Master dalam Pengurusan Antarabangsa (MIM) adalah program unik yang bertujuan untuk siswazah muda yang bermotivasi untuk menjadi pengurus global. Ia menggabungkan teori dengan amalan, jambatan akademik dan industri dan mengintegrasikan kemahiran keras dan lembut. Program MIM menggabungkan kursus tradisional dengan Makmal Pembelajaran untuk mempromosikan pemikiran kritikal dan mendorong pelajar untuk berfikir secara sistematik mengenai tugas-tugas kultur dan intelektual.

OBJEKTIF

Program ini mendedahkan pelajar kepada ahli akademik dan eksekutif yang berpengalaman untuk membangunkan kemahiran perniagaan yang diperlukan untuk beroperasi dalam konteks antarabangsa. The LUISS Business School MIM Program akan membina semangat anda untuk kecemerlangan dan membawa anda keluar dari zon selesa anda. Anda akan mempelajari konsep dan rangka kerja pengurusan dan menerapkannya kepada situasi dunia sebenar. Calon yang ideal adalah dinamik dan berpikiran terbuka, bersemangat tentang cabaran antarabangsa dan bersedia bekerja dengan kohort multi-budaya dan pelbagai.

OUTLINE PROGRAM

Master dalam Pengurusan Antarabangsa (MIM) adalah satu tahun, program berorientasikan amalan yang bertujuan untuk menyediakan graduan berbakat untuk memulakan karier antarabangsa mereka.

Program MIM menggabungkan kekuatan akademik dengan relevan praktikal untuk menawarkan pelajar pengalaman pembelajaran yang unik. Melalui ceramah interaktif, perbincangan kes hidup, projek lapangan dan kerja kumpulan, MIM melengkapkan pelajar dengan kerangka, alat dan teknik untuk membina set kemahiran yang diperlukan untuk cabaran pengurusan antarabangsa.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh LUISS Business School »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
16,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Sep 18, 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 18, 2020