Filter
Ijazah Sarjana
Thailand Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Akuakultur dan Perikanan di Thailand

Ijazah Sarjana adalah ijazah akademik yang dianugerahkan kepada individu yang berjaya menunjukkan tahap yang lebih tinggi kepakaran. Terdapat dua jenis utama Masters - mengajar dan penyelidikan.

Para Sarjana Akuakultur dan Perikanan menyediakan anda mendapat manfaat daripada perluasan global bagi akuakultur. Dengan MSc Akuakultur dan Fishers, anda boleh meningkatkan sistem pengeluaran yang sedia ada dan pembangunan spesies baru diperoleh dari ladang.

Thailand, secara rasmi Thailand, dahulunya dikenali sebagai Siam, adalah sebuah negara yang terletak di tengah-tengah Semenanjung Indochina di Asia Tenggara. Pantai dan pulau-pulau Thailand 's menarik berjuta-juta pelawat setiap tahun dari seluruh dunia. Sesiapa yang mempunyai ijazah empat tahun boleh mendapat pekerjaan sebagai seorang guru Bahasa Inggeris di Thailand.

Sarjana dalam Akuakultur dan Perikanan di Thailand

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Akuakultur dan Perikanan, Thailand

Asian Institute of Technology School of Environment, Resources and Development (SERD)

AARM komited untuk meningkatkan keupayaan institusi serantau dalam akuakultur dan sumber akuatik pengurusan dan bidang berkaitan melalui inovatif ... ... [+]

Sarjana Akuakultur dan Pengurusan Sumber Akuatik (AARM) AARM komited untuk meningkatkan keupayaan institusi serantau dalam akuakultur dan sumber akuatik pengurusan dan bidang berkaitan melalui pendekatan inovatif yang mengintegrasikan pendidikan, penyelidikan dan jangkauan. Asia menyumbang lebih 90% daripada pengeluaran akuakultur dan memainkan peranan penting dalam pembangunan sistem budaya yang sesuai dan teknologi. Pengeluaran akuakultur menyumbang hampir separuh daripada bekalan ikan dunia dan kenaikan sebanyak 10%. Ia dijangka melebihi pengeluaran perikanan tangkapan dalam tempoh 10 tahun akan datang. Pembangunan akuakultur juga dijangka membantu kita beralih daripada pergantungan kepada Pengekstrakan berlebihan sumber perikanan tangkapan dan untuk meningkatkan dan memulihara habitat akuatik dan kepelbagaian bio; tetapi perkembangan ini tidak boleh melebihi kapasiti bawa sumber air. Sumber akuatik liar adalah sumber yang penting dalam pemakanan untuk penduduk luar bandar.Mana-mana kemusnahan sumber-sumber dari penangkapan ikan berlebihan, penggunaan gear haram memancing, pengenalan ikan eksotik, penyalahgunaan bahan kimia, bahan buangan industri pertanian, penebangan hutan, kemusnahan tempat pembiakan dan pembinaan empangan yang boleh membawa kepada menyekat laluan migrasi akan mempunyai dramatik kesan terhadap status pemakanan dan kesihatan penduduk luar bandar. Pertumbuhan penduduk, kemiskinan, penggunaan sumber konflik, kegiatan haram, pencemaran, pemuliharaan biodiversiti, dasar dan jurang institusi dan konflik merupakan isu-isu utama dan masalah dalam pengurusan pantai. Pendekatan pengurusan yang mengintegrasikan sektor (agensi kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan, masyarakat, dan lain-lain), disiplin (sains, kejuruteraan dan pengurusan), aktiviti tanah- dan berasaskan laut (pertanian, ternakan, akuakultur, perikanan, pelancongan, dan lain-lain ) adalah penting untuk menangani isu masalah dan pelbagai di kawasan pantai.... [-]

Thailand Rangsit
Jun 2019
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu