program MPhil Bioteknologi pada tahun 2009 untuk bersaing dengan kemajuan pesat dalam sains hayat dan untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya yang memuaskan dalam bidang Bioteknologi, sama ada dalam industri, ahli akademik atau kerajaan.

Jabatan Sains Biologi terletak di Sains Bangunan Armacost baru yang mempunyai enam penyelidikan khusus dan enam makmal pengajaran dan juga negeri-peralatan seni seperti: sepeda PCR-terma, masa nyata PCR, microcentrifuges, electroporator, atas meja dalam peti sejuk centrifuge, ultra beku rendah, nanodrop spektrofotometer, shaker orbit, gas inframerah analyzer (IRGA), kromatogram gas, inkubator CO2, sistem elektroforesis gel, sistem dokumentasi, kabinet biokeselamatan dan lain-lain... [-]

Pakistan Lahore
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu