Sambilan Sarjana di Bangladesh

Terbaik Sambilan Ijazah Sarjanav di Bangladesh

Sarjana

Tuan adalah tahap pertama siswazah kursus dan boleh diperolehi selepas anda menerima ijazah sarjana muda. Memperoleh sarjana biasanya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, yang berjumlah 36-54 kredit semester.

 

Seni digunakan adalah penting untuk membuat reka bentuk menyenangkan dalam semua bidang kehidupan. Tanpa mereka, dunia akan menjadi sangat membosankan. A Sarjana Seni Gunaan memberi anda pemahaman yang lebih mendalam mengenai penggunaan seni dalam bidang-bidang praktikal.

Bangladesh mempunyai kuasa yang mengatur dipanggil komisen geran Universiti Bangladesh yang menyelia 34 universiti awam dan 60 universiti swasta. Ia matlamat utama 's adalah untuk memastikan institusi pendidikan menyediakan kualiti pendidikan. Mereka juga memastikan bahawa budaya pelajar dihormati di semua institusi pengajian tinggi.

Sambilan Sarjana di Bangladesh

Baca lebih lanjut

M.engg Dalam Telekomunikasi (Mtel)

American International University-Bangladesh
Campus Sambilan September 2018 Bangladesh Dhaka

M.Engg Telekomunikasi (Mtel) direka bagi mereka yang mempunyai pendidikan atau latar belakang profesional dalam Sains / Teknikal dan kawasan yang ingin melengkapkan diri mereka dengan kemahiran huluan tarikh kepada- dan kepakaran untuk membuat strategik ... [+]

M.Enggn Telekomunikasi

M.Engg Telekomunikasi (Mtel) direka bagi mereka yang mempunyai pendidikan atau latar belakang profesional dalam Sains / Teknikal dan kawasan yang ingin melengkapkan diri mereka dengan kemahiran huluan tarikh kepada- dan kepakaran untuk membuat strategik, teknikal, kewangan dan pengurusan keputusan yang dipercayai, serta mendalam dan berdaya maju secara komersial di dunia yang sentiasa berubah-ubah Telekomunikasi. Program ini ditawarkan bersama oleh Fakulti Kejuruteraan dan Fakulti Sains dan Teknologi Maklumat.

36 (Tiga Puluh Enam) jam kredit program M.Enggn Telekomunikasi ini adalah bertujuan untuk melahirkan pengurus telekomunikasi masa depan yang memahami operasi telekomunikasi daripada pengurusan, kewangan, perspektif undang-undang dan peraturan.Ia menyediakan pelajar untuk kerjaya profesional dalam bidang kejuruteraan dengan pengkhususan dalam Telekomunikasi dengan pengetahuan yang mendalam dalam bidang-bidang tertentu dipilih untuk dimuatkan terbaik aspirasi kerjaya mereka. Ini Ijazah Mtel menyediakan mereka dengan pengetahuan untuk menjadi jurutera yang cekap dan berkesan dalam bidang telekomunikasi. Kurikulum ini telah direka hubungan yang rapat dengan program yang sama dilaksanakan di pelbagai universiti di seluruh Amerika Syarikat, Kanada dan Australia. Program ini dijalankan dengan cara yang membolehkan graduan untuk merancang, menganalisis, mereka bentuk, melaksana, mengendali, menguji, menyenggara dan mengurus sistem telekomunikasi dan perniagaan. Oleh itu program ini amat disyorkan untuk pelajar yang ingin mendapatkan teknikal serta jawatan pengurusan kejuruteraan dalam industri telekomunikasi. Ijazah ini ditawarkan bersama oleh Fakulti Kejuruteraan dan Fakulti Sains dan Teknologi Maklumat. ... [-]