Ditubuhkan pada tahun 1988, CEMS MIM adalah satu-satunya Master dalam Pengurusan Dunia di peringkat dunia (FT 2005-2015

 • 32 Sekolah Anggota di 5 benua
 • 65 Pasangan Korporat (syarikat multinasional)
 • 6 Rakan Sosial (NGO)
 • 1279 pelajar MIM dari 72 negara. Nisbah 50/50 lelaki / perempuan pada 2017-18
 • 12 033 alumni daripada 85 kerakyatan, yang bekerja di 75 negara
 • CEMS Master dalam Pengurusan Antarabangsa secara konsisten disenaraikan dalam 10 teratas FT Global Master dalam Pengurusan peringkat 2005-2015
 • Untuk kedudukan pertama Master Ekonomi dalam Peringkat Pengurusan 2017, CEMS MIM menduduki tempat ke-9.
 • 97% bekerja atau meneruskan pengajian mereka, 49% bekerja di luar negara mereka, 50% telah bekerja untuk CEMS Corporate Partner.
 • 97% akan mengesyorkan pengalaman CEMS kepada orang lain.

Koç University adalah Pejabat Ketua Kebangsaan Turki CEMS Alliance Master dalam Program Pengurusan Antarabangsa (MIM) yang membawa institusi akademik terkemuka, syarikat multinasional terkemuka, dan pelajar cemerlang bersama dari seluruh dunia untuk mendidik para pemimpin perniagaan global masa depan.

CEMS MIM adalah program siswazah yang paling berpengaruh di peringkat antarabangsa dan kultur, yang menyediakan gabungan unik pendidikan peringkat tinggi dan pengalaman profesional untuk pelajar pasca siswazah pelbagai bahasa dan multikultural. CEMS MIM membolehkan pelajar membangunkan kemahiran pengurusan mereka, memperluaskan pengetahuan multicultural mereka dan prospek kerjaya melalui pengalaman antarabangsa dan pengalaman kerja / intern.

Semasa program ini, pelajar terdedah kepada masalah interdisipliner dalam konteks antarabangsa dan digalakkan menggunakan sikap analitik dan kritikal dalam kuliah, perbincangan, dan projek.117704_Business-Management-Studies7.png

Apakah yang ditawarkan oleh CEMS MIM semasa program ini?

 • Kurikulum pelbagai yang membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada minat mereka sendiri
 • Kajian antarabangsa (untuk satu semester) di institusi akademik ahli
 • Persekitaran pembelajaran yang praktikal di mana pelajar terdedah kepada situasi kehidupan sebenar
 • Rangkaian institusi akademik terbaik dan syarikat global
 • Pengalaman internship antarabangsa dalam syarikat

Apakah komponen MIM CEMS?

- Semester Luar Negara

Koç CEMS MIM pelajar menghabiskan satu atau dua semester akademik yang belajar di luar negara di salah satu Rakan Akademik (s). Pelajar disepadukan dalam kohort pelajar yang sangat antarabangsa dan mendedahkan di dalam dan di luar bilik darjah untuk pengalaman pembelajaran berbilang budaya.

- Seminar Blok

Universiti Koç CEMS MIM memulakan ijazah pengurusan antarabangsa mereka dengan seminar yang intensif seminggu yang dipanggil Seminar Block . Block Seminar secara akademik dan kultur intensif, dan pengalaman adalah titik permulaan yang ideal dalam program ini.

Pelajar memperoleh pengetahuan mendalam topik yang dipilih dalam tempoh yang sangat singkat. Terdapat juga aspek sosial yang penting untuk Seminar Blok kerana ini sering merupakan peluang pertama bagi pelajar-pelajar CEMS MIM yang masuk untuk bertemu dan bertukar dengan rakan sekelas mereka yang baru. Block Seminar dibuka kepada pelajar CEMS MIM di universiti CEMS lain.

Koç University menawarkan Seminar Blok Pengurusan Hubungan Pelanggan (CRM) yang memberi tumpuan kepada penggunaan maklumat mengenai pelanggan untuk mewujudkan strategi pemasaran yang membangun dan mengekalkan hubungan pelanggan yang diingini. Dengan meningkatkan nilai pelanggan dari masa ke masa, organisasi cuba mengekalkan dan meningkatkan keuntungan jangka panjang melalui kesetiaan pelanggan. Dalam Seminar Blok 5 hari ini, kami akan menggabungkan perspektif akademik dengan analisis kes dan pengalaman korporat untuk memberi pandangan dan pemahaman yang baik ke dalam topik perniagaan yang tepat pada masanya.

