Sarjana dalam Reka Bentuk Ruang Dalam

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Reka Bentuk Ruang Dalam

Reka Bentuk Dalaman adalah disiplin yang merangkumi subjek yang berbeza dan helai profesional, hasil daripada evolusi dan pengkhususan aktiviti lain yang berkaitan: reka bentuk, pemandangan, seni bina, dan penggayaan, antara lain.

Ia juga sering dirujuk sebagai disiplin yang serupa dengan reka bentuk umum dan bidang khususnya: produk, industri, grafik.

Kursus ijazah Sarjana ini menyatukan semua kriteria ini dan menawarkan latihan dan visi akademik kepada para pereka yang datang dari bidang tertentu yang berusaha untuk memperoleh pemahaman yang lebih mendalam terhadap bidang khusus Interior Design, dalam semua format profesionalnya: rumah, tempat kerja, sementara atau komersial.

SILIBUS

MODUL I - CONTOH BUDAYA

Matlamat kursus ini adalah untuk memastikan bahawa pelajar, apabila berhadapan dengan projek tertentu, dapat mencari aspek tertentu yang menimbulkan minat mereka sendiri; bahawa mereka akan terbiasa mencari kembali rujukan yang berkaitan dengan aspek tersebut; bahawa mereka faham betapa berguna ini akan menjadi pemahaman mereka tentang evolusi dan status semasa pengetahuan mengenai subjek tertentu ini; dan mereka juga akan digunakan untuk menganjurkan semua ini dalam peta penting mereka sendiri.

Objektif akademik modul

Objektif utama modul ini adalah untuk memberi pelajar pengetahuan mengenai perkara-perkara sejarah, yang dipilih dengan tujuan supaya mereka dapat menulis rujukan mereka sendiri sebelum projek itu.

MODULE II - PROJEK AREA

Projek ini adalah paksi apa-apa proses reka bentuk ruang dalaman dan, pada masa yang sama, merangkum semua pengetahuan yang terlibat.

Projek reka bentuk dalaman perlu berdasarkan analisis ruang analisis yang seimbang, program fungsional dan latar belakang budaya pereka.

Objektif akademik modul

Objektif utama modul ini adalah untuk memastikan pelajar dapat mengenal pasti jenis projek reka bentuk dalaman yang perlu mereka laksanakan. Untuk tujuan itu, bukan sahaja mereka perlu memasukkannya ke dalam konteks sektor pengeluaran profesional, tetapi mereka juga perlu berbuat demikian dalam aliran air atau trend gaya dan sejarah yang kini disokong oleh rujukan objektif.

MODULE III - BANGUNAN DAN PENGELUARAN

Bangunan dan kemudahan adalah sebahagian daripada proses untuk membangunkan projek itu. Pengetahuan tentang sistem bangunan, bahan dan ciri-ciri mereka, dan kemudahan, adalah penting untuk pelaksanaan projek profesional.

Modul ini menjadi terperinci dalam aspek-aspek seperti ergonomik, pemulihan, dan pemulihan, kerana ia dianggap sebagai parameter asas untuk diambil kira untuk pelaksanaan projek reka bentuk dalaman.

Objektif akademik modul

  • Pengurusan Bangunan projek dan kerja-kerja

Memperkukuhkan pengetahuan tentang bahan dan sistem bangunan yang digunakan dalam projek reka bentuk dalaman. Kami akan memberi tumpuan utama kepada mereka yang berpotensi terlibat dalam projek ini ketika kami menilai kemungkinan pemulihan dan penyampaian bahan-bahan baru yang akan digunakan.

  • Ergonomi

Kami akan membincangkan perkara-perkara dari perspektif ergonomi - dari skop pengetahuan dan sumber yang diperlukan untuk pelaksanaan projek reka bentuk dalaman untuk perwakilan, persembahan, dan komunikasi mereka.

  • Pemulihan dan pembaharuan

Objektif utama adalah mempelajari teknik-teknik khusus dan pengetahuan teoritis yang diperlukan untuk melaksanakan kerja-kerja profesional dalam ruang dalaman yang mempunyai kepentingan budaya dan sejarah, dengan cara yang paling hormat, sensitif dan dengan kriteria yang sesuai.

MODULE IV - PERWAKILAN

Memandangkan, mengkaji dan menggunakan sistem perwakilan untuk komunikasi dan pembentangan yang berkesan dalam projek reka bentuk dalaman profesional.

Objektif akademik modul

Objektif modul ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan alat dan tabiat untuk melihat perwakilan projek sebagai bahagian penting dalam proses projek. Ia hanya dengan mewakili projek sebenar yang boleh diketahui dan mempunyai persepsi yang tepat mengenainya.

PELUANG KERJAYA

  • Interior Design Studios.
  • Arkitek Studios.
  • Syarikat-syarikat yang terlibat dalam pemandangan, ruang sementara, pameran menaiki dan / atau berdiri.
  • Pemulihan ruang.
  • Nasihat dan arah artistik.

LEMBARAN FAKTA

Edit: Edisi Ketiga

Kelayakan: Sarjana dalam Rekabentuk Dalaman yang diiktiraf oleh Universidad de Vic-UCC. Pelajar tanpa ijazah universiti akan menerima Diploma Pengajian Lanjutan Universiti.

Kredit: 60 ECTS

Tempoh sekolah: Dari 19 Oktober, 2015 hingga Mei 2016. Penyampaian Projek Akhir: Jun 2016

Jadual waktu: Isnin hingga Khamis, dari 19 hingga 22h.

Mod: Di tapak

Bahasa: Bahasa Sepanyol

Harga: 6600 €

Akses: Graduan. Ijazah Sarjana dalam Seni Halus dan Rekabentuk, dan yang berkaitan dengan kategori profesional berikut: reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, reka bentuk perindustrian, dan seni yang digunakan untuk pakaian. Profesional dari sektor ini tanpa latihan khusus tetapi siapa yang boleh menunjukkan kepakaran profesional. Pemohon akan menjalani proses pemilihan untuk penerimaan kursus.

Pemerhatian: Kursus bahasa Sepanyol intensif untuk pelajar asing bersedia untuk memohon kepada Ijazah Sarjana (kursus pilihan). Dari 10 hingga 10 Oktober, 2; dari Isnin hingga Jumaat (4h / hari) - 395 €.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 eq ... Baca lebih lanjut

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 equipped with specific rooms for teaching and multi-purpose spaces designed to promote research, creation and innovation. Baca Ringkas