Filter
Ijazah Sarjana
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Ijazah Sarjanav dalam Bahasa Jepun 2019

Bagi mereka yang telah menamatkan ijazah sarjana muda dan ingin melanjutkan pengajian di kawasan akademik atau mendapat kelayakan profesional yang lebih tinggi untuk mengikuti kerjaya tertentu, ijazah sarjana menawarkan peluang tersebut. Ia adalah titik masuk ke dalam kajian peringkat siswazah.

Apakah Master dalam bahasa Jepun? Ijazah ini menjemput para pelajar untuk melakukan kajian lanjutan dalam bahasa Jepun dengan akses kepada sumber penyelidikan dan pendidikan. Kerja kursus mungkin melibatkan membaca dan menterjemahkan teks bahasa Jepun dan bahasa Jepun klasik. Tumpuannya biasanya memajukan pemahaman bahasa dan budaya, termasuk kesusasteraan, falsafah, dan sejarah. Program juga boleh meliputi komunikasi bahasa lisan dan tulisan Jepun, kaedah pengajaran bahasa, bilingualisme, fonetik, dan perancangan dan dasar untuk pendidik.

Pelajar mengejar ijazah sarjana dalam bahasa Jepun terutama untuk meningkatkan penguasaan bahasa Jepun dan memperdalam pelajaran mereka dalam budaya Jepun. Mereka dapat mengasah kemahiran komunikasi lisan dan tulisan mereka, mempelajari kaedah pengajaran yang berkesan, dan mengasah kemampuan penyelidikan mereka.

Kos belajar untuk Magister dalam bahasa Jepun berbeza, bergantung kepada panjang program, institusi pendidikan, dan negara asalnya. Darjah dalam bidang ini mungkin mengambil masa dua hingga empat tahun untuk mendapat pendapatan.

Graduan dari Sarjana dalam program Jepun boleh menjadi pakar dalam bahasa Jepun, budaya, dan masyarakat. Mereka sering sangat berkelayakan dan terlatih untuk mengajar Jepun di pelbagai peringkat. Kerjaya akademik sebagai pensyarah dan penyelidik adalah pilihan yang paling mungkin, dengan kajian doktor sebagai langkah seterusnya setelah menyelesaikan gelar sarjana. Pilihan pekerjaan lain mungkin termasuk penasihat untuk program pengajian antarabangsa kuliah peringkat luar negeri atau jabatan dan kedudukan bahasa Jepun di syarikat-syarikat di mana kelancaran bahasa Jepun diperlukan.

Terdapat program kampus dalam talian dan individu, dengan pilihan penuh waktu dan separuh masa yang tersedia di seluruh dunia untuk memenuhi keperluan penjadualan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Bahasa Jepun

Tamkang University

Misi Jabatan Jepun menawarkan pelbagai kursus dan program yang fleksibel untuk memenuhi berbagai keperluan sosial dan mendidik para pelajar untuk menjadi warga negara yan ... [+]

Misi Jabatan Jepun menawarkan pelbagai kursus dan program yang fleksibel untuk memenuhi berbagai keperluan sosial, dan mendidik pelajar untuk menjadi warga negara yang berkualifikasi tinggi dengan kemahiran bahasa lanjutan dan pengertian global.

Jabatan Bahasa Jepun, pada asalnya Jabatan Bahasa Timur, ditubuhkan pada tahun 1966, dan telah menawarkan kursus mengenai bahasa Jepun, ekonomi, politik, dan kajian kebudayaan Jepun. Kerana peningkatan pesat pelajar belajar kebudayaan dan masyarakat Jepun dan Jepun di Tamkang University , Jabatan ini mula menawarkan dua kelas mahasiswa baru pada tahun 1973. Pada tahun 1985, Jabatan Bahasa Timur telah dinamakan semula sebagai Jabatan Jepun. Dengan pertumbuhan pelajar yang berterusan, Jabatan Jepun pada masa ini menerima kira-kira 240 orang mahasiswa setiap tahun dalam tiga kelas sehari (kira-kira 180 pelajar) dan satu kelas berturut-turut (kira-kira 60 pelajar). Jabatan ini juga telah menawarkan ijazah MA sejak tahun 2006. Jabatan Jepun adalah jabatan pertama di Tamkang University untuk mendirikan program studi luar negeri selama setahun dengan universitas mitra di Jepang. Setiap tahun, kira-kira lima puluh pelajar menyertai program dan pengajian di Jepun untuk satu tahun akademik.... [-]

Taiwan Taipei