Filter
Ijazah Sarjana
Belgium Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Ijazah Sarjanav di Belgium 2019

Negara kecil Eropah Belgium adalah sebuah negara yang benar-benar antarabangsa. Selain menjadi tuan rumah kepada ibu pejabat EU, ia juga menjadi tuan rumah kepada ibu pejabat banyak organisasi antarabangsa yang lain. Dengan bahasa rasmi tiga, muzium yang menarik, seni bina lama yang indah, institusi politik yang penting, dan mempunyai pelbagai budaya, mengambil Ijazah Sarjana Belgium adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang mencari lokasi yang dinamik untuk memajukan pendidikan. Penuh dengan kemajuan teknologi, Belgium adalah sebuah negara Eropah moden dengan sejarah yang lebih baru berbanding dengan negara-negara jiran. Bagi pelajar yang berminat untuk belajar di lokasi yang pelbagai, Belgium adalah sempurna. Belanda, Perancis dan Jerman adalah semua bahasa rasmi Kerajaan Belgium, dan pelajar akan berpeluang untuk tinggal dan bekerja di kalangan orang-orang dari semua bahagian dunia apabila mereka mengikuti latihan siswazah di negara ini.

Yang berbilang bahasa, berpendidikan tinggi, persekitaran antarabangsa di Belgium adalah tempat yang hebat untuk mengambil Ijazah Sarjana anda. Belgium mempunyai beberapa universiti yang sangat baik untuk pelajar-pelajar asing untuk dipertimbangkan. Negara ini sangat menghargai pendidikan, dengan kadar literasi dewasa tinggi dan yang ke-19 ranking dalam pendidikan daripada Program Penilaian Pelajar Antarabangsa. Penekanan terhadap pendidikan dengan mudah diterjemahkan ke peringkat pendidikan menengah, dan pelajar mendapat manfaat daripada beberapa profesor terkemuka di Eropah semasa belajar di Belgium.

Di Belgium, tahun akademik bermula pada hari pertama bulan Oktober dan berjalan melalui 30 September. Universiti paling membahagikan tahun ini kepada dua semester, yang dipecahkan kepada 13 minggu pengajian, dua minggu bercuti, seminggu kajian individu dan tiga minggu peperiksaan.

Belgium membahagikan darjah ke tiga kitaran. Ijazah Sarjana dianggap ijazah kitaran kedua.Ia boleh didapati kepada pelajar-pelajar yang telah memiliki ijazah Sarjana Muda. Mereka yang mempunyai pengalaman profesional yang luas boleh memohon kepada Panel Kemasukan untuk mempunyai pengalaman yang disahkan untuk berkhidmat sebagai ijazah. Mereka juga mesti memfailkan permintaan dengan sekolah yang mereka ingin belajar. Kebanyakan program Sarjana mengambil dua tahun pengajian, atau empat semester, untuk melengkapkan.

Selain Ijazah Sarjana standard, universiti Belgium menawarkan ijazah Sarjana Komplementari. Ini ditawarkan kepada orang-orang yang sudah mempunyai ijazah sarjana atau yang mempunyai 300 kredit. Ini berbeza daripada kitaran ketiga, dan adalah lebih selaras dengan ijazah Sarjana kedua daripada ijazah Doktor Falsafah.

Di Belgium, pelajar berpeluang untuk belajar di persekitaran pelbagai bahasa. Kelas Sarjana biasanya diajar di Perancis, Belanda dan Jerman. Pelajar akan dapat memilih daripada yang paling major kerana mereka mengejar Sarjana Belgium.Selain itu, mereka akan mendapat manfaat daripada yang tinggal di ibu pejabat Kesatuan Eropah dan beberapa pertubuhan antarabangsa yang lain. Ini bermakna bahawa pelajar akan sentiasa berada dalam hubungan dengan orang-orang dari seluruh dunia.

Selepas menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Belgium, pelajar boleh memilih untuk melanjutkan ijazah kitaran ketiga, yang bersamaan dengan ijazah doktor falsafah, atau mereka boleh mula mencari kedudukan yang profesional dalam bidang mereka. Mempunyai Ijazah Sarjana akan menjadikan mereka lebih berkelayakan untuk peluang pekerjaan di seluruh negara juga. Majikan utama di Belgium termasuk SAS, Torfs dan AE. Teknologi, perniagaan dan kewangan adalah semua industri penting di Belgium.

Jika anda sedang mempertimbangkan mengikuti program ijazah Sarjana di Belgium, anda akan perlu belajar tentang keperluan visa. Pelajar juga akan perlu untuk mencari tempat tinggal sebelum membuat perjalanan ke negara ini, dan kemudian membuat rancangan untuk perjalanan itu.Namun langkah pertama dalam proses ini adalah mencari sebuah sekolah dengan program ijazah yang betul, dan alat carian dalam talian kami yang boleh membantu. Layari senarai program atau digunakan dalam kajian untuk mencari satu yang paling sesuai dengan keperluan dan matlamat anda.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Results

HEC Management School - University of Liège

Ijazah Sarjana dalam pengurusan, dengan pelbagai pengkhususan, memberikan latihan yang baik dengan tahap pengkhususan yang tinggi. Program ini terdiri daripada teras peng ... [+]

Ijazah Sarjana dalam pengurusan, dengan pelbagai kepakaran, memberikan anda

latihan yang baik dengan tahap pengkhususan tinggi. Program ini terdiri daripada teras pengetahuan konsep (teori) yang kuat yang sedia untuk diubah dengan cepat ke dalam praktikal (operasi) kemahiran dalam pekerjaan pengurusan yang berbeza. Setiap pengkhususan menggabungkan pelbagai kursus khusus, magang (dalam syarikat, dalam organisasi awam, di pusat penyelidikan dan lain-lain) dan tesis akhir.Latihan ini menggabungkan kemahiran universiti yang transversal yang diperlukan untuk pembangunan kerjaya yang betul dalam dunia kewangan, sama ada di syarikat atau di organisasi profesional (kesesuaian, fleksibiliti, keingintahuan intelektual, keterbukaan kepada dunia, kreativiti, semangat keusahawanan, berakar di dunia nyata, pembelajaran berterusan) dengankajian terperinci tentang disiplin asas pengurusan di peringkat yang membenarkan graduan memulakan kerjaya profesional am, atau yang dikaitkan dengan lebih spesifik ke salah satu disiplin ini.penguasaan menyeluruh kemahiran atau bidang pengkhususan yang khusus, memberikan lulusan dengan profil khusus untuk tujuan mencari pekerjaan atau mengejar penyelidikan selanjutnya.kemahiran dalam dua bahasa asing: Bahasa Inggeris (ke tahap yang sepadan dengan standard antarabangsa C1) dan bahasa lain (kepada tahap minimum B2).memahami cara syarikat berfungsi dan isu-isu ekonomi kontemporari yang dipertaruhkan.keupayaan untuk melaksanakan pengetahuan yang diperoleh dalam konteks keadaan lapangan yang kompleks, untuk menganalisis keadaan yang diperhatikan dengan ketat dan untuk menyediakan penyelesaian yang sesuai.Pengkhususan dalam program ijazah Sarjana dalam pengurusan diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, atau sebaliknya dalam bahasa Inggeris dan Perancis. Mereka membina bidang kecemerlangan Sekolah atau sektor profesional tertentu.... [-]
Belgium Liège
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
KU Leuven: Faculty of Engineering Science

... [+]

Apakah 'Master EIT-KIC Tenaga' semua kira-kira? Struktur

Pada tahun kedua, pelajar terus berusaha ke arah menulis tesis Sarjana dan menghadiri kursus elektif: umum, memperluas dan pilihan tertentu.

Projek bersepadu juga dimasukkan. Ini sekolah musim panas merangkumi soft skills seperti teambuilding, rangkaian, kepimpinan, keusahawanan dan komunikasi antara budaya, semua didorong oleh perbualan yang menarik dengan profesional dari industri tenaga, firma perundingan dan majlis perbandaran.

Pelajar-pelajar ini menemui pelbagai inovasi dan teknologi dalam sektor bandar pintar terkemuka di luar kurikulum tradisional.

Di sini pelajar belajar untuk mengintegrasikan dan mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi dalam mereka tahun sebelumnya. penemuan projek akan disiasat dengan tujuan untuk mengoptimumkan nilai dan permohonan mereka dalam kedua-dua konteks tenaga semasa dan akan datang.... [-]

Belgium Leuven
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
ICHEC Brussels Management School

Dianjurkan dalam tempoh satu tahun, program ijazah Sarjana 60 kredit ini, terutamanya bukan khusus, membolehkan pelajar, sebagai lanjutan ijazah sarjana muda, untuk menin ... [+]

Dianjurkan dalam tempoh satu atau dua tahun (s), program Ijazah Sarjana 60 atau 120 kredit ini, terutamanya bukan khusus, membolehkan pelajar, sebagai lanjutan ijazah sarjana muda, untuk meningkatkan kecekapan mereka dalam pelbagai mata pelajaran yang berkaitan dengan sains komersial .

Tempoh latihan dianjurkan untuk ijazah Sarjana 120 kredit, tetapi tidak untuk ijazah Sarjana 60 kredit ini.

Seorang pelajar menamatkan pengajian di program ini akan layak sebagai «Master dalam bidang sains komersial» untuk MIBM-60 dan sebagai «Master dalam pengurusan perniagaan» untuk MIBM-120.

Program ini juga boleh didapati di Perancis (Sarjana Sains Perdagangan dan Sarjana Pengurusan Perniagaan).... [-]

Belgium Brussels
September 2019
Sepenuh masa
1 - 2 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ghent University - Faculty of Economics and Business Administration

Sarjana Analisis Marketing ialah pengajian sepenuh masa selama setahun (atau dua tahun kajian sambilan) mengenai Pengurusan Perhubungan analisis Pelanggan (CRM) / topik R ... [+]

Sarjana Analisis Marketing

Sarjana Analisis Marketing ialah pengajian sepenuh masa selama setahun (atau dua tahun kajian sambilan) mengenai Pengurusan Perhubungan analisis Pelanggan (CRM) / topik Risikan Perniagaan dalam bahasa Inggeris yang meliputi teknik perlombongan data. Lebih khusus, kajian ini terutamanya memberi tumpuan kepada: Analisis Pelanggan perisikan Pengurusan Hubungan / pelanggan (iaitu menggunakan teknik perlombongan data untuk mendedahkan Pengetahuan dalam Pangkalan Data (KDD)), serta penyelidikan pasaran / pemasaran.

Ini tahap yang berkualiti tinggi ditawarkan dengan harga yang rendah daripada 541 EUR ≈ 735 USD (iaitu, normal bayaran masuk tahun penuh untuk semua pelajar untuk semua ijazah universiti 'normal' di Belgium) + lebih kurang. 250 EUR ≈ 340 USD (untuk buku, perisian, dan lain-lain). Ghent University telah menawarkan peringkat tinggi ijazah lanjutan-induk ini sejak Oktober 1999.... [-]

Belgium Ghent
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International Football Business Institute

Semuanya bermula dengan hati untuk perniagaan dan semangat untuk bola sepak. IFBI menawarkan para peserta tuan eksekutif unik untuk mengkhususkan diri dalam perniagaan bo ... [+]

Master Eksekutif Perniagaan Sepak Bola Antarabangsa

Ijazah pascasiswazah antarabangsa dari Universiti Brussels - Vrije Universiteit Brussel, yang dianjurkan dan diselaraskan oleh International Football Business Institute (IFBI).

Gambaran Keseluruhan Program

Impak sosial bola sepak tidak boleh dipandang rendah. Tiada sukan lain yang menyentuh hati ramai orang setiap minggu. Bola sepak dan semangat adalah dua perkataan yang sukar dipisahkan tetapi tidak cukup untuk berjaya secara professional dalam sukan ini. Bekerja dalam industri bola sepak memerlukan pengetahuan, penglibatan, komitmen dan latihan. Kami berusaha untuk menggunakan komponen terakhir ini, latihan, untuk membimbing profesional muda yang berbakat ke arah kerjaya yang menjanjikan dalam industri perniagaan bola sepak antarabangsa.... [-]

Belgium Brussels
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Access Masters

Tour Access Masters akan memperkenalkan anda kepada pelbagai program Sarjana dan akan menghubungkan anda dengan wakil dari beberapa sekolah perniagaan terbaik di dunia. D ... [+]

A Master - pasport anda ke dunia perniagaan.

Tour Access Masters akan memperkenalkan anda kepada pelbagai program Sarjana dan akan menghubungkan anda dengan wakil dari beberapa sekolah perniagaan terbaik di dunia. Dengan mendaftar, anda akan mendapat akses kepada program penuh acara tersebut.

Buka Fair

Pesta Terbuka memberi peluang kepada pelajar yang berpeluang bertemu dengan wakil sekolah di tempat mereka tanpa sebarang pelantikan sebelumnya, tetapi selepas pendaftaran untuk acara tersebut. Program sarjana yang dibentangkan semasa bahagian ini meliputi pelbagai bidang termasuk Kejuruteraan, Kewangan dan Perakaunan, Kemanusiaan, Teknologi Maklumat, Hubungan Antarabangsa, Pengajian Undang-undang dan Perundangan, Pengurusan, Pemasaran, Matematik, Perubatan dan Kejururawatan, Sains, Sains Sosial .... [-]

Belgium Brussels
April 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The International Master’s in Advanced Research in Criminology

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) adalah satu-satunya program selama 2 tahun dalam kriminologi yang menumpukan pada persimpangan semp ... [+]

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) adalah satu-satunya program selama 2 tahun dalam kriminologi yang menumpukan pada persimpangan sempadan, keselamatan dan keadilan sosial. Program bersama ini ditawarkan oleh empat Universiti yang berbeza di Eropah.

IMARC menangani isu-isu penting dari kesan peningkatan kemasukan pendatang yang berkaitan dengan kawalan sempadan dalaman dan luaran, jenayah terancang transnasional, kebimbangan hak asasi manusia, keselamatan bandar dan ancaman radikalisasi dan keganasan, terhadap peranan jenayah siber, malfeasance korporat dan peningkatan jenayah benci, perkauman dan xenophobia. Tema utama dalam menangani isu-isu semasa adalah persoalan bagaimana untuk menganjurkan keselamatan serta melindungi hak asasi manusia. IMARC menangani keperluan kepakaran kriminologi dalam konteks kawasan keadilan jenayah Eropah bersama dengan cabaran kawalan sempadan dalaman dan luaran serta perkembangan antarabangsa yang lebih luas.... [-]

Belgium Ghent
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Institute for European Studies

IEE-ULB menganjurkan ijazah Sarjana Eksekutif, satu program latihan tersuai dalam bahasa Inggeris. Temui Eksekutif Eksekutif kami dalam Pengajian Kesatuan Eropah. ... [+]

IEE-ULB menganjurkan ijazah Sarjana Eksekutif, satu program latihan tersuai dalam bahasa Inggeris. Temui Eksekutif Eksekutif kami dalam Pengajian Kesatuan Eropah.

Master Eksekutif dalam Pengajian Kesatuan Eropah disesuaikan dan disahkan latihan. Diiktiraf dalam bahasa Inggeris, program ini menawarkan peserta kelebihan kelenturannya. Mereka boleh mengikuti program penuh atau menyesuaikannya dengan mengambil modul atau kursus tertentu.

Program ini menangani cabaran integrasi dan tema kajian baru - baru ini di tengah-tengah proses pembuatan keputusan Eropah.

Program Master Eksekutif

Master Eksekutif dalam Pengajian Kesatuan Eropah (MEUS) adalah program pascasarjana dengan jadual waktu yang berperingkat-peringkat pada waktu malam atau pada hari Sabtu.... [-]

Belgium Brussels
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
European College for Liberal Studies

MLS - Master Pengajian Liberal (60 kredit) ... [+]

program siswazah kita, masing-masing dengan keperluan program yang berbeza, adalah berdasarkan dan serasi sepenuhnya dengan yang ditubuhkan sistem pendidikan Eropah dan Amerika Syarikat. Garis panduan Eropah bagi pengajian tinggi yang digariskan dalam perjanjian Bologna. Setelah nombor minimum kredit yang telah diperolehi, permintaan untuk tamat pengajian boleh dikemukakan. Tidak semua program yang ditawarkan di semua kampus. Rujuk jadual program untuk maklumat lanjut.

Kursus

Kursus lepasan dibahagikan kepada kursus teras dan kursus pengkhususan. Elektif boleh dipilih dari mana-mana kursus yang dirancang ditawarkan di peringkat siswazah. kursus Pengkhususan dijadualkan berdasarkan enrolmen dan mungkin tidak terdapat di semua kampus. Pengkhususan kursus berjadual disediakan untuk semua pelajar juga sebagai elektif. Rujuk jadual program untuk maklumat lanjut. Rujuk ke gambaran keseluruhan kursus untuk senarai kursus yang ditawarkan. Pelajar perlu bagi melengkapkan kursus dan mendapatkan kredit pada tahap yang paling tinggi.... [-]

Belgium Brussels Antwerp
September 2019
Sepenuh masa
Sambilan
9 - 12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Vlerick Business School

Anda mempunyai idea - kami akan mengajar anda cara berfikir dan bertindak seperti usahawan yang inovatif! Dunia perniagaan hari ini sentiasa berubah dan strategi pengurus ... [+]

Anda mempunyai idea - kami akan mengajar anda cara berfikir dan bertindak seperti usahawan yang inovatif ! Dunia perniagaan hari ini sentiasa berubah dan strategi pengurusan perlu ditakrif tanpa henti. Jadi, syarikat mencari orang yang boleh menghasilkan idea baru, menggunakan rangka kerja dan bertindak balas terhadap persekitaran yang berubah ini.

Program ini mengajar anda bagaimana untuk mengenal pasti dan menguruskan peluang perniagaan baru. Ia adalah pintu masuk kerjaya sebagai pemimpin inovatif dalam apa jua jenis syarikat-syarikat konsultasi besar, multinasional, atau perniagaan anda sendiri. Semasa lawatan gangguan ke Silicon Valley, anda akan mendapat peluang untuk melawat syarikat, pelabur dan inkubator yang inovatif.... [-]

Belgium Leuven
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Antwerp Management School

Akibat ekonomi China yang semakin meningkat, kedua-dua pengurus antarabangsa dan Cina perlu berorientasikan dan terbuka secara budaya untuk membina hubungan kukuh antara ... [+]

Sarjana Perniagaan China-Eropah (MCEBS.)

Akibat ekonomi China yang semakin meningkat, kedua-dua pengurus antarabangsa dan Cina perlu berorientasikan dan terbuka secara budaya untuk membina hubungan kukuh antara China dan seluruh dunia. Master of Business China-Europe menyatukan peserta dari seluruh dunia untuk menyediakan mereka untuk kerjaya perniagaan antarabangsa yang berjaya di China dan / atau Eropah. Mengapa mengikuti program ini di Antwerp Management School ? Sarjana ini direka untuk graduan baru dan profesional muda yang ingin mengembangkan kerjaya mereka dalam sebuah syarikat dengan aktiviti di seluruh dunia.

Program ini menyediakan pengetahuan akademik yang mantap untuk menguasai operasi perniagaan di negara-negara asing, terutamanya di Asia dan Eropah. Ia juga menawarkan pengalaman nyata dalam persekitaran pelbagai budaya Cina dan Eropah. Program ini bertujuan untuk membangunkan visi strategik, keyakinan, kerja berpasukan dan kemahiran pengurusan tangan. Anda akan menghabiskan semester pertama di Antwerp (Belgium) dan semester kedua di Shanghai (China). Selepas itu, pelajar akan mengambil bahagian dalam Projek China Consulting selama dua bulan di Eropah dan / atau China mengikut projek yang anda pilih.... [-]

Belgium Antwerp
August 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
MIP Politecnico di Milano School of Management

Sarjana Antarabangsa dalam Fintech, Kewangan dan Inovasi Digital (FINTECH) direka untuk menyediakan pelajar dengan semua kemahiran dan kecekapan untuk menghadapi revolusi ... [+]

Bekerjasama dengan Jabatan Matematik dan Jabatan Kejuruteraan Pengurusan Politecnico di Milano

Fakta UtamaTarikh mula: September 2019Format: Sepenuh Masa Tempoh: 12 bulan Yuran pengajian: € 16.000 Bahasa: Bahasa Inggeris Lokasi: MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business (Milan, Itali)

Keperluan Kemasukan: Ijazah Sarjana Muda 3 tahun (minimum 180 ECTS) dalam bidang Kejuruteraan, Ekonomi, Kewangan atau disiplin saintifik

