Sarjana dalam Bahasa Cina

Terbaik 2 Ijazah Sarjanav dalam Bahasa Cina 2018

Di luar ijazah sarjana muda, ijazah sarjana adalah pintu masuk ke dalam kajian siswazah dan menawarkan fokus yang lebih mendalam kepada topik akademik atau bidang profesional. Orang boleh mengejar ijazah sarjana dengan tujuan untuk akhirnya belajar untuk mendapatkan gelar doktor atau memperluaskan pilihan kerjaya, atau semata-mata kerana minat.

Apakah Master dalam bahasa Cina? Ijazah ini menawarkan kesedaran budaya dan intelektual ke dalam negara China dan bahasa itu. Pelajar mungkin mempunyai pilihan topik yang boleh mereka fokuskan, seperti kesusasteraan, sejarah, linguistik, budaya, atau pedagogi. Tafsiran dan terjemahan adalah bidang lain yang mungkin, terutamanya jika kecekapan pelajar dalam bahasa ibunya adalah kuat. Mereka yang mempunyai minat yang lebih profesional juga boleh menjalankan kursus dalam perniagaan, kewangan, ekonomi, teknologi, undang-undang, dan media.

Sarjana dalam program Cina membantu mengukuhkan kebolehan analisis dan kemahiran komunikasi. Graduan dari jenis program ini juga mungkin sangat berkelayakan untuk mengajar dan menyediakan latihan.

Kos bagi program sarjana dalam bahasa Cina berbeza, bergantung kepada tempoh program, institusi pendidikan yang menawarkannya dan tempatnya berada. Program ijazah sarjana biasanya berlangsung dari satu hingga tiga tahun.

Pilihan kerjaya mungkin banyak untuk Sarjana dalam lulusan Cina, kerana China terus berkembang sebagai kuasa dunia. Mereka boleh memasuki pelbagai jawatan dalam akademik, kerajaan, perundingan, perniagaan, pertubuhan bukan keuntungan, atau pendidikan. Mereka yang mempunyai latar belakang pendidikan sastera dan bahasa boleh menjadi pendidik bahasa Cina atau pakar linguistik. Jawatan penterjemah dan penterjemah juga boleh ditemui di syarikat swasta, sektor perkhidmatan awam, dan pelbagai agensi antarabangsa. Yang lain mungkin ingin meneruskan kerjaya akademik dengan meneruskan pengajian mereka melalui program ijazah PhD.

Sarjana dalam program ijazah Cina boleh didapati di seluruh dunia, sama ada di kampus universiti atau dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

MA Interpreting and Translation, Mandarin and English

The University of Nottingham Ningbo China
Campus Sepenuh masa September 2018 China Ningbo

[+]

Ijazah Sarjanav dalam Bahasa Cina. [-]

Master of Laws in Chinese Business

Southwestern University of Finance and Economics
Campus Sepenuh masa September 2018 China Chengdu Jerman Berlin + 2 lagi

3 years postgraduate degree program, which starts every late February or early September. [+]

Duration of the Program: 3 years postgraduate degree program, which starts every late February or early September. First year, Chinese language study; Second year, Chinese business laws study; Third year: Practice and thesis.

Language of instruction: English

Fees Tuition Fees: To promote this new international program, with the condition of apply before the year of 2015, the tuition fee for the Master of Laws in Chinese Business program is waived by the SWUFE.

Living Costs: Overall personal living expenses vary depending on personal choices. An estimate of 1200 RMB per month for general living expenses is a realistic calculation for Chengdu city.

Accommodation Fees: In campus accommodation fee is 500 RMB per month. ... [-]