Sarjana dalam Statistik (STAT)

Umum

Penerangan Program

Program Statistik (STAT) mendidik pelajar untuk menganalisis dan memodelkan masalah dunia yang kompleks yang timbul dalam Ilmu Data Statistik moden. Dua darjah ditawarkan: ijazah MS (di bawah sama ada Skrip Tesis atau Bukan Skrip) dan Ph.D. ijazah. Kemasukan ke satu darjah tidak menjamin pemindahan kepada yang lain. Semua pelajar dalam MS dan Ph.D. program dibimbing oleh Penasihat Fakulti untuk membangunkan program pengajian mereka.

Penilaian

Pelajar dimasukkan ke KAUST dari pelbagai program dan latar belakang. Untuk memudahkan reka bentuk pelan kajian yang sesuai untuk setiap pelajar, semua pelajar yang dikehendaki dikehendaki mengambil peperiksaan penilaian bertulis apabila mereka tiba di Kampus. Peperiksaan ini akan memberi tumpuan kepada sains dan sains asas. Tujuan penilaian adalah untuk menentukan sama ada pelajar telah menguasai prasyarat untuk menjalankan kursus peringkat siswazah yang diajar dalam program ini. Penasihat Akademik bekerja dengan pelajar yang diakui untuk membangunkan pelan kajian jika diperlukan. Pelajar digalakkan untuk menyediakan penilaian dengan menyegarkan pengetahuan umum yang diperoleh daripada pendidikan siswazah mereka sebelum tiba di KAUST. Keperluan pelan kajian pemulihan mesti diselesaikan dengan memuaskan, sebagai tambahan kepada keperluan gelar Universiti.

Keperluan Ijazah Sarjana

Ia adalah tanggungjawab pelajar untuk merancang program pengajian siswazahnya dengan berunding dengan penasihatnya. Pelajar dikehendaki memenuhi semua tarikh akhir. Pelajar perlu sedar bahawa kebanyakan kursus teras ditawarkan hanya sekali setahun. Ijazah Sarjana (MS) diberikan apabila berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 36 jam kredit. IPK minimum 3.0 mesti dicapai untuk siswazah. Kursus individu memerlukan kredit kredit 'B-' minimum. Pelajar dijangka melengkapkan ijazah MS dalam tiga semester dan satu Sesi Musim Panas.

Keperluan Kursus

  • Kursus Teras
  • Kursus Elektif
  • Seminar Siswazah 298 (tanpa kredit): Semua pelajar dikehendaki mendaftar dan menerima gred yang memuaskan untuk setiap semester yang memerlukan program yang mereka hadiri.

Untuk maklumat lanjut, akses Panduan Program .

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per ... Baca lebih lanjut

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per faculty for past 3 consecutive years running (Qs world university rankings), we’re dedicated to advancing science and technology through interdisciplinary research, education, and innovation. Baca Ringkas