Kursus

Sarjana Antarabangsa dalam Fintech, Kewangan dan Inovasi Digital (FINTECH) direka untuk menyediakan pelajar dengan semua kemahiran dan kecekapan untuk menghadapi revolusi Fintech. Program ini mensasarkan graduan muda yang ingin mengkhususkan diri di kawasan Fintech dengan memperdalam pengetahuan teknologi digital mereka dan aplikasi mereka di dunia kewangan, seperti bank, syarikat insurans, pengurusan aset.... [-]

Belgium Brussels
September 2019
Sepenuh masa
12 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
EIT RawMaterials Academy - AMIR

Sebagai program EIT-Dilabel, AMIR Master mengintegrasikan latihan peringkat tinggi keusahawanan dan inovasi ke dalam kurikulumnya, memberikan pelajar kemahiran yang merek ... [+]

Cabaran

Bahan adalah blok bangunan ekonomi global moden dan berperanan penting untuk peralihan kepada ekonomi hijau yang mengeluarkan kurang CO2. Dua puluh tujuh daripada bahan-bahan ini telah ditakrifkan oleh EU sebagai kritikal, yang bermaksud bahawa mereka menggabungkan kepentingan tinggi kepada ekonomi EU dengan risiko tinggi yang berkaitan dengan bekalan mereka. Mengakses sumber bahan mentah utama yang diketahui telah menjadi lebih mencabar, sementara jumlah sisa industri dan produk akhir hayat meningkat dengan pesat. Aliran buangan ini mengandungi bahan mentah sekunder, banyak yang kritikal dan boleh dipulihkan, mempelbagaikan bekalan dan menyumbang untuk memenuhi permintaan bahan yang meningkat.... [-]

Belgium Liège
September 2019
Sepenuh masa
24 
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Hasselt University

Master of Management adalah program induk satu tahun antarabangsa (dalam Bahasa Inggeris) yang menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam persekitaran perniagaan dinamik, an ... [+]

Master of Management adalah program induk satu tahun antarabangsa (dalam Bahasa Inggeris) yang menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam persekitaran perniagaan dinamik, antarabangsa.

Program ini memberi tumpuan kepada menghadapi pelajar dengan masalah perniagaan strategik yang mencabar untuk membiasakan mereka dengan semua aspek utama perniagaan. Program ini disesuaikan dengan graduan sarjana muda dan sarjana yang bertujuan meluaskan skop pengurusan antarabangsa mereka serta mendalami pengetahuan dan keupayaan mereka dalam Pengurusan Proses Perniagaan (BPM), Strategi Pemasaran Antarabangsa (IMS) dan Pengurusan Strategi dan Inovasi (SIM) .

Program ini tidak hanya memohon kepada pelajar ekonomi (perniagaan) tetapi juga kepada lulusan universiti dalam bidang subjek bukan ekonomi, seperti jurutera, peguam, ahli psikologi, dsb.... [-]

Belgium Hasselt Diepenbeek
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Solvay Brussels School of Economics and Management, Université Libre de Bruxelles

Master of Economics melatih pelajar untuk menjadi pakar ekonomi, pembuat dasar, perunding, dan profesional perniagaan dalam sektor dan aktiviti yang memerlukan kemahiran ... [+]

Master of Economics melatih pelajar untuk menjadi pakar ekonomi, pembuat dasar, perunding, dan profesional perniagaan dalam sektor dan aktiviti yang memerlukan kemahiran teknikal dan analisis. Ia memberikan mereka alat kuantitatif dan konseptual terkini untuk analisis ekonomi, statistik, dan kewangan, dan menyediakan mereka untuk dasar dan amalan perniagaan. Program induk ini mempunyai orientasi Eropah yang kuat yang memperlihatkan dirinya melalui kursus-kursus khusus EU (contohnya pada dasar persaingan) atau melalui penekanan yang diberikan dalam kursus umum mengenai spesifik dimensi Eropah.

Master dalam 'Analisis Ekonomi dan Dasar Eropah' merangkumi pelbagai isu ekonomi (pekerjaan, persaingan, pertumbuhan, pembangunan, pengagihan semula, dan sebagainya) dan cabaran membuat dasar, dari sektor atau peringkat industri hingga ke peringkat nasional atau bahkan ekonomi dunia.... [-]

Belgium Brussels
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu