Sarjana dalam Pengurusan Penerbangan Antarabangsa

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Oleh kerana COVID-19, semua kuliah di IUBH University of Applied Sciences akan berlaku di bilik darjah maya sehingga diberitahu kelak. Kami berhasrat untuk memastikan bahawa keadaan khas semasa tidak akan menyebabkan pelajar kurang bernasib baik semasa belajar.

Terbang tinggi dengan IUBH

Industri penerbangan meramalkan peningkatan jumlah penumpang untuk tahun-tahun mendatang. Hasilnya, graduan dengan ijazah dalam Pengurusan Penerbangan akan mendapat kedudukan yang baik dalam profesion penerbangan yang menarik - terutamanya di peringkat pengurusan.

Dalam program ijazah Sarjana Pengurusan Penerbangan kami, anda berpeluang menggabungkan pengetahuan sedia ada anda dengan pengetahuan khusus sektor. Anda belajar tentang pemacu utama keuntungan syarikat penerbangan - perancangan rangkaian dan pengurusan hasil -, memperoleh pengetahuan mengenai isu-isu persekitaran seperti kebisingan dan pelepasan, memperdalam pengetahuan anda mengenai pembiayaan syarikat penerbangan dan lapangan terbang dan membincangkan isu-isu semasa dari perspektif yang berbeza.

Fakta & Angka

Ijazah: Model kajian: Tempoh:
Sarjana Sastera (MA) di kampus 2 semester
Pengambilan: Tuisyen Kemasukan
Bad Honnef: Mac / September
Berlin: April / Oktober
dari 6,290 EUR setiap semester Ijazah Sarjana Muda, peperiksaan TASC (hanya untuk pemohon dengan sarjana muda 3 tahun),
bukti kemahiran berbahasa Inggeris

Apa yang akan anda pelajari daripada kami

Program Ijazah Sarjana Pengurusan Penerbangan Antarabangsa mempersiapkan anda secara khusus untuk menghadapi cabaran yang anda hadapi sebagai peneraju perniagaan penerbangan:

  • Anda belajar bagaimana untuk menerapkan konsep pengurusan strategik dan pengendalian khusus kepada syarikat penerbangan antarabangsa dan penyedia infrastruktur.
  • Anda memperdalam pengetahuan mengenai struktur dan faktor kejayaan untuk menambah nilai perniagaan model dalam penerbangan.
  • Anda berurusan secara intensif dengan peraturan dan langkah-langkah dalam industri penerbangan.

Penjelasan ringkas daripada IUBH Profesor Leibold

Pengurusan Penerbangan | Penjelasan ringkas dari IUBH Profesor Leibold dari IUBH pada Vimeo.

Kursus pengajian sepintas lalu

Semester 1

  • Aspek Strategik Industri Perkhidmatan
  • Perancangan Produk Strategik
  • Dasar Penerbangan
  • Permainan Simulasi Penerbangan
  • Seminar Penerbangan
  • Mengawal Syarikat dan Lapangan Terbang

Semester ke-2

  • Tesis dan Kolokium Sarjana

129246_pexels-photo-1098745.jpegSoumya Ranjan / Peksel

Bagaimana cara kerja kursus?

Untuk program Sarjana dua semester kami, anda memerlukan Ijazah Sarjana Muda dengan 240 ECTS. Jika anda sudah mempunyai pengalaman profesional atau mengambil ujian penempatan TASC kami, ijazah Sarjana Muda dengan 210 ECTS mungkin mencukupi.

Di mana anda akan belajar

Anda boleh mengejar Ijazah Pengurusan Pengurusan Penerbangan kami di dua kampus Jerman di Bad Honnef dan Berlin.

Kemungkinan Kerjaya

Pengurus Perolehan Pengangkutan Udara

Sebagai Pengurus Perolehan (atau Procurator), anda bertanggungjawab terutamanya untuk semua yang berkaitan dengan pembelian bahan atau perkhidmatan di sebuah syarikat. Anda merancang proses dengan pembekal, merundingkan dan menyimpulkan kontrak, menjejaki kos, merancang dan mengoptimumkan rantaian bekalan, memantau tarikh akhir untuk pencapaian pembuatan yang dipersetujui, dan menyelaraskan pengangkutan dan penyimpanan untuk satu atau lebih laman web.

Anda mesti mempunyai pemahaman yang komprehensif mengenai pasaran, selalu diberitahu tentang perkembangan baru atau kemungkinan untuk melakukan subkontrak dan, jika perlu, dapat memulai dan mengurus perubahan.

Pemaju Strategi Korporat

Sebagai Pentadbir Pangkalan Data, anda akan bertanggungjawab untuk perancangan, reka bentuk, dan pembangunan aplikasi pangkalan data. Memastikan akses dan mengekalkan keselamatan data juga akan menjadi salah satu tugas anda. Anda akan menguji pangkalan pangkalan data dan program yang berkaitan untuk mengenal pasti sebarang kesilapan yang perlu diperbetulkan, perubahan dibuat, dan langkah keselamatan yang akan dilaksanakan.

Perunding Pengurusan Proses

Proses yang jelas dan dioptimumkan sangat penting dalam industri penerbangan kerana ini adalah satu-satunya cara untuk bekerja dengan cekap dan memastikan semua sumber digunakan dengan berkesan.

Sebagai Perunding Pengurusan Proses, anda menawarkan perundingan yang relevan, menganalisis proses, membandingkan proses yang ada dengan contoh amalan terbaik, dan memberikan idea dan strategi perubahan yang diperlukan untuk mengoptimumkan, menyelaraskan, atau merancang semula proses.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Baca lebih lanjut

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Baca Ringkas
Bad Honnef , Berlin , Munich + 2 Lagi Kurang