Sarjana dalam Pengurusan Sistem Tenaga

Umum

Penerangan Program

Butiran Program

Pelajar mendapat pemahaman tentang grid, dari segi sejarah dan hari ini; pasaran elektrik; pengeluaran elektrik, kecekapan, dan pemuliharaan; tadbir urus, risiko dan pematuhan (GRC); kesan alam sekitar dan kekangan dari tenaga; dan persekitaran dasar. Mereka mengembangkan kemahiran dalam pengurusan strategik, komunikasi, pengurusan perubahan, penglibatan pihak berkepentingan, dan pemikiran kritikal dan sistem.

Program interdisiplin kami mempunyai saiz dan peluang kelas kecil untuk penyelidikan, latihan, dan penglibatan profesional.

Hasil Pembelajaran Program

Pelajar akan dapat:

  • menggunakan prinsip dan proses keseluruhan sistem untuk memahami bagaimana sistem tenaga memberi kesan dan berkaitan dengan sistem ekologi dan sistem sosial.
  • menunjukkan pemahaman mengenai dasar tenaga dan persekitaran pasaran serta kesannya terhadap penggunaan tenaga dan pengeluaran.
  • menunjukkan pemahaman tentang dimensi manusia sistem tenaga termasuk menguruskan perubahan, keterlibatan pihak berkepentingan, dan penglibatan pelanggan.
  • berkomunikasi dengan mahir melalui laporan bertulis dan persembahan lisan dalam gaya yang berkaitan dengan medan tenaga.
  • menggunakan analisis kritikal untuk memahami mengapa sistem penjanaan dan pengagihan elektrik semasa berubah dan bagaimana untuk bergerak ke grid grid abad ke-21.

Sorotan Program

  • Kelas diajar oleh fakulti sepenuh masa, serta oleh fakulti sambilan yang mempunyai pengetahuan pengalaman dalam sektor tenaga.
  • Kami menjadi tuan rumah penceramah tetamu yang mewakili banyak aspek industri-kerajaan, utiliti, NGO, firma swasta.
  • Kelas malam diadakan di USF pusat bandar 's kampus San Francisco 101 Howard Street. Kelas Sabtu diadakan di kampus utama.
DIJUAL DALAM

Kampus Utama, Downtown

Program Pengajian

Pelajar mempunyai pilihan untuk melengkapkan program ini dalam tempoh 18 bulan (sepenuh masa) atau dua tahun (pelajar yang bekerja sepenuh masa).

PROGRAM 2 TAHUN

18 BULAN PROGRAM

* Pilih satu pilihan. Pilihan latihan boleh diselesaikan pada musim panas atau musim gugur.

** Peluang untuk Projek Komuniti (1) akan berbeza-beza sepanjang program ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

As one of the country’s premier Jesuit Catholic universities, the College of Arts and Sciences pairs a rigorous academic curriculum with an urban, global perspective. The college's vision of success i ... Baca lebih lanjut

As one of the country’s premier Jesuit Catholic universities, the College of Arts and Sciences pairs a rigorous academic curriculum with an urban, global perspective. The college's vision of success involves both the head and the heart, with outstanding faculty members giving students the skills and compassion to fashion a more just and humane world. Baca Ringkas
San Francisco , Buenavista , Orange + 2 Lagi Kurang