Sarjana dalam Sains Komputer

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Menjadi daya penggerak di arena global

Sebagai subjek, Sains Komputer berada dalam keadaan fluks yang tetap, seperti yang dibuktikan oleh topik yang semakin relevan seperti Big Data dan "agenda digital". Globalisasi dan digitalisasi perniagaan dan masyarakat membawa kepada keperluan yang tinggi - dan tidak perlu - pakar IT.

Sebagai tambahan kepada topik lain, terdapat kesesakan di kalangan pakar IT dengan pengetahuan mendalam mengenai keselamatan siber. Sebahagian besarnya, permintaan tinggi ini juga timbul dari kenyataan bahawa ini diperlukan bukan sahaja dalam industri IT tetapi juga dalam semua industri pengguna.

Fakta

Ijazah: Model kajian: Tempoh:
Sarjana Sains (M.Sc.) di kampus 2 semester
Pengambilan: Tuisyen Kemasukan
Bad Honnef: September
Berlin: Oktober
dari 6,290 EUR setiap semester Ijazah Sarjana Muda, ujian penempatan sekiranya perlu,
bukti kemahiran bahasa Inggeris

Apa yang akan anda pelajari daripada kami

Program Master dalam Sains Komputer menyediakan anda secara optimum untuk kerjaya dalam salah satu domain yang paling penting di dunia korporat masa depan.

 • Anda akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk merekabentuk sistem keselamatan siber dalam projek pembangunan dan infrastruktur IT.
 • Anda akan belajar cara memilih alat, proses, dan algoritma yang sesuai untuk pelbagai tugas praktikal.
 • Membina asas teori pepejal dalam cybersecurity dan cryptology, anda akan meneroka topik canggih seperti pengkomputeran kuantum, teori blockchain, dan banyak lagi.

Kursus pengajian sepintas lalu

Semester 1

 • Algoritma
 • Keselamatan Siber dan Perlindungan Data
 • Keselamatan Cyber Maju
 • Kriptologi
 • Blockchain
 • Sains Komputer dan Masyarakat

Semester ke-2

 • Pengkomputeran Kuantum
 • Pengurusan Projek IT
 • Tesis dan Kolokium Sarjana129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Headway / Unsplash

Bagaimana cara kerja kursus?

Untuk Sarjana dua semester kami, anda memerlukan Ijazah Sarjana Muda dengan 240 ECTS. Sekiranya anda sudah mempunyai pengalaman profesional yang berkaitan atau mengambil peperiksaan penempatan TASC, Ijazah Sarjana Muda dengan 180 ECTS juga mungkin mencukupi.

Di mana anda akan belajar

Anda boleh mengejar Ijazah Sarjana Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa kami di dua kampus Jerman di Bad Honnef dan Berlin.

Kemungkinan Kerjaya

Penyelidik Penyelidikan Komputer dan Maklumat

Sebagai Penyelidik Penyelidikan Komputer dan Maklumat (Scientist Komputer untuk pendek), anda akan menganalisis masalah kompleks di pelbagai bidang, termasuk perniagaan, sains, perubatan, untuk membangunkan penyelesaian bantuan komputer. Para saintis komputer adalah ahli teori, pereka dan pencipta dalam semua, dan membantu mempengaruhi masa depan syarikat melalui teknologi inovatif dan sistem komputer.

Pentadbir Pangkalan Data

Sebagai Pentadbir Pangkalan Data, anda akan bertanggungjawab untuk perancangan, reka bentuk, dan pembangunan aplikasi pangkalan data. Memastikan akses dan mengekalkan keselamatan data juga akan menjadi salah satu tugas anda. Anda akan menguji pangkalan pangkalan data dan program yang berkaitan untuk mengenal pasti sebarang kesilapan yang perlu diperbetulkan, perubahan dibuat, dan langkah keselamatan yang akan dilaksanakan.

Perisian / Pembangun Web

Sebagai Pembangun Perisian, anda akan merancang, melaksanakan, dan mengubah suai program komputer. Ini boleh melibatkan kedua-dua perisian aplikasi iaitu. perisian yang dimaksudkan untuk tujuan umum dan komersil, dan perisian sistem iaitu. perisian yang menjamin kelancaran dan kecekapan fungsi sistem komputer.

Sebagai Pembangun Web, anda akan membuat dan menyelenggara laman web. Anda akan mengawasi struktur teknikal laman web (back-end) dan / atau tata letak visual dan kandungan (front-end). Pengembang Web sering bertindak sebagai "webmaster" dan bertanggungjawab untuk memastikan bahawa laman web berfungsi dengan baik.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Baca lebih lanjut

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Baca Ringkas
Bad Honnef , Berlin , Munich + 2 Lagi Kurang