Sarjana dalam Atmospheric Sciences di Hong Kong

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Atmospheric Sciences di Hong Kong

Atmospheric Sciences

Tuan A merujuk kepada menyempurnakan sesuatu program pengajian siswazah yang menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengetahuan mereka mengenai subjek tertentu atau memajukan kerjaya mereka. Majoriti tuan diberikan oleh kerajaan atau awam universiti.

Hong Kong, yang ditemui di pantai selatan China, negara ini adalah salah satu daripada dua Kawasan Pentadbiran Khas di Republik China. Pendidikan Hong Kong 's yang lebih tinggi diletakkan dalam struktur England dan juga sistem antarabangsa. Ia diuruskan oleh negara 's Biro Pendidikan.

Sarjana dalam Atmospheric Sciences di Hong Kong

Baca lebih lanjut

MPhil Dalam Bidang Sains Alam Sekitar Atmosfera

The Hong Kong University of Science and Technology
Campus Sepenuh masa Sambilan September 2018 Hong Kong

Program MPhil bertujuan untuk melatih pelajar pascasiswazah untuk menjalankan penyelidikan bebas dalam Atmosfera Sains Alam Sekitar. Penyerahan dan pertahanan kejayaan tesis berdasarkan penyelidikan asal yang diperlukan. [+]

Alam Sekitar telah menjatuhkan maruah pada kadar yang membimbangkan terutamanya disebabkan oleh pembangunan tidak mapan dan penggunaan mampan sumber asli. Walaupun pemuliharaan alam sekitar telah berkembang dengan ketara sejak beberapa dekad yang lalu, masalah alam sekitar telah berkembang dari segi jenis dan skala. Kaedah menyelesaikan banyak masalah alam sekitar kekal kontroversi.

Yang MPhil program bertujuan untuk melatih pelajar pascasiswazah untuk menjalankan penyelidikan bebas Sains Alam Sekitar atmosfera. Penyerahan dan pertahanan kejayaan tesis berdasarkan penyelidikan asal yang diperlukan.

penyelidikan Foci

Persekitaran Sains Programs mempunyai tiga tema penyelidikan utama seperti berikut:... [-]