Sarjana dalam Sains Marin (MarS)

Umum

Penerangan Program

Program Sains Marin (MarS) memanfaatkan lokasi KAUST di Laut Merah, makmal hidup yang berpotensi besar untuk sains yang menarik. Program ini menangani biologi dan ekologi pelbagai bentuk kehidupan marin. Terdapat tumpuan yang disengajakan terhadap sistem Laut Merah tempatan, kedua-duanya sebagai sistem kajian primer dan sebagai sistem dengan konsep umum dari sistem marin yang lain dapat dibandingkan.
Matlamat Program Sains Marin adalah untuk membangunkan pemahaman bersepadu ekosistem Laut Merah serta ekosistem marin secara umumnya, termasuk biologi asas pada tahap molekul dan genom, simbiosis dengan alga dan prokariote (Bakteria dan Archaea), komuniti yang berkaitan ikan dan karang dan persekitaran fizikal dan kimia yang memberi impak dan membentuknya. Pengertian ini boleh memberi kesan kepada berbasikal karbon global, spesies terancam dan bagaimana kami menguruskan penuaian sumber dari Lautan.

Pertumbuhan dan kematian komuniti bakteria dari KAUST Video di Vimeo.

Ijazah Sarjana

Ijazah Sarjana (MS) diberikan apabila berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 36 jam kredit. IPK minimum 3.0 mesti dicapai untuk siswazah. Kursus individu memerlukan kredit B yang minimum. Pelajar dijangka melengkapkan ijazah MS dalam tiga semester dan satu sesi musim panas.

Keperluan kursus

  • Kursus Mandatori (6 kredit)
  • Kursus Teras (3 kredit)
  • Kursus Elektif dan Kursus Teras tambahan dengan kelulusan
  • Pengalaman Penyelidikan / Capstone (12 - 24 kredit bergantung kepada kursus tambahan diambil)
  • Program Pengayaan Musim Sejuk (selesai)

Opsyen tesis MS dan opsyen bukan tesis MS untuk tamat pengajian.

Ph.D. jawatan dan peluang pelajar untuk berkunjung di sini.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per ... Baca lebih lanjut

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per faculty for past 3 consecutive years running (Qs world university rankings), we’re dedicated to advancing science and technology through interdisciplinary research, education, and innovation. Baca Ringkas