Sarjana dalam Reka Bentuk Lanjutan, Strategi dan Pengurusan Keusahawanan

Umum

Penerangan Program

Ijazah sarjana ini akan membolehkan anda menyesuaikan diri dengan senario perniagaan dan sosial baru, memberi anda pengetahuan mengenai strategi yang luas, serta pelbagai cara mendekati keusahawanan kreatif untuk mewujudkan projek sebenar.

DSC06503ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" />

Data asas

 • Ijazah: Sarjana dalam Reka Bentuk Lanjutan, Strategi dan Pengurusan Keusahawanan, ijazah sendiri yang dikeluarkan oleh Universiti Pompeu Fabra (UPF) dan ELISAVA dengan kerjasama Rotterdam Business School
 • Arah: Jorge Rodríguez Nieto
 • Kredit ECTS: 60
 • Tempoh: Oktober 2020 hingga Julai 2021; Khamis dan Jumaat: penilaian dan persidangan.
 • Harga: Oktober 2020: € 11,000 (+ € 450 pra-pendaftaran)
 • Bahasa: Bahasa Inggeris
 • Lawatan lapangan: Perbelanjaan tidak termasuk
 • Keperluan akses dan kemasukan: Ijazah universiti rasmi atau setaraf. Idea perniagaan atau niat untuk membangunkan projek induk.

persembahan

Bolehkah pengurusan reka bentuk membantu menyesuaikan diri dengan pasaran yang sentiasa berubah? Dalam Master dalam Reka Bentuk Lanjutan, Strategi dan Pengurusan Keusahawanan, adakah anda akan dapat memenuhi keperluan pengguna dan pasaran?

Reka bentuk semakin dianggap sebagai aktiviti rentas pengurusan kompleks di mana keperluan pengguna / pengguna, dinamika pasaran dan strategi perniagaan dijumpai. Dengan cara yang sama, metodologi pengurusan, juga dikenal sebagai pengurusan reka bentuk, tidak dapat menyesuaikan diri dengan arus perubahan dan semangat perniagaan dan perubahan yang dinamis.

Keperluan untuk merancang dan membuat corak baru memerlukan perubahan dengan struktur yang kaku dan penerapan metodologi yang lebih organik, yang dapat disesuaikan dengan masa perubahan yang berterusan dan kepada masyarakat baru dan pasaran baru. Perancangan baru ini harus memfokuskan pada strategi dan keusahawanan dengan idea-idea baru yang telah dirangka sebagai model pembangunan projek untuk profesional kreatif dan perniagaan dan sebagai model untuk syarikat yang lebih kreatif.

Program ini didasarkan pada metodologi pembelajaran praktikal dan berfungsi dengan projek perniagaan sebenar yang akan dikembangkan oleh peserta pada bulan pertama kelas. Peserta boleh membawa projek perniagaan mereka sendiri atau menjalin kerjasama dengan rakan sekelas mereka. Objektifnya adalah untuk menyelesaikan ijazah sarjana dengan projek yang siap untuk pelaburan.

Master dalam Reka Bentuk Lanjutan, Strategi dan Pengurusan Keusahawanan (MaDE) mempunyai struktur yang tidak konvensional yang menawarkan fleksibiliti dan sokongan untuk keperluan semasa pengusaha. Empat modul berlaku di Barcelona dan tiga lagi di Rotterdam (pelajar akan pergi ke Rotterdam sekurang-kurangnya satu minggu tiga kali setahun). Gabungan seminar dalam talian dan di lokasi memberikan sokongan berterusan terhadap kerja para peserta.

Kursus ini telah dirancang oleh pasukan Reka Bentuk, Strategi dan Pengurusan ELISAVA dan telah dilaksanakan dengan kerjasama Rotterdam Business School.

objektif

 • Program ini bertujuan untuk memberi para peserta alat dan persekitaran yang diperlukan untuk mempelajari dinamika pertukaran baru, untuk pengeluaran dan pengedaran produk dan perkhidmatan.
 • Objektifnya adalah untuk menghasilkan sinergi antara disiplin, yang memberi pengetahuan kepada peserta untuk membangunkan projek baru dan mengoptimumkan projek yang sudah ada.
 • Program ini akan melatih para pelajar dalam pengetahuan dan aplikasi metodologi kerja pengurusan reka bentuk yang menyesuaikan diri dengan senario perniagaan, sosial dan geografi baru dunia semasa. Untuk melakukan ini, ini akan memberi para peserta pemahaman yang luas mengenai strategi dan pelbagai cara mendekati keusahawanan kreatif dari perspektif Strategi dan Pengurusan.

kecekapan

 • Kemahiran dan kecekapan keusahawanan.
 • Kompetensi strategik untuk memulakan dan mengembangkan idea perniagaan.
 • Kemahiran pengembangan model perniagaan.
 • Pembangunan dan pelaksanaan idea perniagaan untuk industri kreatif dan bukan kreatif.
 • Pengurusan projek Kemahiran pentadbiran untuk menjalankan syarikat.
 • Kemahiran kewangan untuk membuat keputusan dan melabur dalam idea perniagaan.
 • Rangkaian perniagaan Pengembangan kemahiran intra-rakan sebutan awam.
 • Reka bentuk dan prototaip produk dan perkhidmatan digital, e-dagang dan runcit.
Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architectu ... Baca lebih lanjut

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architecture in Europe according to the Domus magazine. Baca Ringkas