Sarjana dalam Pentadbiran Awam: Pengkhususan Tadbir Bandar

Umum

2 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Sarjana dalam Pentadbiran Bandar

Sebagai produk kerjasama baru antara Jabatan Pentadbiran Awam (Pusat Pengajian Sains Sosial dan Kelakuan Erasmus, ESSB) dan Institut Kajian Pembangunan Perumahan dan Pembangunan Bandar (IHS), program ini adalah pengkhususan dalam MSc dalam Pentadbiran Awam Erasmus University Rotterdam.

Apa yang akan saya pelajari?

Bandar-bandar adalah kompleks, mencabar dan berkembang pesat. Mereka adalah pemacu ekonomi dan pembangunan utama yang menghasilkan sejumlah besar kekayaan dan menjadi rumah kepada lebih daripada separuh penduduk dunia (dianggarkan mendekati 70% menjelang tahun 2050). Mereka berada di tengah-tengah inovasi kebudayaan, sosial dan politik dan memainkan peranan penting dalam menemui jawapan kepada isu sosial seperti penghijrahan, pemisahan sosial, kemiskinan, perubahan iklim, kesihatan, pengangguran dan keganasan. Dasar tadbir mampan diiktiraf sebagai komponen penting untuk menjamin kesejahteraan semua orang. Pelajar akan mempelajari pelbagai kemahiran termasuk yang berikut:

  • Bagaimana untuk membangun dan melaksanakan dasar inovatif.
  • Bagaimana untuk melibatkan masyarakat dalam perancangan bandar dan membuat keputusan.
  • Menggunakan penyelesaian bidang kuasa untuk isu tanah dan persekitaran.
  • Memacu pembangunan ekonomi yang mampan.
  • Mengawasi perkembangan organisasi antarabangsa, awam dan bukan keuntungan.
  • Menganalisa isu tadbir urus bandar dan menguruskan / merekabentuk proses tadbir urus bandar.

Apa yang boleh saya nantikan, dalam program ini ?

  • Menghadiri kursus dan kuliah yang diajar oleh ulama terkemuka dari pelbagai disiplin dalam bidang tadbir urus bandar.
  • Makmal tadbir urus bandar interaktif di mana anda boleh menyelesaikan contoh-contoh kehidupan tadbir urus bandar.
  • Mewujudkan penyelidikan anda sendiri (tesis).
  • Lawatan lapangan tempatan seperti Port of Rotterdam, Persatuan Perumahan, Perbandaran Rotterdam dll.

Bagaimana saya boleh belajar?

Program ini merangkumi pelbagai kursus, seminar, sesi kumpulan kerja, dan syarahan tetamu oleh sarjana yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Anda akan dapat menerapkan teori dan kaedah penyelidikan yang anda pelajari sepanjang program dengan menjalankan penyelidikan tesis anda sendiri di mana anda akan mengkaji aspek aspek isu tadbir urus bandar.

Apa yang boleh saya harapkan pada akhir pengajian saya?

Menjelang akhir pengajian mereka, pelajar akan memperoleh kemahiran teoretikal dan praktikal untuk berkelayakan, yakin, dan bersedia untuk kerjaya masa depan mereka. Ini semua akan disokong oleh MSc yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam Pentadbiran Awam dari Erasmus University Rotterdam.


Ingin mengetahui lebih lanjut tentang program saya , di mana untuk memohon, tarikh kursus, peluang biasiswa dan banyak lagi? Hantar pertanyaan anda dan sertai kami di sini di Rotterdam!

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati www.ihs.nl

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS ... Baca lebih lanjut

ESSB is home to a vast diversity of study programmes and scientific disciplines: Public Administration, Pedagogical Sciences, Psychology and Sociology. In addition, the Erasmus University College, IHS, and two research institutes RISBO and DRIFT are linked to the faculty. Our education is small-scale and based around Problem Based Learning (PBL). Being connected to the professional field is another characteristic of our study programmes. Baca Ringkas
Rotterdam , Rotterdam + 1 Lagi Kurang