Sarjana dalam Terjemahan Inggeris-Sepanyol Profesional

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ijazah Sarjana dalam Terjemahan Bahasa Inggeris-Sepanyol Profesional bertujuan untuk melatih para profesional penterjemah yang mampu menyesuaikan diri dengan keperluan pasaran, memenuhi harapan pelanggan dan berjaya mengurus perniagaan mereka sendiri.

Program tuan termasuk mata pelajaran yang bertujuan untuk mengembangkan kemahiran profesional yang luas dalam terjemahan teknikal, undang-undang dan sastera, dan menyediakan pengenalan fungsional kepada teknologi penterjemahan baru.

Ijazah Sarjana Universiti dalam Terjemahan Bahasa Inggeris-Sepanyol Profesional adalah ahli rangkaian European Masters in Translation (EMT).

EMT Professional Translation

Agen kualiti kebangsaan telah mengiktiraf program ini:

AQU Professional Translation 2019

Untuk diterima masuk ke program induk, anda mesti mempunyai kecekapan Bahasa Inggeris / Bahasa Sepanyol yang disahkan di atas C1.

Amalan luaran

Peletakan kerja adalah sebahagian daripada Sarjana. Mereka direka untuk memberikan pengalaman dunia nyata pelajar dalam syarikat berasaskan bahasa atau perkhidmatan institusi di mana mereka boleh memohon dan memanjangkan kemahiran yang mereka pelajari.

Peletakan kerja pada semester kedua dan tempoh berubah. Secara keseluruhan, setiap pelajar perlu menyelesaikan penempatan 60 jam.

Kami telah menandatangani perjanjian penempatan kerja dengan syarikat terjemahan di Tarragona, Reus, dan Barcelona, dan dengan pelbagai perkhidmatan universiti yang memerlukan kepakaran dalam bahasa asing. Pada dasarnya, kerja itu tidak dibayar dan pelajar menerima maklum balas terperinci dari majikan.

Pelajar juga dijemput untuk mengatur penempatan kerja di luar Sepanyol, walaupun mereka mesti memastikan semua perjanjian yang sesuai ditandatangani sebelum penempatan sebenar. Pada masa lalu, kami telah mengatur dengan syarikat terjemahan di United Kingdom, India, dan Jerman.

Peluang kerjaya

Peluang-peluang kerjaya untuk graduan dalam Ijazah Sarjana dalam Terjemahan Inggeris-Sepanyol Profesional termasuk:

  • Rumah penerbitan
  • Terjemahan bebas
  • Agensi penterjemahan
  • Perkhidmatan bahasa

Kemasukan

Sarjana ini direka untuk pelajar siswazah dalam filologi Bahasa Inggeris dan / atau Bahasa Sepanyol serta penterjemah dan penulis yang bekerja dengan orang Sepanyol dan Inggeris, pelatih, guru dan mana-mana siswazah universiti yang ingin membangun kecekapan dalam bidang ini. Oleh itu Ijazah Sarjana ini bertujuan untuk Bahasa Inggeris Philology atau Pengajian Bahasa Inggeris, Bahasa Filipina, Terjemahan dan Interpretasi, Linguistik atau bidang lain yang berkaitan. Ia juga bertujuan untuk graduan Ekonomi, Kejuruteraan Superior dan Teknikal atau bidang berkaitan lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment.

We are a young and dynamic university serving the needs of society, with an international outlook and a close relationship with our immediate socioeconomic environment. Baca Ringkas
Tarragona , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Reus , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona , Tarragona + 11 Lagi Kurang