MASTERSTUDIES

3 Ijazah Sarjanav dalam Bahasa Jepun 2020

Bagi mereka yang telah menamatkan ijazah sarjana muda dan ingin melanjutkan pengajian di kawasan akademik atau mendapat kelayakan profesional yang lebih tinggi untuk mengikuti kerjaya tertentu, ijazah sarjana menawarkan peluang tersebut. Ia adalah titik masuk ke dalam kajian peringkat siswazah.

Apakah Master dalam bahasa Jepun? Ijazah ini menjemput para pelajar untuk melakukan kajian lanjutan dalam bahasa Jepun dengan akses kepada sumber penyelidikan dan pendidikan. Kerja kursus mungkin melibatkan membaca dan menterjemahkan teks bahasa Jepun dan bahasa Jepun klasik. Tumpuannya biasanya memajukan pemahaman bahasa dan budaya, termasuk kesusasteraan, falsafah, dan sejarah. Program juga boleh meliputi komunikasi bahasa lisan dan tulisan Jepun, kaedah pengajaran bahasa, bilingualisme, fonetik, dan perancangan dan dasar untuk pendidik.

Pelajar mengejar ijazah sarjana dalam bahasa Jepun terutama untuk meningkatkan penguasaan bahasa Jepun dan memperdalam pelajaran mereka dalam budaya Jepun. Mereka dapat mengasah kemahiran komunikasi lisan dan tulisan mereka, mempelajari kaedah pengajaran yang berkesan, dan mengasah kemampuan penyelidikan mereka.

Kos belajar untuk Magister dalam bahasa Jepun berbeza, bergantung kepada panjang program, institusi pendidikan, dan negara asalnya. Darjah dalam bidang ini mungkin mengambil masa dua hingga empat tahun untuk mendapat pendapatan.

Graduan dari Sarjana dalam program Jepun boleh menjadi pakar dalam bahasa Jepun, budaya, dan masyarakat. Mereka sering sangat berkelayakan dan terlatih untuk mengajar Jepun di pelbagai peringkat. Kerjaya akademik sebagai pensyarah dan penyelidik adalah pilihan yang paling mungkin, dengan kajian doktor sebagai langkah seterusnya setelah menyelesaikan gelar sarjana. Pilihan pekerjaan lain mungkin termasuk penasihat untuk program pengajian antarabangsa kuliah peringkat luar negeri atau jabatan dan kedudukan bahasa Jepun di syarikat-syarikat di mana kelancaran bahasa Jepun diperlukan.

Terdapat program kampus dalam talian dan individu, dengan pilihan penuh waktu dan separuh masa yang tersedia di seluruh dunia untuk memenuhi keperluan penjadualan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

3 Hasil dalam Bahasa Jepun Filter

MA Intensif Bahasa Jepun (gabungan)

SOAS University of London
MA
28 Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
2&nbsp;-&nbsp;4 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

Bahasa dua tahun Pathway ditujukan kepada pelajar dengan kepentingan profesional dan akademik di Jepun. Latihan intensif dalam bahasa Jepun bertujuan untuk menyokong keupayaan ...

Baca lebih lanjut

Program Sarjana Bahasa Jepun

Tamkang University
Kursus Eksekutif
Sep 2020
<
Sepenuh masa
Kampus

Misi Jabatan Jepun menawarkan pelbagai kursus dan program yang fleksibel untuk memenuhi berbagai keperluan sosial dan mendidik para pelajar untuk menjadi warga negara yang ber ...

Baca lebih lanjut

MA Pengajian Jepun dan Bahasa Intensif

SOAS University of London
MA
28 Sep 2020
<
Sepenuh masa
<
Sambilan
<
2&nbsp;-&nbsp;4 tahun
23 Jun 2020
English
Kampus

Program sepenuh masa (atau empat tahun separuh masa) ini dirancang untuk menyediakan latihan bahasa yang intensif pada tahap kemahiran yang berbeza - bergantung pada tahap kem ...

Baca lebih lanjut