Sarjana Dalam Seni Bina Dan Perancangan Bandar Di Alam Sekitar Mediterranean

Faculty of Civil Engineering, Architecture and Geodesy - University of Split

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Dalam Seni Bina Dan Perancangan Bandar Di Alam Sekitar Mediterranean

Faculty of Civil Engineering, Architecture and Geodesy - University of Split

Sarjana dalam Seni Bina dan Perancangan Bandar di Alam Sekitar Mediterranean

Sehingga tahun akademik 2013/2014, Universiti Split akan menyediakan kursus pengajian lepasan baru dalam bidang bahasa Inggeris, memberikan pelajar Sarjana Sains dalam Seni Bina dan Perancangan Bandar dalam Alam Sekitar Mediterranean. Kajian universiti seni bina di University of Split telah wujud sejak tahun 2003, dan pada masa sama memenangi pengiktirafan antarabangsa, menjalin kerjasama luas dengan beberapa universiti di Eropah (Zürich, Winterthur, Aachen, Madrid, dll) dan Jepun (Tokyo). Ia telah menjadi program pengajian seni bina yang cemerlang kerana kemahiran cemerlang dalam bidang individu, seperti reka bentuk seni bina, perancangan bandar dan pemuliharaan warisan, serta usaha yang berjaya menggabungkannya menjadi kompetensi multidisiplin.

Teras sejarah Split, yang dikuasai oleh Istana Diocletian yang terkenal, telah menjadi sebuah tapak bersejarah yang unik secara keseluruhannya termasuk dalam warisan budaya di bawah perlindungan UNESCO.

Objektif

Program ini bertujuan untuk membolehkan para pelajar menyelesaikan tugas-tugas seni bina yang kompleks dengan persekitaran Mediterranean yang sangat menuntut. Tugas reka bentuk dan perancangan memberi motivasi kepada pelajar untuk menghadapi masalah amalan senibina di persekitaran pesisir semula jadi sensitif, serta konteks sejarah yang diwariskan dan kuasa kriteria dan keperluan spatial. Ia juga menggalakkan pelajar mengambil sikap kritis dan membangunkan kemahiran reka bentuk khusus untuk berjaya mencapai cabaran pembangunan.

Penerangan Program

Sokongan teori dan multidisiplinik dipastikan oleh beberapa modul di mana pelbagai faktor berpartisipasi dalam proses kreatif ini. Ijazah sarjana ini bernilai 120 kredit ECTS (870 jam) dan mengambil masa 2 tahun belajar, Isnin hingga Jumaat. Pada masa ini, sangat disyorkan dedikasi sepenuh masa untuk membangunkan dan menyelesaikan kerja praktikal. Peserta akan membangunkan kemahiran reka bentuk mereka menerusi siri bengkel intensif dan menyiapkan pengetahuan teoritinya dalam seminar khusus. Pada akhir tuan, para pelajar mesti mengemukakan karya akhir ijazah (Tesis Sarjana).

Program ini amat praktikal dan tersusun dalam Bengkel dan Kepakaran, ditambah dengan Tesis Sarjana terakhir. Semua bengkel dan kepakaran adalah wajib untuk menerima Diploma.

Kajian ini dicirikan oleh kerja dalam kumpulan kecil, suasana yang bermotivasi dan kompetitif, pendekatan individu, dan kerjasama intensif dengan mentor. Program ini juga termasuk, sebagai komponen penting, perjalanan lapangan ke lokasi yang terletak di sepanjang pantai Croatia (Dubrovnik, Zadar, Šibenik, dan pulau-pulau yang berdekatan).

Kemasukan

Arkitek dari semua negara bersedia meningkatkan pengetahuan dan bidang penyelidikan mereka dalam reka bentuk seni bina dan perancangan bandar dalam persekitaran Mediterranean, dan mampu menunjukkan kemahiran yang baik dalam membangunkan projek-projek pada masa yang diberikan, dijemput untuk mendaftar proses pemilihan kami. Bilangan pemohon minimum ialah 15 (kuota pendaftaran).

Syarat-syarat

Program induk menunjuk calon yang memegang sekurang-kurangnya Sarjana Muda (kitaran pertama, tahap EQF ke-6, minimum 180 kredit ECTS atau setaraf) dalam seni bina dan perancangan bandar.

Calon pelajar harus mempunyai pengetahuan yang memadai tentang Bahasa Inggeris (tahap pengetahuan B1 Rangka Kerja Kesatuan Eropah CEF).

Kemasukan adalah tertakluk kepada penilaian pencapaian calon dan latar belakang pendidikan.

Yuran kelas tambahan

  • Bagi pelajar EU / EEA yuran tetap bersamaan € 4000 setahun.
  • Bagi Pelajar Bukan-EU, bayaran tetap bersamaan dengan € 5000 setahun.

(FGAG tidak akan membayar balik bayaran separa atau lengkap bayaran jika peserta yang dimasukkan meninggikan tempatnya dalam program.)

Proses permohonan

Memohon Sarjana Sains dalam Seni Bina (Seni Bina dan Perancangan Bandar di Alam Sekitar Mediterranean) dengan mengisi dan mengemukakan borang permohonan dalam talian. Sebelum anda memohon dalam talian, pastikan dokumen yang diterangkan di halaman ini siap untuk dimuat naik.

Dokumen yang diperlukan (1):

  • Fotokopi diploma akademik (2) (diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris)
  • Transkrip akademik yang disahkan (diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris)
  • Portfolio Kurikulum Vitae
  • Surat motivasi
  • Surat syor
  • Keputusan ujian pengetahuan bahasa Inggeris (jika berkenaan)

(1) Hanya fail PDF, Word / .doc dan JPEG akan diterima.

(2) Sekiranya anda belum lagi memperoleh ijazah BSc dan anda adalah pada tahun terakhir pengajian anda, sila lampirkan kenyataan universiti anda yang mengesahkan bahawa anda berada di tahun terakhir pengajian anda dan menyatakan bahawa anda dijangka akan lulus sebelum Oktober 2014.

Tarikh tutup permohonan

Tarikh tutup permohonan bergantung kepada sama ada anda adalah pelajar EU / EEA atau Non-EU. Pelajar bukan EU boleh memohon sehingga 15 Julai (kerana keperluan visa) dan pelajar EU / EEA boleh memohon sehingga 1 September. Pelajar bukan EU akan dimaklumkan mengenai penerimaan mereka sehingga 1 Ogos dengan arahan selanjutnya.

Senarai pendaftaran akhir akan dibuat pada 15 September mengikut penilaian pencapaian calon dan latar belakang pendidikan, dan semua maklumat lanjut akan dihantar kepada calon yang diterima. Juga, setiap calon yang tidak mendaftar ke senarai pendaftaran akan diberitahu dengan betul.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
4,000 EUR
(setahun) - Pelajar EU / EEA; € 5000 (setahun) - Pelajar Bukan EU
Locations
Croatia - Split, Split-Dalmatia County
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Croatia - Split, Split-Dalmatia County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat