Sarjana dalam penyelidikan dan kajian Interdisciplinary di Eropah Timur

University of Bologna

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana dalam penyelidikan dan kajian Interdisciplinary di Eropah Timur

University of Bologna

Master Antarabangsa Seni MIREES adalah Ijazah Bersama kitaran kedua (120 ECTS) yang dianugerahkan oleh Sekolah Kampus Sains Politik-Forlì Kampus dengan kerjasama universiti-universiti rakan berikut: Vytautas Magnus University di Kaunas; Saint-Petersburg State University.

MIREES adalah program siswazah yang inovatif, diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris , unik di Itali dan Eropah, yang dikhaskan untuk pelajar yang mempunyai latar belakang BA dalam bidang Ekonomi, Politik, Hubungan Antarabangsa, Sejarah, Pertanian atau Kebudayaan secara besar-besaran, dan sekarang ingin memperoleh khusus, pengetahuan mendalam mengenai Negara-negara Pasca-Sosialis dalam peralihan, Negara-negara Anggota UE baru selepas Pembesaran tahun 2004 dan 2007, serta Negara Neighbor-Timur Baru Eropah.

MIREES menggabungkan pendekatan akademik dengan latihan profesional, memupuk perunding, penganalisis, dan pengurus berpengalaman yang berpotensi sebagai Pakar Kawasan untuk agensi antarabangsa, pentadbiran awam, syarikat swasta dan awam, dan NGO, sementara juga menawarkan asas yang kukuh untuk pengajian akademik di peringkat PhD .

Dimensi penyelidikan MIREES

Ketahui lebih lanjut mengenai peluang penyelidikan yang ditawarkan oleh program MIREES

Salah satu ciri utama program MIREES adalah untuk menggalakkan pelajar meningkatkan kemahiran penyelidikan dan pemprosesan data mereka dengan mengumpulkan sumber-sumber penting untuk kerja-kerja tesis mereka di bidang geopolitik serta di bidang disiplin yang dipilih.

Ini adalah salah satu tugas utama pengalaman mobiliti mereka di salah satu Universiti Rakan selama semester ke-3. Dengan kata lain, pelajar dijangka mengambil manfaat daripada pergerakan mereka dengan mendalamkan pengetahuan mereka ketika melawat bidang pengkhususan geopolitik mereka, dan dengan melakukan penyelidikan lapangan.

Selain itu, untuk memperkukuh dimensi penyelidikan, seminar metodologi wajib dijangka pada tahun kedua (sekitar Mac), apabila pelajar diminta untuk mengemaskini kerja-kerja penyelidikan tesis mereka kepada seorang profesor Suruhanjaya MIREES .

Semester ke-4, apabila tidak ada aktiviti pengajaran yang dijadualkan, benar-benar menumpukan kepada penulisan dan pelaksanaan tesis.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini March 9, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Itali - Forli, Emilia-Romagna
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Itali - Forli, Emilia-Romagna
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat