Sarjana dalam Sosiologi

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pelajar Sosiologi

  • Bahasa pengajaran: Bahasa Inggeris
  • Ijazah: Ijazah Sarjana
  • Tempoh: 3 tahun
  • Tarikh mula: September
  • Yuran pengajian: 28000 / tahun
  • Yuran permohonan (RMB): 300 (RMB) / 50 (USD)

Kajian saintifik

Pelajar induk mesti mengambil bahagian dalam kaji selidik topik dan disertasi dan penyelidikan penyelia mereka, mengambil bahagian dalam projek penyelidikan saintifik penyelia mereka, dan memilih satu topik untuk menjalankan tinjauan dan penyelidikan. Cara penyiasatan dan penyelidikan termasuk kerja lapangan, pengumpulan bahan, analisis data, dan lain-lain, yang biasanya dijadualkan pada tahun kedua, berlangsung selama dua puluh hari secara keseluruhan, dan tertakluk kepada keperluan praktikal dan syarat penyelia mereka.

Sebelum tamat pengajian, pelajar Sarjana mesti menamatkan sekurang-kurangnya dua kertas kerja, dan dua "tesis akademik tahun". Mereka yang memohon untuk tamat pengajian awal, secara rasmi harus menerbitkan satu kertas (dalam bidang kajian utama mereka) dalam jurnal CSSCI, sebagai pengarang pertama, atau sebagai pengarang kedua apabila penulis pertama adalah penyelia mereka, dan atas nama CCNU . Kertas itu mesti diterbitkan secara rasmi, dan notis penerbitan tidak boleh menggantikan penerbitan sebenar.

Reka Bentuk Kurikulum

Mengapa berdaya saing

Sarjana dalam tempoh program standard Sosiologi adalah tiga tahun, tempoh maksimum adalah empat tahun. Kajian kursus ini mengambil masa dua tahun (walaupun tumpuan mereka dalam tempoh ini harus dilakukan pada kursus pengajian dan aktiviti amalan, mereka boleh membuat beberapa penyediaan untuk disertasi akademik), dan kerja disertasi biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya satu tahun. Kami mengguna pakai sistem kredit, dan jumlah kredit yang diperlukan adalah 33 kredit (16 jam / kredit), di antaranya 4 adalah kredit untuk aktiviti amali.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in Wuhan, the capital of Hubei Province and a major hub of transportation in China, Central China Normal University is a key comprehensive university directly under the administration of the C ... Baca lebih lanjut

Located in Wuhan, the capital of Hubei Province and a major hub of transportation in China, Central China Normal University is a key comprehensive university directly under the administration of the Chinese Ministry of Education. The picturesque campus of over 2,000 Mu (330 acres) is nestled on Guizi Hill, bordering South Lake. As one of the universities on the list of 211 National Education Priority Project, Central China Normal University is highly recognized as an important base for cultivating brilliant talents for the country, as well as a superior training center for excellent teachers in higher learning institutions and high schools. Baca Ringkas