Sarjana dalam Biologi dan Sains Hayat di Kanada

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Biologi dan Sains Hayat di Kanada

Biologi dan Sains Hayat

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. Satu mesti sudah mempunyai ijazah sarjana muda untuk memohon program sarjana 's. Kebanyakan tuan 'program ijazah s memerlukan pelajar menyelesaikan sarjana ' s tesis atau kertas penyelidikan.

sains biologi & kehidupan adalah satu bidang sains yang mengkaji bagaimana proses yang berbeza, seperti kimia, fizikal, dan geologi, bentuk bagaimana organisma hidup berinteraksi di bumi bersama-sama. Kelas boleh termasuk ekologi, fisiologi, dan evolusi.

Kanada kepentingan yang besar untuk belajar, dan telah membangunkan satu sistem pendidikan kelas pertama dengan standard yang tinggi. Bukan sahaja Kanada menyediakan persekitaran yang selamat, bersih, tetapi ia telah konsisten disenaraikan sebagai salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk hidup dari segi kualiti hidup oleh PBB.

Sarjana dalam Biologi dan Sains Hayat di Kanada

Baca lebih lanjut

Tuan bioteknologi perubatan

University of Windsor, Graduate
Campus Sepenuh masa 16  September 2019 Kanada Windsor

Sarjana Bioteknologi Perubatan merupakan program profesional yang ditawarkan oleh Jabatan Kimia dan Biokimia dan menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh terhadap konsep-konsep teori dan praktikal perindustrian-undang pengalaman teknik makmal yang digunakan dalam industri bioteknologi perubatan. [+]

Sarjana Bioteknologi Perubatan merupakan program profesional yang ditawarkan oleh Jabatan Kimia dan Biokimia dan menyediakan pelajar dengan asas yang kukuh terhadap konsep-konsep teori dan praktikal perindustrian-undang pengalaman teknik makmal yang digunakan dalam industri bioteknologi perubatan. Selain itu, pelajar juga akan menerima latihan dalam pembangunan pelan perniagaan dan pengkomersilan produk.

Kemahiran dan pengetahuan yang diajar dalam program ini akan membolehkan anda untuk membangunkan kerjaya yang berjaya dalam bidang keusahawanan bioteknologi, bahan-bahan perubatan dan farmaseutikal pencirian, diagnostik perubatan atau produk bioteknologi pembangunan / pemantauan. Di samping itu, program Sarjana Bioteknologi Perubatan boleh menjadi laluan bagi kemajuan kerjaya jika anda sedang bekerja dalam bidang bioteknologi dan / atau industri perubatan dan farmaseutikal yang berkaitan.... [-]


Sarjana dalam Pengurusan Lestari Ekosistem Hutan

Université Du Québec En Outaouais UQO
Campus Sepenuh masa 30  September 2019 Kanada Saint-Jérôme

Pekerja khusus dalam pengurusan ekosistem hutan mengambil bahagian dalam definisi, pengurusan dan penyelesaian pelbagai jenis masalah untuk menyumbang kepada pelaksanaan pembangunan hutan lestari. [+]

Pekerja khusus dalam pengurusan ekosistem hutan mengambil bahagian dalam definisi, pengurusan dan penyelesaian pelbagai jenis masalah untuk menyumbang kepada pelaksanaan pembangunan hutan lestari.

Mereka menyediakan pengurusan ekosistem yang mampan dan perancangan hutan, dengan mengambil kira prinsip dan amalan pengurusan mereka yang memerlukan pelbagai pengguna, tuntutan kumpulan minat, objektif guna tanah dan perlindungan ekosistem hutan. .

Dalam perspektif ini, ijazah sarjana multidisiplin ini bertujuan untuk calon-calon yang ingin menjadi profesional yang khusus dalam pengurusan ekosistem hutan yang mampan. Melalui kaedah pengajaran aktif yang menyatukan dimensi ekologi, ekonomi dan sosiologi, pelajar akan membangunkan kemahiran mereka dalam menentukan, menguruskan dan menyelesaikan masalah yang rumit.... [-]