Sarjana dalam Pengurusan Projek

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dinamisme pasaran dan persekitaran perniagaan sekarang telah membawa kepada syarikat-syarikat dan organisasi yang memerlukan untuk menguruskan pelbagai projek selari. Dalam konteks ini, tokoh Pengurus Projek memainkan peranan penting dalam organisasi dan syarikat dari semua saiz, memandangkan mereka memainkan peranan kritikal dari segi merangka strategi perniagaan yang efisien yang memanfaatkan sepenuhnya sumber yang ada.

Sementara itu, globalisasi, kemunculan pesaing baru dan perubahan mendadak dalam strategi perniagaan bermakna bahawa, serta dilengkapi dengan pengetahuan mendalam mengenai pengurusan projek, Pengurus Projek juga perlu memiliki kemahiran peribadi dan kecekapan prestasi yang sangat maju. Sebagai tindak balas kepada permintaan perniagaan ini, Master dalam Pengurusan Projek direka untuk melengkapkan para eksekutif untuk memimpin, merancang, menyusun dan menyelia projek global yang kompleks dengan cekap dan berkesan.

Profesional yang dilengkapi untuk mengetuai pasukan berdasarkan kemahiran dan teknik eksekutif yang dikehendaki oleh pengarah. Pendek kata, Pengarah Projek yang dapat menyelaraskan keperluan syarikat sekarang dari segi pengurusan projek dengan keperluan semasa yang ditetapkan dalam piawaian global Institut Pengurusan Projek (PMI): meminimumkan risiko, mewujudkan peluang baru dan mencapai objektif yang telah ditetapkan .

106823_5.jpg

Sebab-sebab untuk mengambil Ijazah Sarjana Muda EAE dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pengurusan

 1. Alat Perisian Pengurusan Projek
  Program ini menggabungkan perisian pakar untuk meniru atau memodelkan jabatan dan proses yang berkaitan dengan Pengurusan Projek, seperti Projek Profesional Microsoft dan Risiko dari Palisade Corporation, peneraju global dalam analisis risiko dan keputusan.


 2. EAE, sekolah dengan pensijilan REP
  EAE Business School adalah Penyedia Pendidikan Berdaftar (REP) yang disahkan oleh Institut Pengurusan Projek (PMI), persatuan antarabangsa profesional Pengurusan Projek. Untuk mencapai pensijilan ini, institusi REP PMI perlu mematuhi set standard kualiti yang ketat, baik dari segi kandungan dan reka bentuk Sarjana dan latihan fakulti akademik.


 3. Ahli-ahli PMI
  Peserta dalam Sarjana dalam Pengurusan Projek boleh mendaftar sebagai Ahli Pelajar Institut Pengurusan Projek, yang membolehkan mereka mengambil kesempatan daripada faedah termasuk akses kepada banyak sumber bibliografi.


 4. Pensijilan PMP
  Master dalam Pengurusan Projek menyediakan peserta untuk mengambil peperiksaan untuk pensijilan sebagai Projek Pengurus Profesional (PMP) ® Institut Pengurusan Projek (PMI). Pelajar yang berjaya melengkapkan Sarjana layak mengambil ujian pengesahan PMP® yang dijalankan oleh PMI.


 5. America Economía Ranking
  America Economia Ranking menonjolkan EAE Business School di antara 15 sekolah perniagaan teratas di peringkat antarabangsa.


 6. Kedudukan Merco
  Sekolah Perniagaan EAE telah dinamakan salah satu sekolah perniagaan terbaik di dunia mengikut Ranking Merco.
  106825_2.jpg

Objektif

Objektif Master dalam Pengurusan Projek adalah seperti berikut:

 1. PENGURUSAN PROJEK
  Pakar Pengurus Projek latihan dengan keupayaan untuk mencapai sasaran yang ditetapkan, meningkatkan keuntungan dan meningkatkan kualiti keseluruhan projek.
 2. PENGURUSAN STRATEGIK
  Wawasan ke atas aspek utama pengurusan projek strategik dan kepentingannya dalam strategi global organisasi.
 3. MEMBUAT KEPUTUSAN
  Memperkukuhkan pengambilan keputusan dalam projek-projek yang kompleks, dengan mengambil kira semua aspek pendedahan teknikal, kewangan, kualiti, persekitaran dan risiko yang terlibat.
 4. PROFISIENSI BUDGET
  Mengetahui, memilih dan menggunakan peralatan yang diperlukan untuk pengurusan belanjawan projek yang berkesan.
 5. KEPIMPINAN ORANG
  Melengkapkan peserta dengan kemahiran eksekutif yang diperlukan untuk menguruskan pasukan projek untuk memastikan kejayaannya.
 6. SIJIL PMI
  Berjaya lulus peperiksaan pensijilan untuk menjadi Projek Pengurus Profesional (PMP) Institut Pengurusan Projek (PMI).


Proses Kemasukan

106724_admissing_process_eae_business_school_en_0.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each ... Baca lebih lanjut

EAE is an International Higher Management Education Institution. With 50 years’ experience as a Business School, EAE has been involved in the training of over 65,000 directors and professionals. Each year, participants from over 72 countries develop their skills at EAE, equipping them to perform roles of responsibility within the business and institutional world. Baca Ringkas
Barcelona , Madrid + 1 Lagi Kurang