Masyarakat kita menjadi lebih mudah alih: Terma seperti "ruang" dan "jarak" sedang mengalami transformasi asas terima kasih kepada media digital. Hari ini, terdapat segmen industri yang ditumpukan untuk menyampaikan dan menghasilkan maklumat, jenama, dan pengalaman dalam ruang media.

University of Applied Sciences Europe menyediakan anda kemahiran untuk mengubah komunikasi dalam ruang maya dan fizikal menjadi pengalaman inspirasi dan berkekalan. Dalam program sarjana Media Ruang, anda akan belajar bagaimana untuk menganalisis dan mencari bentuk ungkapan ruang, bergerak, dan bukan linear dan bagaimana untuk menerapkannya kepada konsep ruang anda sendiri. Anda akan berada dalam kedudukan yang sempurna untuk membangunkan reka bentuk dan penyelesaian teknologi yang rumit dan maju untuk cabaran-cabaran pelbagai sifat disiplin terima kasih kepada kecekapan media suara yang akan anda dapatkan sebagai seorang siswazah.

Universiti kami memberi tumpuan kepada pembangunan anda. Itulah sebabnya kami mengajar dalam kumpulan pembelajaran kecil dan dalam suasana mesra dan peribadi. Kami akan mengawasi proses pembangunan individu anda dan membantu anda menentukan bakat dan kekuatan anda, sambil membantu anda mengembangkan tandatangan visual anda sendiri. Anda akan diajar oleh pensyarah terkenal dari industri kreatif dan belajar di kampus yang terletak di pusat, dilengkapi dengan teknologi terkini (studio foto, peralatan VR, cetakan

Young woman touching sensitive screen while selecting surface option. Female standing at big display with advanced innovative device with infographics design elements.Person with futuristic technology

Pilihan kerjaya anda dengan orang ramai di ruang media

Graduan program ijazah sarjana di Media Ruang dapat menganalisis dan mencari bentuk ungkapan ruang, bergerak, dan non-linear dan kemudian menerapkan hasil untuk mewujudkan konsep ruang sendiri. Terima kasih kepada kecekapan yang mantap dalam media, mereka dapat membangunkan penyelesaian berasaskan reka bentuk dan teknikal yang canggih untuk cabaran kompleks dan pelbagai disiplin.

Selain itu, mereka mempunyai pengetahuan yang sangat baik dalam kaedah perancangan, pengurusan, dan teknologi pengeluaran, dan cara untuk berjaya merealisasikan projek. Ini boleh terdiri daripada pemasangan, reka bentuk yang ditetapkan, tempat bermain, dan memindahkan imej 3D kepada sistem bimbingan, persembahan jenama, seni bina, dan reka bentuk dalaman untuk reka bentuk pameran dan acara, visualisasi "ruang data" dan penjanaan visual saintifik.

Di samping itu, program ijazah sarjana dalam Media Ruang memenuhi syarat graduan untuk bekerja dalam pasukan projek interdisipliner, interkultur, dan antarabangsa dan memimpin ini, serta menjadi seorang usahawan atau freelancer dalam bidang seni, reka bentuk. Ia juga membentuk asas yang ideal untuk berkaliber tinggi, kerjaya kepemimpinan di jabatan media di sebuah syarikat atau untuk mengambil jalan kerjaya akademik.

Program ini - kursus, projek dan banyak lagi disiplin

Program Sarjana Media Ruang adalah program sarjana berasaskan projek dan sesuai untuk pelajar yang telah menamatkan pengajian sarjana di peringkat universiti dalam bidang subjek seni, rekaan, atau media yang berkaitan dengan media. Di University of Applied Sciences Europe , anda akan mempunyai peluang UE uniq untuk menyumbang kemahiran reka bentuk peribadi anda dan latar belakang dan membuat sesuatu yang bermakna daripada mereka - sama ada dalam reka bentuk komunikasi, reka bentuk media, seni bina, reka bentuk peringkat, pengurusan reka bentuk, atau teori media.

Dua semester pertama terdiri daripada projek berasaskan projek interdisipliner, teori pelbagai media dan peristiwa berasaskan proses, serta katalog kursus wajib. Anda akan bekerja dalam satu pasukan dalam satu semester sepanjang cabaran bersama dan melalui fasa tipikal projek, seperti yang anda lakukan dalam kerjaya masa depan anda: dari penyelidikan, perancangan, dan penciptaan konsep kepada kesedaran, dokumentasi, dan pembentangan.

Keseluruhan semester ke-3 didedikasikan untuk tesis tuan anda. Modul ini merangkumi penyempurnaan tesis anda, yang terdiri daripada bahagian reka bentuk dalam praktik dan bahagian akademik.

Program ini menawarkan pendekatan yang mendalam, yang membuat peluang tanpa had untuk anda meneroka idea-idea baru, hibrid dan menemui bidang kerjaya baru - di atas semua di dalam dunia media digital.

Memohon di University of Applied Sciences Europe

Anda boleh memohon setahun lebih awal untuk semester musim sejuk, yang bermula pada 1 September. Kami berharap dapat bertemu dengan anda!

Prosedur kemasukan termasuk wawancara peribadi kira-kira 45 minit dan semakan cadangan dan portfolio anda. Pengetahuan anda tentang bahasa Inggeris juga akan diuji.

Jawatankuasa pemilihan mengkaji permohonan dan dokumen anda berdasarkan kriteria berikut (mengikut kepentingan):

  1. Kandungan dan bentuk cadangan tesis

  2. Relevan gelar sarjana anda tertakluk kepada program ijazah sarjana dan jumlah kredit (bersamaan dengan 210 kredit ECTS)

  3. Kandungan, susun atur, dan perkaitan portfolio kepada subjek

Program diajar dalam:
English
Jerman

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh University of Applied Sciences Europe »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
- Pemohon dari EU: 950 € / bulan - Pemohon bukan-EU: 1.050 € / bulan
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date