Sarjana Dalam Program Pengeluaran Filem Ciri Digital

Filmbase

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Dalam Program Pengeluaran Filem Ciri Digital

Filmbase

Mengenai Program Pengeluaran Filem Digital

Program Pengeluaran Filem Digital

Pendidikan Filem Sebenar

Filmbase menawarkan kursus peringkat sarjana yang unik di industri yang bertujuan untuk menyediakan pembikin filem untuk realiti menulis, membangun, mengetuk, menghasilkan, menembak, menyunting, mengepos dan mengedarkan filem ciri dalam format digital.

Ciri-ciri utama

 • Program kami dalam Pengeluaran Filem Ciri Digital adalah kursus fleksibel yang direka untuk membangunkan para profesional industri yang berminat dalam pengeluaran filem ciri.
 • Pelajar kami belajar secara langsung dari pembuat filem berpengalaman di Ireland dan UK.
 • Pelajar kami menggunakan peralatan standard industri terkini.
 • Integrasi industri adalah ciri utama program ini.

Apa itu

Program Pengeluaran Filem Digital adalah kursus yang menarik dan inovatif yang melengkapkan pelajar dengan kemahiran kreatif dan teknologi untuk peranan masa depan dalam pengeluaran filem digital dan industri kreatif.

Falsafah kami adalah untuk memupuk keistimewaan teknikal dan profesionalisme kreatif melalui penyelidikan dan pengeluaran praktikal.

Kami berhasrat untuk menghasilkan pemikir inovatif yang mempunyai keupayaan untuk mencipta penerbitan filem asal, membolehkan melalui pemahaman yang semakin bertambah dan teknologi digital.

Akses pelajar ke kamera digital, peralatan pembuatan filem dan kemudahan pasca pengeluaran akan membantu gabungan teknik dan teknik teknikal kontemporari ini, yang akan memaklumkan dan menyediakan pelajar untuk masa depan dalam pengeluaran filem praktikal.

Apa awak buat

Komponen pembuatan filem digital kursus ini mempelajari teori dan amalan pembuatan filem digital dan direka untuk menjadi sangat praktikal dan praktikal. Pelajar akan menghasilkan beberapa projek berasaskan filem individu dan kumpulan di pelbagai modul, yang memuncak dalam pengeluaran filem panjang penuh ciri. Program-program ini direka bentuk untuk menyumbang kepada portfolio kerja yang berkualiti tinggi selepas tamat pengajian.

Program Pengeluaran Filem Ciri Digital memerlukan keterangan keupayaan untuk mencapai piawaian pengeluaran lanjutan. Penyelia dengan pengalaman pengeluaran filem ciri akan membantu pelajar dalam mencapai matlamat mereka untuk menghasilkan filem panjang. Pelajar akan dengan jelas menunjukkan pengetahuan teknologi mereka yang semakin meningkat dan pemahaman mereka tentang penciptaan filem ciri serta strategi pemasaran dan pengedaran. Untuk mencapai hasil ini, ijazah bergantung kepada kru pengeluaran berfungsi sebagai unit autonomi dan bebas.

Kerja anda sepanjang tempoh program ini memerlukan unsur penting dalam pembangunan dan penyelidikan bebas, yang bersekutu dengan kerja kumpulan projek dan individu seperti yang diperlukan. Bersama dengan tugasan anda yang sedang berlangsung, anda akan menghadiri kuliah rasmi yang ditawarkan oleh akademik filem, pengamal pakar, ahli strategi industri dan tokoh utama dari dunia filem dan penyiaran di Ireland dan luar negara.

Pelajar akan mempunyai akses penuh perpustakaan dan hak pinjaman melalui Sekolah Perniagaan Dublin (kampus Aungier Street) dan perpustakaan sumber Institut Filem Ireland.

Peluang Tambahan

Pelajar akan mempunyai pilihan untuk melakukan lawatan industri pilihan ke London untuk melawat dan membuat hubungan dengan ahli strategi, pengedar, ejen jualan dan kemudahan pasca pengeluaran utama.

Peluang untuk melawat Pasaran Filem Eropah di Festival Filem Berlin pada bulan Februari akan difasilitasi. Ini akan memberikan pelajar peluang yang unik untuk memenuhi profesional industri utama dari seluruh dunia dan melihat pasaran filem dalam tindakan.

Pelajar akan mempunyai akses kepada acara industri dan panel pada pemilihan festival filem Ireland. Pelajar digalakkan untuk memanfaatkan peluang pembelajaran dan rangkaian tambahan yang ditawarkan pada acara ini.

Fail fakta

 • Lokasi: Filmbase , Curved Street, Temple Bar, Dublin 2
 • Kursus bermula: September 2018
 • Panjang Kursus: 1 tahun sepenuh masa
 • Kehadiran: Masa penuh
 • Keperluan Kemasukan: Keperluan normal sekurang-kurangnya mendapat gelaran kehormat kelas kedua atau setaraf. Sekiranya anda tidak memenuhi perkara di atas tetapi mempunyai pengalaman yang sesuai, aplikasi anda akan dipertimbangkan, dengan syarat anda memenuhi Universiti bahawa anda mampu memberi respons kepada cabaran kerja pasca siswazah.
 • Permohonan: Pemohon hendaklah memohon secara langsung kepada Filmbase . Sila lihat halaman Cara Memohon untuk maklumat lanjut.
 • Badan Penganugerahan: Universiti Scotland Barat (UWS)
 • Bayaran: € 6,450 (termasuk yuran pendaftaran)
 • Nota Lain: Permohonan tidak menjamin kemasukan ke program. Proses permohonan mungkin termasuk peringkat temu duga.

Cara memohon

Permohonan Am

Ungkapan minat kini diundang dari calon pelajar. Calon calon diminta membuat hubungan dengan Filmbase untuk membincangkan kursus sebelum membuat permohonan. Permohonan mungkin melibatkan peringkat wawancara. *

Aplikasi Industri

Para pembuat filem yang telah melengkapkan Filem Ciri dalam kapasiti profesional mungkin memohon untuk mengesahkan kerja sebelumnya untuk tujuan kursus. Pengajar yang memohon atas dasar itu boleh mendapat kelayakan Masters setelah selesai Projek Media Kreatif dan modul akademik tertentu. Yuran kursus yang dikurangkan akan dikenakan dalam kes tersebut.

Profesional industri yang berminat untuk memohon harus membuat hubungan dengan Alan Fitzpatrick, Pengarah Filmbase , sebagai titik pertama hubungan untuk kursus ini.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 12, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
6,450 EUR
Locations
Ireland - Dublin
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Ireland - Dublin
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
€ 6,450 (yuran pendaftaran)
Video

Filmbase Presents

Green Feature Filmmaking at Filmbase