Sarjana dalam Sains Kimia

Umum

Penerangan Program

Program Sains Kimia adalah program gelar antara disiplin yang menyediakan pendidikan moden yang berorientasikan penyelidikan dalam Kimia. Menggunakan kemudahan cemerlang di KAUST, program ini membezakan dirinya dengan fokus yang jelas mengenai cabaran semasa yang berkaitan dengan pemangkinan dan bahan.

Kami menjemput anda untuk meneroka laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program pengajian siswazah dan kumpulan penyelidikan fakulti kami.

Ijazah Sarjana

Ia boleh menjadi ijazah sarjana terminal atau boleh menjadi pintu masuk ke Ph.D. program. Ijazah MS biasanya mengambil masa 18 bulan untuk diselesaikan, dan ditawarkan kepada pelajar sepenuh masa dan pelajar sambilan; sebagai contoh, pelajar yang ditaja industri pada daun syarikat semester.

Ketahui lebih lanjut

Pengarah Program:
KazuhiroTakanabe, Ph.D.
Profesor Sains Kimia
Bangunan 3, Aras 4, Bilik 4274.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per ... Baca lebih lanjut

Established in 2009, King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) is a graduate-level research university located on the shores of the Red Sea. Ranked 1st in the world for citations per faculty for past 3 consecutive years running (Qs world university rankings), we’re dedicated to advancing science and technology through interdisciplinary research, education, and innovation. Baca Ringkas