Sarjana dalam Agronomi di Nigeria

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Agronomi di Nigeria

Agronomi

Tuan A merujuk kepada menyempurnakan sesuatu program pengajian siswazah yang menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengetahuan mereka mengenai subjek tertentu atau memajukan kerjaya mereka. Majoriti tuan diberikan oleh kerajaan atau awam universiti.

program agronomi biasanya banyak memberi tumpuan kepada bahagian sains pertanian dan perniagaan pertanian. Program-program ini biasanya menyediakan pelajar dengan kursus dalam pertanian, tanih dan topik yang berkaitan tanaman, seperti genetik rumpai, pemuliharaan tanah dan isu-isu pertanian global.

Untuk dapat masuk ke dalam universiti Nigeria (kedua-dua universiti awam dan swasta adalah di setiap negeri persekutuan termasuk FCT), seorang pelajar bakal mempunyai menduduki dan berjaya lulus UME (Universiti Peperiksaan Matrikulasi) yang ditadbir oleh tiang (Kemasukan Bersama dan Lembaga Matrikulasi). Juga universiti individu kerap menyaring bakal calon untuk memastikan mereka sehingga setanding untuk kerja peringkat universiti di Nigeria.

Sarjana dalam Agronomi di Nigeria

Baca lebih lanjut

Fakulti Pertanian

Enugu State University of Science and Technology - ESUT
Campus Sepenuh masa March 2018 Nigeria Enugu

Suruhanjaya Universiti Kebangsaan (NUC), sebagai agensi kawal selia bagi Universiti Pendidikan di Nigeria, mempunyai sebagai sebahagian daripada mandatnya, definisi dan penyelenggaraan piawaian akademik. [+]

Terbaik Ijazah Sarjanav dalam Agronomi di Nigeria. Fakulti Pertanian Ekonomi dan Pengembangan Pertanian Pengenalan Suruhanjaya Universiti Kebangsaan (NUC), sebagai agensi kawal selia bagi Universiti Pendidikan di Nigeria, mempunyai sebagai sebahagian daripada mandatnya, definisi dan penyelenggaraan piawaian akademik. Suruhanjaya mempunyai pada masa lalu yang dianjurkan pembangunan Standard Academic Minimum dan seterusnya, akreditasi untuk semua program ijazah diluluskan ditawarkan di Universiti Nigeria. Bagi program siswazah, NUC telah membuat kesimpulan proses membangunkan tanda aras dan standard akademik minimum sebagai susulan kepada kejayaan direkodkan dalam program sarjana muda. Penanda aras ini dan Piawaian Akademik Minimum (BMAS) bagi program lepasan ijazah dalam Sains Pertanian adalah untuk memudahkan akreditasi program di Nigeria Universiti. Tanda aras tersebut menggambarkan keperluan minimum setiap University adalah untuk mencapai. Universiti individu boleh mengubah suai mereka dengan syarat mereka tidak pergi di bawah tanda aras minimum. Program Pengembangan Pertanian dan Luar Bandar Sosiologi Ekonomi Pertanian Sains Haiwan & Production Perikanan dan Akuakultur Agronomi / Sains Tanaman / Pengeluaran Tanaman / Sains Tumbuhan Sains dan teknologi Tanah dan Pengurusan Air Sains Tanah, Tanah dan Pengurusan air. FALSAFAH Falsafah program lepasan ijazah dalam bidang pertanian dan berkaitan adalah untuk membangunkan tenaga kerja berkemahiran tinggi bagi sektor pertanian dan ekonomi yang lain. Program-program yang sama akan menghasilkan saintis yang berwibawa dan penyelidik untuk Universiti dan Pusat Penyelidikan dan juga membuat sektor awam dan swasta mampu bersaing di peringkat global dan bertindak sebagai agen perubahan dalam ekonomi Nigeria. Matlamat dan Objektif Program-program lepasan ijazah dalam Pertanian adalah bertujuan untuk: Melahirkan orang kurang pengetahuan lanjutan dan kemahiran... [-]