Filter
Ijazah Sarjana
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Ijazah Sarjanav dalam Bahasa Rusia 2019

Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda dan ingin melanjutkan pengajian mereka boleh memilih untuk mengikuti ijazah sarjana. Program ini boleh meneruskan pengetahuan umum pelajar dalam bidang mereka atau memfokus pengajian mereka ke satu kawasan tertentu.

Apakah Master dalam bahasa Rusia? Dalam kurikulum ini, pelajar membangunkan pengetahuan yang lebih mendalam tentang Rusia, politiknya, dan rakyatnya. Program mungkin memberi tumpuan kepada satu atau semua bidang yang berkaitan dengan kerajaan, ekonomi, sejarah, budaya dan kesusasteraan, dan antropologi-sosiologi. Sesetengah program memerlukan tahap penguasaan bahasa yang lebih tinggi daripada yang lain. Kelas-kelas tertentu mungkin termasuk urusan antarabangsa, kajian bahasa lanjutan, sejarah Rusia dan Eropah Timur, sains politik, geografi, seni dan budaya Rusia, dan agama. Sesetengah program mungkin memerlukan pelajar untuk membangunkan projek tesis atau penyelidikan.

Terdapat banyak manfaat mengejar ijazah ini kerana pelajar membangunkan pelbagai kemahiran yang akan membantu mereka secara profesional dan peribadi. Sebahagian daripadanya termasuk komunikasi, pemahaman budaya, dan keupayaan untuk menyelesaikan masalah yang rumit.

Kos sering menjadi kebimbangan apabila pelajar mempertimbangkan untuk mengejar gelar ini. Sesetengah program mengambil masa dua tahun, sementara yang lain mengambil masa yang lebih lama, jadi ini boleh menjadi faktor yang besar. Menyelidik beberapa sekolah di seluruh dunia dapat membantu mencari yang berpatutan.

Mempunyai ijazah sarjana dalam bahasa Rusia boleh mempersiapkan individu untuk beberapa kerjaya yang berbeza. Ada yang memerlukan pendidikan dan pengetahuan tambahan, sementara pekerjaan lain berkaitan langsung dengan bidang studi. Sesetengah tajuk pekerjaan biasa termasuk guru jawatan kosong, peguam antarabangsa, jurubahasa dan penterjemah, sejarawan, diplomat, penasihat kebudayaan, pekerja perkhidmatan awam, doktor, profesor, agen perjalanan, pegawai Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, penyelidik filem, pegawai risikan dan penyelidik bahasa.

Anda boleh mencari sekolah yang sempurna sekarang, sama ada dalam talian atau di luar negara. Gunakan pangkalan data kami untuk mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Bahasa Rusia

Nakhchivan State University

Dalam 2000-2001 tahun akademik, dengan mengambil kira keperluan Nakhichevan dan kawasan-kawasan lain di negara ini, serta negara-negara jiran "guru bahasa Rusia dan guru" ... [+]

Master dalam bahasa asing (Russian)

Dalam 2000-2001 tahun akademik, dengan mengambil kira keperluan Nakhichevan dan kawasan-kawasan lain di negara ini, serta negara-negara jiran "guru bahasa Rusia dan guru" khusus telah dibuka di NSU.

Dalam tahun-tahun yang berbeza, rakyat Rusia dan Turki dikaji dalam khusus ini. Pada masa ini, dua warga Turki meneruskan pelajaran mereka dalam perjalanan IV khusus ini.

Dalam 2009-2010 tahun akademik, berurusan dengan peralihan kepada sistem baru ini, "guru bahasa Rusia dan kesusasteraan" telah menjadi "guru bahasa Rusia" khusus.

Di kerusi terdapat 9 orang guru. Dua daripada mereka adalah Ph.doctor filologi (ketua kerusi, penolong-profesor), yang kini bekerja di tesis kedoktoran, 7 orang guru kanan, guru. Terdapat makmal-Penolong Kanan dan demonstrasi di kerusi.... [-]

Azerbaijan Nakhchivan
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sholokhov Moscow State University for the Humanities

Master 's Ijazah program "Teori dan kaedah pengajaran Rusia sebagai bahasa asing " di Sholokhov University ialah peluang untuk belajar bahasa Rusia menggunakan baha ... [+]

Master 's Ijazah program "Teori dan kaedah pengajaran Rusia sebagai bahasa asing " di SMSUH ialah:

peluang untuk belajar bahasa Rusia menggunakan bahasa pengantara; peluang untuk mengajar bahasa Rusia menggunakan bahasa perantaraan akibat daripada program; program ini menyediakan pengetahuan yang mendalam mengenai peraturan undang-undang hubungan pekerja; program ini memperkenalkan asas-asas aktiviti pelancongan di Persekutuan Rusia dan budaya sebagai faktor motivasi pelancong; kemungkinan mendapatkan sijil pada mata pelajaran yang dikaji. Amalan: Amalan berasaskan pusat Agensi Persekutuan untuk Komanwel Negara-negara Merdeka, senegara tinggal di luar negara dan Kerjasama ... [-]
Rusia Moscow
Sept. 2019
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Novosibirsk State University

Program ini mengintegrasikan kajian bahasa, kesusasteraan, dan budaya Rusia. Ia bukan sahaja menyediakan pensyarah bahasa Rusia sebagai bahasa asing, tetapi juga ahli-ahl ... [+]

Program ini mengintegrasikan kajian bahasa, kesusasteraan, dan budaya Rusia. Ia bukan sahaja menyediakan pensyarah bahasa Rusia sebagai bahasa asing, tetapi juga ahli-ahli yang mahir yang mempunyai ciri-ciri baik Rusia, yang sudah biasa dengan kesusasteraan dan kebudayaan Rusia, yang mampu bekerja dalam usaha sama, dan juga dalam organisasi pendidikan, sains dan budaya negara mereka berinteraksi dengan Rusia.

Matlamat program

Program ini bertujuan menyediakan graduan untuk menyelesaikan masalah kompleks yang memerlukan penggunaan pengetahuan dan kemahiran filologi dalam organisasi pendidikan, pusat penyelidikan saintifik, organisasi kebudayaan, agensi pengiklanan dan perjalanan, dalam media, dalam bidang komunikasi antara budaya dan lain-lain bidang aktiviti sosial dan manusia, di mana pengetahuan bahasa Rusia sebagai bahasa asing diperlukan. Di samping itu, salah satu objektif program ini adalah untuk meningkatkan kecekapan Rusia praktikal sehingga TRKI 3 (ujian Bahasa Rusia sebagai Bahasa Asing, C1).... [-]

Rusia Novosibirsk
Sept. 2019
Russian
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu