Sambilan Sarjana dalam Bioengineering di Hong Kong

Cari anda Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Bioengineering di Hong Kong 2018

Bioengineering

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. Satu mesti sudah mempunyai ijazah sarjana muda untuk memohon program sarjana 's. Kebanyakan tuan 'program ijazah s memerlukan pelajar menyelesaikan sarjana ' s tesis atau kertas penyelidikan.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Sambilan Sarjana dalam Bioengineering di Hong Kong

Baca lebih lanjut

MPhil in Chemical and Biomolecular Engineering

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sambilan September 2018 Hong Kong

[+]

Pelajar akan didedahkan kepada isu-isu berkaitan yang terlibat dalam penyelidikan saintifik, pembangunan teknologi dan aplikasi komersil di lapangan.

.

[-]

MPhil Dalam Biokejuruteraan

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sambilan September 2018 Hong Kong

Pelajar perlu melaksanakan kerja kursus yang besar, menghadiri seminar dan masa ini, dan berjaya menyiapkan tesis untuk menunjukkan tahap yang tinggi kecekapan dalam kejuruteraan bio penyelidikan. ijazah biasanya akan mengambil masa dua tahun pengajian sepenuh masa untuk disiapkan. kajian mod sambilan boleh didapati. [+]

Bidang biokejuruteraan adalah luas, dengan asas-asas dalam semua bidang sains kejuruteraan dan juga dalam sains biologi, perubatan, tingkah laku dan kesihatan. Menyertai Program Bioengineering sebagai pelajar pasca siswazah menawarkan anda peluang untuk membina jambatan antara sains hayat asas dan kejuruteraan dan untuk membantu dalam kemajuan teknologi.

Penemuan utama abad ke-21 akan datang dari permohonan sistematik prinsip biokejuruteraan dan penemuan termasuk penggunaan pintar proses maklumat biologi, reka bentuk instrumen diagnostik, peranti dan sensor baru, reka bentuk sistem kejuruteraan diilhamkan biologi, pembangunan baru bioproses, dan pembangunan produk penjagaan kesihatan dan bahan-bahan bioperubatan.... [-]