- Komunikasi dan Komunikasi Perniagaan

CEMS MIM direka untuk memberi para pengurus antarabangsa masa depan kemahiran yang mereka perlukan untuk berjaya di pasaran global. Bercakap bahasa asing yang relevan adalah penting jika pengurus bekerja dengan berkesan di luar negara. Program ini begitu ketat dalam menguji kebolehan bahasa, memastikan pelajar bersedia untuk hidup, dan bekerja, dan berkomunikasi secara berkesan dalam budaya yang berbeza. Dalam konteks perniagaan, ini bermakna bahawa graduan CEMS mesti dapat melaksanakan tugas-tugas penting tertentu pada tahap profesional. Graduan CEMS dijangka fasih berbahasa Inggeris dan mempunyai kecekapan dalam bahasa asing kedua pada saat mereka lulus.

- Seminar Kemahiran

Seminar Keterampilan menunjukkan contoh pengurusan dan penggunaan CEMS. Seminar kemahiran adalah seminar latihan dalam kemahiran praktikal. Mereka adalah kemahiran penting yang diperlukan untuk memulakan kerjaya profesional yang berkesan dan asas untuk melaraskan dengan mudah kepada persekitaran pengurusan antarabangsa.

Seminar pendek ini diadakan sepanjang semester dan sering dalam kerjasama yang erat dengan rakan korporat CEMS.

Pelajar perlu menghadiri empat hari Seminar Kemahiran dalam jumlah (1 Kredit Koç) (1 hari = 8 jam = 0.25 Koç Kredit), yang mana sekurang-kurangnya dua hari mesti berada dalam "Komunikasi Perniagaan".

- Projek Perniagaan

Setiap pelajar CEMS dikehendaki melengkapkan Projek Perniagaan semasa Tempoh 2. Ini berjumlah 7,5 Kredit Koç. Pasukan pelajar membentangkan hasil dalam laporan akhir dan membuat persembahan lisan kepada penonton korporat dan akademik.

Projek-projek perniagaan mengukuhkan perkongsian CEMS antara universiti dan syarikat dalam membentuk proses pembelajaran pelajar secara bersama dalam pengurusan antarabangsa.

Projek Perniagaan dirancang sebagai pengalaman pembelajaran sebenar untuk pelajar. Pasukan pelajar antarabangsa, setanding dengan pasukan perundingan mini, menyelesaikan masalah perniagaan sebenar yang diselia oleh kedua-dua syarikat dan jurulatih akademik.

- Internship Abroad

Internship di luar negara memberikan pelajar pengalaman pembelajaran profesional yang sebenar dengan mengintegrasikannya ke dalam budaya dan proses organisasi di luar negara asal mereka. Latihan antarabangsa lapan minggu mesti lengkap untuk memenuhi keperluan CEMS MIM. Pelajar berpeluang melengkapkan latihan ini sama ada sebelum memulakan kursus, antara semester atau pada akhir semester 2 atau 3. Objektif utama adalah untuk mengubah pengalaman akademik dan pengetahuan teoritis ke dalam pengalaman profesional dan multikultural.

Kemasukan akan diuruskan dalam tiga fasa penilaian utama. Pada fasa pertama, fail aplikasi dan pematuhan mereka akan dinilai. Calon yang permohonannya tepat akan dijemput untuk temubual (panel dan kajian kes).

Semua pilihan dijalankan secara tempatan dan termasuk penyertaan wakil dari rakan kongsi korporat.

Kriteria untuk Pengambilan CEMS adalah seperti berikut:

 • Mempunyai Ijazah Sarjana Muda dari universiti yang diiktiraf;
 • TOEFL (IBT100);
 • Ujian skor GMAT atau GRE. Markah hendaklah dihantar ke nombor institusi 0163; *
 • Mempunyai kecekapan dalam bahasa asing kedua adalah aset.
 • Untuk melengkapkan borang permohonan seperti yang dinyatakan;
 • Untuk menyerahkan transkrip akademik rasmi dari institusi sarjana muda;
 • Untuk menghantar sekurang-kurangnya dua surat rujukan;
 • Untuk mengemukakan slip bayaran yuran permohonan;117685_KU_RankingQS_800x800px_0202.jpg
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Koc University - Istanbul Turkey »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 7, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
95,500 TRY
Deadline
Jun 30, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
End Date
Mei 2021
Tarikh tutup permohonan
Jun 30, 2020

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jun 30, 2020
End Date
Mei 2021