Sarjana dalam Seni Visual dan Amalan Kontemporari

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Seni Visual dan Amalan Kontemporari

Semasa program Sarjana dua tahun ini, pelajar dari pelbagai disiplin mengembangkan penyelidikan artistik yang diterajui dan berorientasikan proses yang disokong oleh pengajaran yang diterajui penyelidikan.

Dalam persekitaran pembelajaran antara disiplin, pelajar mempunyai peluang untuk membangunkan projek penyelidikan bebas dan kolaboratif. Melalui pendekatan teoritis, kritikal dan refleksif, pelajar membangun dan menilai amalan mereka dalam konteks peer-to-peer.

Kami menawarkan persekitaran penyelidikan yang menghubungkan kajian kebudayaan, budaya visual dan digital dan kami menjemput para pelajar untuk menghasilkan strategi dan spekulasi dan prakiraan materialis yang mungkin memperluaskan sensori sosial dan estetik masyarakat. Pelajar dirangsang untuk membayangkan penglibatan artistik menerusi proses terbuka dan kreatif.

Matlamat program ini adalah untuk membolehkan artis-artis bermula untuk membangunkan kemahiran intelektual dan praktikal dan keyakinan untuk melakukan apa yang perlu dilakukan oleh setiap seniman generasi baru: untuk mentakrifkan amalan mereka dan peranan mereka berhubung dengan masyarakat. Program ini diketuai oleh tutor teras, Charl Landvreugd.

Institut Kultur Visual Master

Institut Kultur Visual Master (MIVC) adalah sebahagian daripada Sekolah Seni St Joost St.

Keperluan kemasukan

Seni Visual dan Amalan Pasca Kontemporari bertujuan untuk seniman visual dengan minat terhadap amalan konseptual sosial, relasional, (pos) konseptual dan budaya digital, jurugambar, pembikin filem, pencerita visual, kurator, ahli falsafah, ahli antropologi, kolektif artis.

Program ini terbuka kepada graduan Sarjana Muda Seni Halus dan mengamalkan profesional dalam bidang, dan dalam sesetengah kes kepada pemohon dari disiplin dan latar belakang yang berkaitan. Keperluan kemasukan termasuk portfolio, penyataan artistik dan cadangan penyelidikan.

Keperluan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa

Peperiksaan - Skor minimum:

  • IELTS keseluruhan band: 6
  • Asas kertas TOEFL: 550
  • Berasaskan internet TOEFL: 80

Tarikh penting:

Permulaan program: September
Tarikh tutup permohonan EU: 1 Ogos
Tarikh tutup permohonan bukan EU: 1 Jun

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art a ... Baca lebih lanjut

The Master Institute is part of the St. Joost School of Fine Art and Design, located in the south of the Netherlands in the city of ‘s-Hertogenbosch. Situated in the heart of Europe and European art and design, the institute offers a broad perspective on theory and practice and allows for a lively international exchange. Our modern, 24/7 facilities and open studio concept create a fertile environment in which a rich, multidisciplinary practice can grow. Baca Ringkas
Hertogenbosch's