Sarjana dalam Rekabentuk Dalaman

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

KURSUS INI DIBUKA DALAM BAHASA INGGRIS.

Kursus Induk dalam Reka Bentuk Dalaman mengejar pendekatan berpusatkan manusia yang inovatif: bukan hanya tentang merancang ruang, tetapi juga apa yang ditawarkan kepada pengguna. Pereka Dalaman mesti dapat mengurus kedua-dua aspek strategik projek, bermula dari analisis yang tepat, dan menyediakan penyelesaian terbaik dari segi peningkatan ruang dan reka bentuk perkhidmatan. Mereka diminta membuat ruang yang menyampaikan perasaan yang kuat, digabungkan dengan pemilihan perabot, lampu, bahan dan warna yang tepat. Pendekatan asal dan lebar ini menggalakkan beberapa syarikat untuk meminta pelajar IED untuk bekerja pada projek-projek tertentu dengan tujuan untuk mereka bentuk pengalaman pengguna yang berkesan dan bermakna.

Program Sarjana Antarabangsa ini diilhamkan, disesuaikan dan dilaksanakan sepenuhnya di Milan, di mana Made in Italy merangkai sistem reka bentuk Itali dan di mana peristiwa-peristiwa yang paling menarik dan trendsetting berlaku.

Sasaran - Kursus Master dalam Rekabentuk Interior bertujuan untuk siswazah yang telah menyelesaikan gelar dalam Seni Bina dan Desain Interior. Latar belakang yang berlainan tertakluk kepada penilaian.

Metodologi dan struktur - Kursus ini menghasilkan semula sebuah makmal dinamik, sebuah studio reka bentuk yang besar di mana pelajar terbiasa mengikuti garis panduan tertentu, menyesuaikan bahasa mereka dengan seluar yang berbeza dan bekerja rapat dengan beberapa profesional. Teori diperoleh melalui amalan dengan mengambil bahagian dalam bengkel dengan syarikat-syarikat dan menyedari tiga projek utama yang dicirikan oleh kerumitan yang semakin meningkat. Pelajar belajar untuk memenuhi jangkaan dan keperluan pelanggan, dibantu oleh fakta bahawa jenama dan persatuan perkhidmatan merupakan sebahagian daripada latihan dan pengesahan kritikal portfolio mereka. Pelajar juga mendapat kemahiran penjenamaan diri dan meningkatkan diri, dan belajar menyampaikan projek mereka di bahagian bawah, mengendalikan setiap detail.

Pada permulaan kursus, para peserta dengan latar belakang yang berbeza memperoleh pangkalan budaya yang sama dan meningkatkan pendekatan pemikiran reka bentuk mereka, dengan fokus pada aspek metodologi, iaitu penggunaan "metodologi roll", langkah-langkah untuk mengikuti sebaiknya ringkas, bagaimana untuk mendekati projek dengan syarikat dll. Kemudian, kursus khusus digabungkan dengan 3 projek utama meningkatkan kerumitan yang menyelidiki bidang yang paling penting dalam reka bentuk dalaman. Projek-projek ini mensimulasikan pendekatan profesional yang sebenar dan disusun menjadi taklimat, pembangunan dan pembentangan. Projek Akhir, serta yang lain, dibangunkan dengan kerjasama syarikat, memberi peluang kepada peserta untuk mengalami realitas profesional. Program ini juga termasuk kuliah dengan profesional rekaan terkenal dan lawatan ke syarikat, bilik pameran, acara seperti Salone del Mobile, dan bengkel lintas disiplin.

Dalam edisi masa lalu, projek telah dibangunkan dengan: Amazon, Adidas, Kartell, Jacuzzi, Rizoma, TV, Jacuzzi, Best Western, Fontanot, Azzurra, Tecnargilla.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Baca Ringkas
Milan , Milan , Milan + 2 Lagi Kurang