Sarjana dalam Pengurusan Inovasi dan Keusahawanan

Kaunas University of Technology

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana dalam Pengurusan Inovasi dan Keusahawanan

Kaunas University of Technology

Program kajian ini mendidik kecekapan pengurusan pembangunan, pemasangan dan pengurusan proses inovasi dalam organisasi dan untuk mewujudkan dan membangunkan perniagaan inovatif dalam industri yang berbeza. Program ini mendidik pemikiran kreatif, keupayaan untuk memulakan inovasi produk, proses dan nilai tambah, mewujudkan strategi memperluas pasaran dan memaksimumkan nilai. Pendidikan ini berasaskan integrasi sistematik pengurusan, teknologi, kewangan, dan pengetahuan undang-undang untuk penerapan penyelesaian pengurusan perniagaan.

Kajian Ijazah Sarjana dalam program Pengurusan di KTU adalah antara pengajian Ijazah Sarjana Pengurusan terbaik di universiti-universiti Lithuania (data majalah "Reitingai" (Rankings) 2017).

Kajian ini berdasarkan kepada pengalaman global pengurusan inovasi dan pendidikan keusahawanan

Program kajian ini dibuat berdasarkan pengalaman didaktik terbaru universiti di Stanford, Berkeley, dan Aalto. Hasil proses pembelajaran dikondisikan oleh kaedah pengajaran interaktif, pendidikan berdasarkan analisis kes, kecekapan tinggi pensyarah terlatih, dan asimilasi instrumen Eropah yang berorientasi bisnis terbaru. Majoriti graduan dari program ini mencipta perniagaan inovatif yang berjaya, adalah pemimpin pasukan kreatif dan mencipta dalam syarikat-syarikat yang menerima penghargaan dalam pertandingan perniagaan nasional dan antarabangsa.

Fokus utama ialah kemahiran praktikal dan projek perniagaan

Program pengajian kebanyakannya memberi tumpuan kepada pendidikan kemahiran praktikal dan penyediaan projek perniagaan. Sejak tahun 2013, para pelajar mengambil bahagian dalam pertandingan tahunan Cabaran Inovasi Lembar Silicon dan Pertandingan Pelan Perniagaan Silicon Valley yang berlangsung di Silicon Valley, di mana mereka meluluskan ide berasaskan projek mereka di kalangan pakar peringkat tertinggi. Pada tahun 2013, dalam pertandingan Cabaran Innovation Challenge Silicon Valley , pasukan KTU dianugerahkan dalam kategori "The Most Innovative Ideas", sedangkan pada tahun 2014, mereka berkongsi 4-8 tempat dengan pasukan terkuat lain.

Gabungan kecekapan pendidikan adalah unik di pasaran program pengajian dan berorientasikan kepada keperluan perniagaan moden

Program ini memberi tumpuan kepada tiga kecekapan pengurusan yang saling membantu: (1) pengurusan inovasi, (2) pembangunan organisasi, dan (3) pengurusan nilai perniagaan. Integrasi pengetahuan, teknologi, kewangan, dan undang-undang dalam modul pengajaran mendidik para pakar yang mempunyai pemikiran analitis, kreatif dan berfikiran terbuka, dapat menghasilkan perniagaan yang inovatif, meningkatkan proses perniagaan, bekerja dalam pasukan kreatif dalam pelbagai industri, mengembangkan strategi pembangunan organisasi yang berasaskan nilai.

KTU Santaka Valley adalah tempat yang ideal untuk mewujudkan idea dan pembangunan perniagaan

KTU Sains, Teknologi dan Pusat Perniagaan membentuk syarat yang unik untuk kelulusan ide dalam ruang universiti, pembangunan dan ujian prototaip, penyediaan pelan perniagaan, dan penubuhan syarikat. Infrastruktur ini didedikasikan untuk usahawan baru, jurutera, pereka, dan semua yang terlibat dalam pembangunan produk yang bertujuan mengubah dunia. 40 permulaan beroperasi di ruang angkasa KTU Startup. Mungkin permulaan anda akan menjadi yang seterusnya untuk ditubuhkan di Lembah Santaka.

Setiap pelajar diberi peluang untuk belajar di universiti asing terpilih untuk sekurang-kurangnya satu semester, menjalankan amalan dalam sebuah syarikat perniagaan asing, dan mengintegrasikannya dalam projek penyelidikan antarabangsa

Mereka yang belajar di bawah kontrak pertukaran Erasmus mempunyai peluang untuk belajar di universiti asing terpilih untuk tempoh sekurang-kurangnya satu semester atau untuk magang selama lebih dari 9 bulan dalam sebuah syarikat perniagaan asing terpilih. Majoriti pensyarah program pengajian ini tergolong dalam pelbagai penyelidikan antarabangsa dan rangkaian pakar dan persatuan yang menjalankan projek-projek penyelidikan yang luas. Semua pelajar inisiatif dijemput untuk menyertai pasukan penyelidik antarabangsa dengan matlamat untuk mengumpulkan pengetahuan baru tentang bidang pengajian dan mendapatkan pengalaman kerja dalam projek-projek antarabangsa.

Testimoni

Edmundas Padvaiskas

Ketua Pengarah di UAB "Rosteka" (Lietuvos Gazelė 2014)

Untuk mengembangkan perniagaan yang kompetitif, penting untuk kekal dinamik, kreatif, dan tidak perlu berubah. Pertumbuhan dan kejayaan syarikat kami dikekalkan oleh inovasi berterusan yang ditujukan kepada penciptaan penyelesaian yang kompleks kepada pelanggan, kualiti tertinggi, memastikan tanggungjawab alam sekitar dan sosial. Kemungkinan pelanggan untuk menawarkan nilai tertinggi timbul daripada pakar-pakar yang berani, proaktif yang berorientasi kepada perubahan dan keperluan untuk siapa yang kita rasakan setiap hari.

Syarat kemasukan

Kemahiran dalam bahasa Inggeris

IELTS ≥6.0, TOEFL ≥85, CEFR ≥ C1, atau setaraf

Kelayakan PNGK Sijil Ijazah Sarjana Muda Universiti

Diploma Sarjana (atau lebih tinggi) dengan min. Panjang 180 ECTS (3 tahun pengajian) layak.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Sekiranya ini tidak berlaku, anda memerlukan terjemahan rasmi bersama dengan salinan asal yang telah disahkan.

Dokumen kelayakan kemasukan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris / Bahasa Rusia.

Dokumen-dokumen tersebut hendaklah disahkan (Apostille) oleh Kementerian Luar Negara di mana dokumen tersebut dikeluarkan. Keperluan ini tidak terpakai bagi dokumen yang dikeluarkan di EU dan Belarus, Ukraine.

Gred purata (CGPA)

This school offers programs in:
  • English
  • Lithuania
Kaunas University of Technology

Tarikh Akhir Kemaskini July 5, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
4,000 EUR
Pelajar antarabangsa. Warga asing dengan asal bahasa Lithuania dan warga EU: 3284 €
Locations
Lithuania - Kaunas, Kaunas County
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Lithuania - Kaunas, Kaunas County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat