2 Ijazah Sarjanav dalam Algebra 2020

Biasanya dalam tempoh satu hingga dua tahun pendaftaran sepenuh masa, program ijazah sarjana merupakan kursus lanjutan untuk pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda. Bergantung kepada program, pelajar mungkin perlu menyiapkan satu atau lebih peperiksaan masuk sebelum kemasukan. Apakah Master dalam Algebra dan bagaimana ia berbeza daripada darjah matematik yang lain? Seperti ijazah yang lebih… Baca lebih lanjut

Biasanya dalam tempoh satu hingga dua tahun pendaftaran sepenuh masa, program ijazah sarjana merupakan kursus lanjutan untuk pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda. Bergantung kepada program, pelajar mungkin perlu menyiapkan satu atau lebih peperiksaan masuk sebelum kemasukan.

Apakah Master dalam Algebra dan bagaimana ia berbeza daripada darjah matematik yang lain? Seperti ijazah yang lebih umum dalam matematik, Sarjana dalam Algebra melibatkan kajian ketat teori nombor, topologi, dan kaedah matematik yang digunakan. Walau bagaimanapun, pelajar dalam program ini mengkhususkan diri dalam aljabar dan geometri, sering menyelesaikan penyelidikan mereka dalam bidang logika matematik. Bidang pengajian lain yang dimasukkan dalam ijazah ini termasuk analisis harmonik, statistik, dinamik bendalir, pengkomputeran saintifik, dan kebarangkalian. Walaupun projek-projek tesis adalah pilihan yang paling biasa untuk darjah jenis ini, pelajar mungkin mempunyai peluang untuk membangunkan projek-projek bersama fakulti atau perniagaan tempatan juga.

Pada masa mereka menyelesaikan pengajian mereka, pelajar di bidang ini kerap mengembangkan kemahiran pengkomputeran yang kuat, kemahiran dengan pelbagai perisian yang berkaitan dengan matematik, dan kebolehan analisis yang unggul. Kemahiran ini dapat memberikan faedah yang kekal kepada pelajar dalam kerjaya dan kehidupan peribadi mereka.

Kos pemfaktoran untuk ijazah sarjana boleh menjadi rumit sejak institusi, lokasi pelajar, lokasi universiti, dan status pendaftaran pelajar adalah semua faktor yang boleh menyebabkan harga turun naik. Untuk hasil yang terbaik, pelajar harus menghubungi sekolah-sekolah prospektif mereka secara langsung untuk maklumat lanjut.

Bidang matematik menyediakan tulang belakang penting kepada banyak industri dan sains. Potensi kerjaya untuk siswazah dengan kelayakan lanjutan adalah penting dan boleh membawa pelajar dari makmal penyelidikan ke bilik darjah-atau bahkan ke bilik dewan. Graduan mungkin guru sekolah, aktuari, ahli statistik, saintis penyelidikan, dan penganalisis data, walaupun banyak peluang lain boleh didapati dalam industri kewangan dan teknologi.

Ijazah matematik seperti Master dalam Algebra biasanya bergantung kepada kampus kerana mereka memerlukan jam makmal dan bekerja rapat dengan fakulti, walaupun beberapa program mungkin menawarkan kursus dalam talian sebagai sebahagian daripada kurikulum. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Linnaeus University
Växjö, Sweden + 1 Lagi

Program ini akan sesuai dengan sesiapa sahaja yang berminat dalam matematik dan mahu menggunakan kemahirannya untuk penyelesaian masalah dan untuk mencipta model matematik bar ... Baca lebih lanjut

Program ini akan sesuai dengan sesiapa sahaja yang berminat dalam matematik dan mahu menggunakan kemahirannya untuk penyelesaian masalah dan untuk mencipta model matematik baru. Ia juga memberi anda peluang untuk memulakan kerjaya akademik. Dalam Algebra dengan Kriptografi dan Pengekodan, anda mempelajari kursus umum dalam matematik dan pemodelan selain kursus dalam algebra, teori nombor, kriptografi dan teori pengekodan. Baca Ringkas
Kursus Eksekutif
03 September 2020
Sepenuh masa
2 tahun
15 January 2018
English
Campus
 
University of Bucharest
Bucharest, Romania

Sarjana dalam Algebra, Geometri dan Kriptografi

Sarjana dalam Algebra, Geometri dan Kriptografi Baca Ringkas
Kursus Eksekutif
01 September 2020
Sepenuh masa
2 tahun
English
Campus