Sambilan Sarjana dalam Bioengineering di Hong Kong

Cari anda Sambilan Ijazah Sarjanav dalam Bioengineering di Hong Kong 2018

Bioengineering

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. Satu mesti sudah mempunyai ijazah sarjana muda untuk memohon program sarjana 's. Kebanyakan tuan 'program ijazah s memerlukan pelajar menyelesaikan sarjana ' s tesis atau kertas penyelidikan.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Sambilan Sarjana dalam Bioengineering di Hong Kong

Baca lebih lanjut

MPhil in Chemical and Biomolecular Engineering

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sambilan September 2018 Hong Kong

[+]

Pelajar akan didedahkan kepada isu-isu berkaitan yang terlibat dalam penyelidikan saintifik, pembangunan teknologi dan aplikasi komersil di lapangan.

Aktiviti penyelidikan disokong oleh Institut Penyelidikan Bioteknologi HKUST.

Kejuruteraan alam sekitar

Pembentukan dan pengurangan pencemaran udara, aerosol, penyahbauan udara dalaman, pengoksidaan katalitik dan canggih, elektrocoagulasi dan elektrooksidasi, kaedah maju untuk rawatan air sisa, sisa berbahaya dan pencemaran mikro, pengurangan sisa dan teknologi yang bersih.

Reka Bentuk Produk dan Proses

Proses kimia, proses biokimia, nasib alam sekitar dan pengangkutan, dan fenomena dan kesan permukaan. Reka bentuk produk bernilai tambah tinggi, seperti sel bahan bakar, bahan tambahan makanan, farmaseutikal, juga merupakan kawasan penyelidikan aktif.... [-]


MPhil in Bioengineering

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sambilan September 2018 Hong Kong

[+]

Biological Engineering Maklumat

Menyiasat isu yang berkaitan dengan konsep pengiraan baru dan alat-alat yang terlibat dalam pengimejan perubatan. Penyelidikan juga boleh diperluaskan ke kawasan berasaskan maklumat lain, seperti bioinformatik, protein ramalan struktur, reka bentuk dadah, dan sistem biologi.

Biopemprosesan dan BioProduct Design

Teknologi biopemprosesan, peraturan, keselamatan dan isu-isu etika yang terlibat dalam bidang bioteknologi, dan evolusi sistematik pada proses pengeluaran menggunakan ciri-ciri produk untuk membantu dalam "berorientasikan produk" reka bentuk proses.

Bahan bio dan BioMEMS... [-]