Filter
Ijazah Sarjana
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Ijazah Sarjanav dalam Bahasa Korea 2019

Ijazah induk boleh membantu pelajar membina pengetahuan mereka yang sedia ada dengan membenarkan mereka meningkatkan kemahiran mereka. Program biasanya berlangsung satu hingga dua tahun. Kepercayaan akademik ini boleh menawarkan pengetahuan khusus pelajar dan kelebihan yang berbeza kerana mereka bersedia untuk mengambil kerjaya mereka ke peringkat seterusnya.

Apakah Master dalam bahasa Korea? Ijazah ini direka untuk meningkatkan pengetahuan dan kepentingan pelajar semasa dalam kajian Korea. Sama ada ia memberi tumpuan kepada faktor-faktor ekonomi yang memberi kesan kepada Semenanjung Korea atau analisis kesusasteraan Korea, pemahaman yang lebih terarah kepada Korea dapat membantu pelajar memperoleh kemahiran yang boleh dipasarkan. Sesetengah pelajar mungkin mempunyai peluang untuk hidup atau belajar di negara ini sebagai sebahagian daripada latihan mereka.

Pelajar yang menerima Master dalam bahasa Korea boleh memperoleh pemahaman khusus mengenai kewangan, politik, bahasa, dan budaya Korea. Mereka juga boleh belajar bagaimana menganalisis peristiwa lalu dan menerapkan pengetahuan kepada realiti semasa. Kemahiran ini dapat membantu pelajar menjadi lebih sensitif terhadap budaya dan bersedia untuk bekerja dan hidup dalam masyarakat global.

Kos ijazah sarjana berbeza-beza. Ia bergantung kepada institusi, tempoh program, dan faktor lain. Pelajar prospektif digalakkan untuk mengkaji secara menyeluruh universiti yang berlainan supaya mereka boleh mendapatkan program ijazah yang betul.

Ramai orang yang menerima Master dalam karier mencari Korea dalam beberapa kapasiti yang berkaitan dengan Korea. Contohnya termasuk pekerjaan sebagai penganalisis, penterjemah, atau pengarah komunikasi dengan institusi multinasional, swasta, atau kerajaan. Dalam jawatan ini, graduan dapat membawa pemahaman yang unik tentang negara, rakyatnya, dan budaya. Sebahagian daripada kerjaya ini membolehkan mereka menerapkan pengetahuan mengenai kepentingan Korea kepada konteks yang lebih besar, sama ada hubungan ekonomi, politik, atau media.

Terdapat universiti di seluruh dunia yang menawarkan Master dalam bahasa Korea. Bagi mereka yang mencari program yang lebih fleksibel, terdapat juga pilihan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Bahasa Korea

SOAS University of London

Jabatan ini dapat menyelia MPhil dan PhD derajat dengan penyelidikan dan tesis dalam pelbagai subjek budaya dan bahasa. Mahasiswa penyelidikan yang berhasrat tidak boleh ... [+]

Gelaran Penyelidikan dalam Pengajian Jepun dan Korea

Cara Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Jabatan ini dapat menyelia MPhil dan PhD derajat dengan penyelidikan dan tesis dalam pelbagai subjek budaya dan bahasa. Mahasiswa penyelidikan yang berhasrat tidak boleh merasa terkurung untuk mengehadkan pilihan topik mereka kepada yang ditunjukkan terhadap nama-nama kakitangan semasa (pelajar pascasiswazah baru-baru ini telah mengerjakan berbagai topik yang termasuk pawagam Jepun, teks Kabuki, linguistik dan sastra Jepun moden, Meiji teks sejarah, linguistik Korea, dan kesusasteraan, sejarah kolonial Korea dan abad kelapan belas). Penyelidikan yang dijalankan di peringkat MPhil dan PhD adalah berdasarkan bahan sastera, dokumentari, dan arkib yang terdapat di SOAS dan juga berkumpul semasa kerja lapangan di Jepun dan Korea.... [-]

United Kingdom London Singapura Singapore
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Jagiellonian University

Kurikulum ini merangkumi kursus khusus untuk Pengajian Asia, khusus: Kajian Korea. Kursus khusus adalah dalam kurikulum semester pertama. ... [+]

Penerangan program

Kurikulum ini merangkumi kursus khusus untuk Pengajian Asia, khusus: Kajian Korea. Kursus khusus adalah dalam kurikulum semester pertama. Pelajar diperkenalkan kepada kekhususan Semenanjung Korea dalam aspek sejarah, falsafah, agama, dan proses politik dan ekonomi rantau ini. Pembelajaran bahasa Korea adalah bahagian penting dalam proses pendidikan. Tahun pertama kajian berlaku di Jagiellonian University di Krakow, dan yang kedua - di Universiti Keimyung. Pada tahun kedua, pelajar dikehendaki melengkapkan tesis tuan. Graduan akan dianugerahkan dua diploma induk dalam Pengajian Korea di Universiti Keimyung dan di Jagiellonian University di Krakow.

Profil siswazah

Graduan mempunyai pengetahuan mengenai sejarah, budaya, politik, dan ekonomi Korea. Mereka tahu bahasa Korea di peringkat yang memudahkan komunikasi serta penggunaan bahan media dan sumber utama. Graduan kami boleh bekerja di syarikat dan institusi kebangsaan dan antarabangsa, termasuk yang terlibat terutamanya dalam bekerja dengan Korea. Mereka juga mempunyai keupayaan untuk bekerja di bahagian budaya pentadbiran awam, institusi budaya, rumah penerbitan, media, dll.... [-]

Poland Kraków
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu