Sarjana dalam Biologi dan Sains Hayat di Lubnan

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Biologi dan Sains Hayat di Lubnan

Biologi dan Sains Hayat

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.

Biologi & sains hayat kajian sering menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam penjagaan kesihatan. Kadang-kadang program akan menggabungkan kelas biologi manusia dengan kelas dalam fizik, kimia, dan juga geologi untuk membantu pelajar belajar bagaimana organisma hidup bekerjasama.

Lebanon-secara rasmi dipanggil Republik Lubnan. Ia didapati dalam Timur Mediterranean. Ramai orang di negara ini mempunyai akses kepada pendidikan yang pada dasarnya dibahagikan kepada pendidikan asas, rendah dan menengah serta pengajian tinggi.

Sarjana dalam Biologi dan Sains Hayat di Lubnan

Baca lebih lanjut

Sarjana Sains Makanan dan Teknologi

Lebanese International University
Campus Sepenuh masa 1 - 2  October 2018 Lubnan Beirut

Penjelasan mengenai interaksi fizikal dan kimia antara pelbagai konstituen yang terhasil daripada operasi pemprosesan sering mengakibatkan sensori fizikal, dan perubahan nutrisi dalam makanan. [+]

Sarjana Sains Makanan dan Teknologi

Program ini termasuk kursus berikut:

Aspek fisiokimia makanan

Penjelasan mengenai interaksi fizikal dan kimia antara pelbagai konstituen yang terhasil daripada operasi pemprosesan sering membawa kepada perubahan sensori fizikal dan nutrisi dalam makanan. Gabungan maklumat penting mengenai pemprosesan dan kualiti makanan. Kursus ini menerangkan kesan pelbagai teknologi pemprosesan mengenai perubahan kualiti makanan utama yang berbeza secara integratif

Kejuruteraan Makanan Lanjutan

Bincangkan pemodelan, reka bentuk, dan simulasi proses makanan yang paling penting terutamanya proses pemindahan haba dan jisim. Ini dilakukan dengan menjelaskan hubungan kejuruteraan dan ekonomi asas, dan data kesusasteraan mengenai sifat fizikal dan pengangkutan makanan.... [-]