Sarjana dalam Agronomi di Indonesia

Cari anda Ijazah Sarjanav dalam Agronomi di Indonesia

Agronomi

A induk ijazah 's adalah ijazah akademik siswazah. Satu mesti sudah mempunyai ijazah sarjana muda untuk memohon program sarjana 's. Kebanyakan tuan 'program ijazah s memerlukan pelajar menyelesaikan sarjana ' s tesis atau kertas penyelidikan.

Agronomi ialah kajian tanah dan tumbuh-tumbuhan, jadi program dalam bidang ini perlu menyediakan pelajar dengan kursus-kursus yang berkaitan dengan biologi tumbuhan. Kursus juga boleh meliputi topik-topik seperti prinsip pertanian, genetik tanaman, isu-isu pertanian global dan pengurusan sumber asli.

Indonesia mengamalkan sistem pendidikan yang berkualiti tinggi, yang menyediakan pendidikan dalam tiga peringkat asas dengan tahap yang paling tinggi sebagai peringkat universiti. Akhir-akhir ini negara yang dinaik taraf lima kolej ke peringkat universiti sepenuhnya dengan tujuan menampung walaupun pelajar antarabangsa yang ingin belajar di Indonesia. Program pendidikan tinggi di Indonesia diiktiraf oleh Lembaga Akreditasi Negara untuk Pengajian Tinggi. Ibu kota negara 's adalah Jakarta.

Sarjana dalam Agronomi di Indonesia

Baca lebih lanjut

Master Dalam Bidang Kejuruteraan Pertanian

Brawijaya University
Campus Sepenuh masa Sambilan July 2018 Indonesia Malang

Kejuruteraan Pertanian menjadi pusat pendidikan bertaraf antarabangsa dan memainkan peranan aktif dalam pembangunan sains melalui penyelidikan dan khidmat masyarakat. [+]

Terbaik Ijazah Sarjanav dalam Agronomi di Indonesia. Sarjana Kejuruteraan Pertanian Visi: Kejuruteraan Pertanian menjadi pusat pendidikan bertaraf antarabangsa dan memainkan peranan aktif dalam pembangunan sains melalui penyelidikan dan khidmat masyarakat. Misi: Melaksanakan proses pendidikan dengan cara profesional untuk membentuk graduan yang mempunyai kompetensi dalam bidang Kejuruteraan Pertanian. Memainkan peranan aktif menyelesaikan masalah dalam bidang Kejuruteraan Pertanian melalui sinergi dengan kumpulan-kumpulan lain disiplin saintifik. Memainkan peranan yang aktif dalam bidang aktiviti saintifik global Kejuruteraan Pertanian. Membina dan membangunkan sains dan teknologi yang berkaitan dengan kejuruteraan pertanian. Matlamat Kejuruteraan Pertanian membentuk graduan yang berkelayakan, ditumpukan kepada Tuhan Yang Maha Esa, bebas, keusahawanan, dengan pengetahuan yang luas, berdisiplin, dengan etika kerja yang tinggi, profesional dan mampu bersaing di peringkat antarabangsa. Membangunkan sains dan teknologi bidang Kejuruteraan Pertanian untuk menggalakkan pembangunan negara. Membangunkan dan melaksanakan penyelidikan dalam bidang Kejuruteraan Pertanian untuk menyokong pembangunan masyarakat dan pemberdayaan. [-]