Baca keterangan rasmi

Menjadi trend dalam perniagaan perhotelan

Jalan anda ke tahap pengurusan tertinggi industri perhotelan antarabangsa.

Program Sarjana adalah pilihan yang sangat baik untuk anda jika anda ...

  • ingin mengkhususkan diri dalam sektor perhotelan menurut gelar sarjana pengurusan anda
  • telah memperoleh pengetahuan tentang industri semasa Ijazah Sarjana Muda dan ingin mendalamkan pengetahuan ini
  • sedang mencari kursus pascasiswazah dengan kandungan inovatif dalam pengurusan perhotelan dan pengurusan kakitangan

Struktur Kandungan, Objektif dan Kursus

Ini menjadikan anda pakar - program Master

Kursus induk pengajaran bahasa Inggeris yang diajar Pengurusan perhotelan

Program Master dirancang sedemikian rupa sehingga kemahiran kepemimpinan penting dikembangkan dan para siswazah bersedia menghadapi cabaran masa depan dalam industri.

Setiap semester meliputi topik berikut:

Kemahiran Kepimpinan (semester 1)

Semester pertama berfungsi untuk mempersiapkan graduan program ijazah sarjana muda dalam Pengurusan Hospitaliti atau dengan kandungan ekonomi dan pengalaman atau pertalian untuk industri hotel untuk tugas masa depan mereka sebagai pengurus di peringkat antarabangsa. Atas sebab ini, tumpuan semester pertama adalah menilai cabaran ekonomi industri dalam konteks trend dan cabaran global, contohnya teknologi, digital atau antara budaya. Pasaran masa depan dan peluang mereka harus diiktiraf oleh pelajar untuk membangunkan model perniagaan termasuk pembiayaan yang diperlukan. Di samping itu, penting untuk memahami kepentingan kepimpinan yang selaras dengan budaya korporat dan untuk membangun dan menggunakan kompetensi yang berkaitan.

Permohonan Tugas Kepimpinan (Semester 2)

Pada semester kedua, kecekapan kepimpinan ini diterapkan dalam tugas kepimpinan khusus industri, khususnya, kerjasama dengan pemilik, pembiaya atau syarikat pengurusan hartanah. Di samping itu, konsep pengendali yang berlainan, strategi pengedaran global dan pembangunan konsep dalam masakan dan perhotelan dianalisis dan dibuat secara mampan terhadap latar belakang perkembangan pasaran. Pembangunan kompetensi aksi peribadi dan sosial sangat digalakkan dalam "Kontrak

Melangkah Antarabangsa (semester 3)

Pada semester ketiga, tumpuannya adalah ke peringkat antarabangsa. Bergantung pada prasyarat dan objektif pelajar, kompetensi yang dibangunkan setakat ini masih maju dalam fasa praktikal (6 bulan) yang memenuhi keperluan dan dicermati dengan sokongan penyelia atau mendalam selama satu semester di salah satu universiti rakan kongsi dengan kurikulum khusus industri.

Dalam-Kedalaman-Pengalaman (semester 4)

Semester terakhir bermula dengan modul penyelidikan dalam talian ("Menganalisis Perniagaan Antarabangsa"), diikuti dengan tesis tuan, idealnya digabungkan dengan soalan dari amalan hotel.

Perspektif Kerjaya

Prospek terbaik - program Master membawa anda ke puncak

Tidak ada yang menonjol dalam kerjaya anda selepas Ijazah Sarjana. Industri ini juga menawarkan keadaan yang ideal untuk ini, kerana rangkaian hotel antarabangsa semakin mendominasi pasaran dan keperluan untuk pengurus semakin meningkat.

Graduan sarjana boleh bergantung pada bidang aktiviti yang sangat menarik, terutamanya dalam pengurusan atasan. Dalam kedudukan tersebut di bahagian atas syarikat, pengetahuan pakar adalah penting. Atas sebab ini, prospek masa depan yang terbaik wujud untuk pengurus yang pakar dalam industri perhotelan dan berkelayakan akademik.

Graduan sarjana boleh bergantung pada bidang aktiviti yang sangat menarik, terutamanya dalam pengurusan atasan. Dalam kedudukan tersebut di bahagian atas syarikat, keupayaan kepimpinan dan kecekapan penting adalah penting. Dalam industri perhotelan, oleh itu, pengurus yang berkelayakan mempunyai prospek masa depan dan kerjaya yang terbaik.

Di samping itu, dengan ijazah "Sarjana Seni (MA)" anda mencipta keadaan terbaik untuk kerjaya akademik dalam pengajaran dan penyelidikan.

Permohonan

Apa yang perlu anda bawa - Syarat kemasukan untuk program Sarjana 1.5 tahun

Program Sarjana menuntut orientasi, motivasi dan kecekapan sosial dari para pelajar kami. Kami dengan senang hati memberikan kembali kepada mereka dengan kursus kecil, nasihat kerjaya individu dan pengajaran yang mendesak.

Keperluan:

  • Ijazah Sarjana Muda 3-tahun dari universiti yang diiktiraf
  • Pemahaman asas ekonomi yang terbukti dengan modul dalam kajian terdahulu
  • Keperluan bahasa untuk program berasaskan bahasa Inggeris adalah TOEFL (84 ibt) atau sijil setanding (misalnya IELTS Academic: sekurang-kurangnya 6.0; TOEIC: sekurang-kurangnya 785 atau sekolah meninggalkan sijil). Ijazah universiti yang disiapkan dalam Bahasa Inggeris akan cukup sebagai bukti penguasaan bahasa.
  • Pengalaman dalam industri perhotelan

Program Master adalah pilihan yang sangat baik untuk anda jika anda ingin ...

  • ... telah memperoleh pengetahuan tentang industri semasa Ijazah Sarjana Muda dan ingin mendalami ilmu ini
  • ... melihat perspektif di hotel dan perundingan gastronomi
  • ... ingin maju ke jawatan pengurusan kanan dalam industri perhotelan antarabangsa
Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh SRH Hochschule Berlin »

Tarikh Akhir Kemaskini December 6, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
620 EUR
sebulan (pelajar EU / EWR). 680 EUR sebulan (pelajar bukan EU / bukan EWR).
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date