Sarjana dalam Pengurusan Air dan Alam Sekitar

Oulu University of Applied Sciences (OAMK)

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana dalam Pengurusan Air dan Alam Sekitar

Oulu University of Applied Sciences (OAMK)

Gambaran keseluruhan

Isu air dan alam sekitar adalah kebimbangan global dalam sektor swasta dan awam. Pengurusan alam sekitar memerlukan pandangan holistik dan interdisipliner dan pemahaman tentang prinsip pembangunan lestari dan penggunaan sumber semula jadi yang rasional.

Program ijazah sarjana dalam Pengurusan Air dan Alam Sekitar meningkatkan pengetahuan dan kemahiran peserta yang membolehkan mereka membina kerjaya dalam pengurusan air dan alam sekitar. Ia juga memberi pelajar pemahaman praktikal tentang konsep kejuruteraan air dan persekitaran. Terutamanya interaksi antara air, tanah, dan udara ditekankan. Peserta mendapat pengalaman alat-alat yang paling baru digunakan untuk projek-projek pengurusan air dan alam sekitar dengan perunding, kontraktor dan pihak berkuasa awam. Hubungan antarabangsa adalah aset penting ketika berurusan dengan tugas pembangunan multinasional.

Pelaksanaan pengajian

Pengajian terutamanya akan dilaksanakan melalui pembelajaran dalam talian dengan dua tempoh intensif- Semasa tempoh intensif, pengajaran dan latihan hubungan akan dianjurkan di Oulu. Tempoh pertama diadakan pada awal Januari 2019 dan akan berlangsung selama 3-5 hari. Tempoh intensif kedua dianjurkan pada musim gugur 2019.

Kecekapan profesional canggih kebanyakannya dilaksanakan dalam talian. Tesis akhir, termasuk perundingan dan persetujuan topik dengan pensyarah pengajaran, dimulakan pada permulaan pengajian. Pelajar akan meneruskan tesis mereka sepanjang pengajian mereka sehingga tempoh intensif kedua apabila tesis itu selesai. Bilangan mesyuarat dan perundingan dalam talian dengan mengarahkan pensyarah ditawarkan untuk membantu pelajar dengan projek tesis mereka.

Permulaan pengajian

Spring 2019

Kriteria kelayakan

Pemohon hendaklah mempunyai ijazah Sarjana Muda atau Sarjana dalam kejuruteraan awam, alam sekitar, kimia, mekanikal, proses atau air, kebersihan alam sekitar, sains alam sekitar, geologi atau limnologi. Ijazah ini perlu diselesaikan sebelum 28 Disember 2018.

Di samping itu, pengalaman pekerjaan khusus bidang tiga tahun diperlukan selepas tamat pengajian. Jika pemohon telah melengkapkan diploma peringkat vokasional pascasiswazah atau lebih tinggi di Finland dalam bidang pendidikan, pengalaman kerja di antara diploma dan ijazah pendidikan tinggi dipertimbangkan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 12, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Contact school
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
10,000 EUR
Yuran pengajian untuk pelajar bukan EU / EEA 10 000 € setiap tahun akademik, biasiswa disediakan
Locations
Finland - Oulu
Tarikh mula : Contact school
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Contact school
Finland - Oulu
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat