Sarjana dalam Sains Alam Sekitar

Umum

Penerangan Program

134529_pexels-photo-1002703.jpeg

Program Sarjana Sains dalam Sains Alam Sekitar

Program Master satu tahun dalam Sains Alam Sekitar bertujuan untuk mengembangkan kecekapan anda dalam menangani masalah alam sekitar. Anda akan mengkaji masalah persekitaran dari perspektif saintifik - menganalisis sebab, hubungan dan kemungkinan penyelesaian terhadap masalah persekitaran. Pembangunan lestari adalah tema teras dalam program ini, yang akan membantu anda mempersiapkan kerjaya masa depan anda, sama ada anda berhasrat untuk bekerja di agensi kerajaan atau di sektor swasta.

Melabur dalam pendidikan!

Program pendidikan kami akan bermula seperti biasa pada musim luruh ini. Anda masih boleh memohon!

Program sarjana dalam sains alam sekitar menangani masalah sosial semasa yang berkaitan dengan masalah alam sekitar dan kesihatan global. Peralihan ke masyarakat yang lebih lestari adalah cabaran besar, yang memerlukan usaha bersama oleh universiti, masyarakat dan sektor swasta. Cabarannya kompleks dan memerlukan pendekatan pelbagai disiplin.

Program ini dimulakan dengan kursus yang berfokus pada isu-isu kompleks yang berkaitan dengan penggunaan tanah, di mana minat yang berbeza seperti pengurusan sumber semula jadi, tuntutan tanah dan pampasan ekologi dibincangkan. Untuk mencapai keadaan yang berkaitan dengan realiti, kami menggunakan apa yang disebut pedagogi berasaskan cabaran, di mana pelajar mengembangkan penyelesaian inovatif untuk cabaran keberlanjutan yang kompleks dalam bentuk projek bekerjasama dengan sektor awam dan industri.

Mengkhususkan atau meluaskan kemahiran anda

Setelah mengikuti kursus pertama, anda kemudian memilih antara pelbagai kursus dalam bidang sains alam sekitar, biologi dan geosains, seperti pengurusan Air Tawar dan Analisis perubahan persekitaran. Pengajaran dalam kursus kami terdiri daripada kuliah, seminar, latihan kumpulan, latihan makmal dan latihan lapangan. Anda juga berpeluang membaca hingga 15 kredit pendidikan tinggi di mana anda memperluas pendidikan anda dengan kursus di bidang mata pelajaran lain.

Anda juga boleh memilih untuk melakukan magang, yang boleh dilakukan sama ada di sektor awam atau swasta. Anda menyelesaikan program dengan projek ijazah, yang biasanya dijalankan dengan kerjasama pihak berkuasa atau syarikat.

Berfikir secara global, selesaikan masalah secara tempatan

Bahagian penting dalam program ini adalah bekerja dengan pelbagai bentuk penyelesaian masalah persekitaran. Titik permulaan yang penting merangkumi analisis risiko dan analisis akibat perubahan persekitaran. Ini termasuk kerja penyesuaian terhadap perubahan iklim dan peralihan ke masa depan yang lestari. Projek peringkat akhir memberi peluang lebih jauh untuk menyelesaikan masalah yang mendalam di mana-mana bahagian persekitaran.

Baca lebih lanjut mengenai program ini

Program Sarjana dalam Sains Alam Sekitar dari Universiti Umeå di Vimeo.

Gambaran keseluruhan program

Tempoh musim luruh

 • Peralihan ke arah masyarakat yang lestari, 15.0 hp.
 • Kursus elektif.

Istilah musim bunga

 • Kursus elektif.
 • Tesis Sarjana dalam Sains Alam Sekitar, 15 kredit

Contoh kursus yang layak:

 • Pengurusan air tawar (5BI222) 15 kredit
 • Analisis perubahan persekitaran (5MH091) 15 kredit
 • Magang dalam Kesihatan Persekitaran (5MH064) 15 kredit

Peluang kerjaya

Sebilangan besar pelajar kami bekerja dengan isu-isu kesihatan dan kesihatan awam dan kebangsaan, global, selalunya dengan elemen perancangan, penyelarasan, penyiasatan atau penyeliaan. Pendidikan memberi anda peluang yang baik untuk bersaing untuk mendapatkan pekerjaan, misalnya, di sektor awam atau sebagai perunding di sektor industri.

Contoh profesion:

 • Penyelaras Alam Sekitar
 • Jurulatih kelestarian
 • Ahli Strategi Alam Sekitar
 • Jurutera Persekitaran Kerja
 • Perunding Alam Sekitar
 • Pengurus Alam Sekitar
 • Pegawai Pengurusan Alam Sekitar
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society.

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society. Baca Ringkas