Sarjana dalam Pengurusan Projek

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Dinamisme pasaran dan persekitaran perniagaan semasa menyebabkan syarikat dan organisasi perlu menguruskan banyak projek secara selari. Dalam konteks ini, sosok Pengurus Projek mementingkan organisasi dan syarikat dari pelbagai ukuran, kerana mereka memainkan peranan penting dalam merancang strategi perniagaan yang cekap yang memanfaatkan sepenuhnya sumber yang ada.

Sementara itu, globalisasi, munculnya pesaing baru, dan perubahan strategi perniagaan secara tiba-tiba bererti bahawa, selain dilengkapi dengan pengetahuan mendalam tentang pengurusan projek, Pengurus Projek juga harus memiliki kemampuan pribadi dan kompetensi prestasi yang sangat maju. Sebagai tindak balas kepada permintaan perniagaan ini, Master dalam Pengurusan Projek dirancang untuk melengkapkan eksekutif untuk memimpin, merancang, mengatur, dan mengawasi projek global yang kompleks dengan cekap dan berkesan.

Profesional yang dilengkapi untuk memimpin pasukan berdasarkan pengembangan kemahiran dan teknik eksekutif yang diperlukan oleh pengarah. Ringkasnya, Pengarah Projek yang dapat menyelaraskan keperluan syarikat sekarang dari segi pengurusan projek dengan keperluan semasa yang ditetapkan dalam standard global Institut Pengurusan Projek (PMI): meminimumkan risiko, menciptakan peluang baru, dan mencapai objektif yang telah set.

106823_5.jpg

Sebab untuk mengambil Master EAE dalam Pengurusan Projek

 1. Alat Perisian Pengurusan Projek
  Program ini menggabungkan perisian pakar untuk meniru atau memodelkan jabatan dan proses yang berkaitan dengan Pengurusan Projek, seperti Projek Profesional Microsoft dan Risiko dari Palisade Corporation, peneraju global dalam analisis risiko dan keputusan.


 2. EAE, sekolah dengan pensijilan REP
  EAE Business School adalah Penyedia Pendidikan Berdaftar (REP) yang disahkan oleh Institut Pengurusan Projek (PMI), persatuan antarabangsa profesional Pengurusan Projek. Untuk mencapai pensijilan ini, institusi REP PMI perlu mematuhi set standard kualiti yang ketat, baik dari segi kandungan dan reka bentuk Sarjana dan latihan fakulti akademik.


 3. Ahli-ahli PMI
  Peserta dalam Sarjana dalam Pengurusan Projek boleh mendaftar sebagai Ahli Pelajar Institut Pengurusan Projek, yang membolehkan mereka mengambil kesempatan daripada faedah termasuk akses kepada banyak sumber bibliografi.


 4. Pensijilan PMP
  Master dalam Pengurusan Projek menyediakan peserta untuk mengambil peperiksaan untuk pensijilan sebagai Projek Pengurus Profesional (PMP) ® Institut Pengurusan Projek (PMI). Pelajar yang berjaya melengkapkan Sarjana layak mengambil ujian pengesahan PMP® yang dijalankan oleh PMI.


 5. America Economía Ranking
  America Economia Ranking menonjolkan EAE Business School di antara 15 sekolah perniagaan teratas di peringkat antarabangsa.


 6. Kedudukan Merco
  Sekolah Perniagaan EAE telah dinamakan salah satu sekolah perniagaan terbaik di dunia mengikut Ranking Merco.

106825_2.jpg

Objektif

Objektif Master dalam Pengurusan Projek adalah seperti berikut:

 1. Pengurusan projek
  Melatih pakar Pengurus Projek dengan kemampuan untuk mencapai sasaran yang ditetapkan, meningkatkan keuntungan, dan meningkatkan kualiti keseluruhan projek.
 2. Pengurusan strategik
  Pandangan mengenai aspek utama pengurusan projek strategik dan kepentingannya dalam strategi global organisasi.
 3. Membuat keputusan
  Memperkukuhkan pembuatan keputusan dalam projek yang kompleks, dengan mempertimbangkan semua aspek teknikal, kewangan, kualiti, persekitaran, dan pendedahan risiko yang terlibat.
 4. Kemahiran Belanjawan
  Mengetahui, memilih, dan menggunakan alat yang diperlukan untuk pengurusan anggaran projek dengan berkesan.
 5. Kepimpinan Orang
  Melengkapkan peserta dengan kemahiran eksekutif yang diperlukan untuk menguruskan pasukan projek untuk memastikan kejayaannya.
 6. Pensijilan PMI
  Berjaya lulus peperiksaan pensijilan untuk menjadi Projek Pengurus Projek (PMP) Institut Pengurusan Projek (PMI).

Proses Kemasukan

106724_admissing_process_eae_business_school_en_0.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each ... Baca lebih lanjut

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each year, participants from over 72 countries develop their skills at EAE, equipping them to perform roles of responsibility within the business and institutional world. Baca Ringkas