Sarjana dalam Pengurusan Antarabangsa

Pengambilan bulan Februari berlaku dari 10 November, 2018 hingga 15 Februari, 2019

Sebagai tambahan kepada pengetahuan ekonomi umum, pelajar mempelajari pelbagai aspek pengurusan dalam konteks kegiatan perniagaan antarabangsa. Pendekatan kreatif untuk menyelesaikan masalah dalam perniagaan dibangunkan. Aspek lain termasuk syarikat dan persekitaran ekonominya, menguruskan potensi syarikat, analisis dan penilaian prestasi syarikat, proses membuat keputusan strategik jangka pendek dan jangka panjang.

Pendekatan praktikal untuk mengajar ditunjukkan dalam kursus praktik yang berorientasikan: Makroekonomi menggambarkan prinsip asas yang digabungkan dengan pengalaman kajian kes kehidupan sebenar, aplikasi Penyelidikan Operasi dibincangkan dalam konteks dilema pasaran sebenar dalam bidang kewangan, pemasaran, dan operasi pengurusan, kursus Statistik memberikan keseimbangan antara teori dan aplikasi statistik, Ramalan dan Simulasi dibincangkan dalam konteks aplikasi untuk industri perkilangan, runcit, dan perkhidmatan, Ekonomi Matematik memberi penekanan kepada banyak tafsiran penunjuk berangka dalam konteks ekonomi, Kursus Pengantar Ilmu Komputer dianjurkan mengikut pendekatan melihat-sentuh-sentuh; kuliah disertai oleh bengkel di makmal komputer.

Dasar Sosial melatih kemahiran dalam analisis dasar sosial melalui penerapan rangka kerja analitis kepada program dasar sosial yang sedia ada, Pelan Perniagaan adalah berdasarkan penggunaan kajian kes yang luas yang merangkumi pelbagai bidang perniagaan. Rundingan menyediakan pelajar dengan aplikasi dan senario rundingan khas (pelbagai pihak , gabungan dan pasukan, rundingan silang budaya, rundingan diam-diam dan dilema sosial). Pelajar ditawarkan latihan.

Graduan memperoleh Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Antarabangsa dan bersedia untuk menduduki jawatan pengurusan yang lebih tinggi.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh University of Information Technology and Management »

Tarikh Akhir Kemaskini November 28, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh