Sarjana Dalam Pengiklanan

Raffles Milano - International Fashion and Design School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Dalam Pengiklanan

Raffles Milano - International Fashion and Design School

Sepuluh bulan yang menakjubkan. Sepuluh agensi peringkat tinggi dalam teater kuliah, satu setiap bulan. Sepuluh peluang unik untuk belajar dengan melakukan, siku-siku dengan yang terbaik. The Raffles Milano Masters: seseorang akhirnya datang dengan mereka.

Mengapa?

Monolit runtuh. Pengiklanan sedang mencari cara baru untuk menjangkau orang, yang lebih amaran dan mengalir dari pada masa lalu. Sekali, terdapat banyak wang dan beberapa media. Hari ini ia adalah sebaliknya dan dari blok pepejal kaedah dan kaedah masa lampau, kita kini perlu maju dengan cepat ke iklan yang boleh mengalir seperti cecair ke dalam semua ruang yang disediakan oleh teknologi.

Peluang profesional

Kami tidak mahu meningkatkan eksekusi jalur teori yang dibina di tempat lain oleh orang lain, tetapi pengiklan yang aktif, berkesan, bertanggungjawab yang bersedia untuk mengambil beban setiap peringkat untuk membangunkan idea, dari penerangan kepada penerbitan, dan perhimpunan maklumbalas. Di akhir kursus ini, pelajar akan dapat mencari pekerjaan di kumpulan utama Itali dan antarabangsa, syarikat perkhidmatan, pejabat perundingan dan juga NGO dan institut penyelidikan, serta menerima cabaran dan menubuhkan perniagaan mereka sendiri.

Siapa yang patut hadir

Kursus ini bertujuan untuk pelajar yang mempunyai ijazah peringkat pertama dan / atau pengalaman profesional dalam bidang yang berkaitan dengan reka bentuk imej, pengiklanan, komunikasi dan pemasaran dan secara umumnya untuk semua orang yang menganggap bahawa komunikasi adalah pilihan kerjaya yang berdaya maju dan bantuan yang kuat untuk pertumbuhan individu . Peserta termasuk juga penyalin, pengarah seni dan eksekutif akaun agensi masa depan, tetapi juga pengurus komunikasi korporat yang bercita-cita tinggi.

Kurikulum

Sekiranya anda ingin ke bahagian atas, pelajari dari orang-orang yang sudah berada di sana. Pelajar kami mempunyai peluang untuk memperoleh visi sepenuhnya pendekatan baru untuk pembinaan jenama, bekerja bersebelahan dengan profesional yang memimpin jalan di pasaran hari ini. Kursus ini menganalisis teknik komunikasi yang menyokong jenama, termasuk beberapa yang kurang kerap - tetapi penting - seperti pengurusan krisis dan kaedah pertahanan terhadap penjenamaan palsu. Pada akhir kursus, pelajar akan mendapat penghargaan yang jelas mengenai keadaan seni pengiklanan.

Topik

 • Taklimat
 • Analisis ciri-ciri produk.
 • Merangsang teknik-teknik idea.
 • Salinan-tulis.
 • Arah seni.
 • Layout dan papan cerita.
 • Persembahan.
 • Idea daya maju (kemampuan kempen).
 • Pengeluaran.

Pengendorsan

Bagi kualiti dan keberkesanan model didaktik, kursus Masters ini telah disahkan oleh:

Pensyarah Reka bentuk

Belajar secara langsung dari para pengamal adalah cara terbaik untuk mengambil visi dan kaedah yang paling maju di sumbernya. Tidak seperti Sarjana konvensional, Raffles Milano Masters membawa pengetahuan langsung ke dalam teater kuliah, dengan sepuluh agensi peneraju pasaran menduduki ceruk selama sepuluh bulan.


Projek
M

Projek
DLVBBDO
Agensi pengiklanan
dlvbbdo.com
Projek
Ogilvy

Pensyarah dalam kaedah

Terdapat beberapa jenis pengetahuan dan kebolehan praktikal dan teori yang tidak dapat dipelajari semalaman tetapi memerlukan bimbingan yang disesuaikan. Anda tidak tahu kapan anda memerlukannya, tetapi satu perkara yang pasti: anda akan.

Kaedah
Giovanni Pelloso
Ahli sejarah dan pengkritik
giovannipelloso.Linkedin

Firma

Dalam hampir tiga puluh tahun kerja, Kumpulan Raffles telah membina rangkaian rakan kongsi yang besar yang menyertai kursus tiga tahun dan Sarjana. Reputasi firma dan kualiti hubungan yang telah dibangunkan dengan mereka adalah jaminan pertemuan yang subur antara pendidikan dan perniagaan.

Adidas, Aigner, Bstrong>master@raffles-milano.ith2>strong>master@raffles-milano.it Raffles Milano menjemput para pelajarnya untuk bertemu dengan salah satu personaliti utama yang berjalan di arena reka bentuk, gaya dan budaya reka bentuk. Mendengar cerita dan idea yang mempengaruhi pasaran dan memacu pemikiran kita - terus dari mulut kuda - adalah satu peluang yang luar biasa yang menambah bahan untuk program akademik kami. Berikut adalah agenda mesyuarat untuk tahun yang akan datang.strong>master@raffles-milano.it>Jumlah maksimum pelajar yang boleh mendaftar dalam setiap kursus Master kami adalah 20.strong>master@raffles-milano.itmilihan pertama adalah pemeriksaan berdasarkan dokumentasi yang diterima daripada pelajar. Sekiranya aplikasi memenuhi keperluan, satu temu bual individu disusun dengan Pemimpin Kursus.strong>master@raffles-milano.itemua elemen yang menyumbang kepada profil individu sebagai pertimbangan: portfolio, kajian terdahulu, pengalaman kerja, kegiatan kurikulum dan surat persembahan.strong>master@raffles-milano.itstrong>master@raffles-milano.itio artistik dan / atau profesional,strong>master@raffles-milano.itkajian terdahulu,strong>master@raffles-milano.itbengkel yang dihadiri,strong>master@raffles-milano.itgeris,strong>master@raffles-milano.itk pelajar Itali atau pelajar negara anggota EU lain,strong>master@raffles-milano.itn yuran permohonan 100 euro.strong>master@raffles-milano.itemua calon boleh menghantar dokumentasi untuk masuk ke strong>master@raffles-milano.itles-milano.it">strong>master@raffles-milano.it

Untuk maklumat lanjut, sila isi borang "Maklumat permintaan".

Bayaran

 • Pelajar dari Kesatuan Eropah dan EFTA:
  15.000 euro (jumlah, termasuk cukai).
  Yuran pendaftaran: 3.000 euro
  Yuran pengajian: 12.000 euro
 • Pelajar Ekstra Eropah:
  19.000 euro (jumlah, termasuk cukai).
  Yuran pendaftaran: 3.000 euro
  Yuran pengajian: 16.000 euro
 • Bayaran permohonan:
  Calon yang ingin memohon kemasukan ke kursus Sarjana kami mesti membayar yuran permohonan sebanyak 100 euro.
This school offers programs in:
 • English
 • Itali


Tarikh Akhir Kemaskini January 12, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Nov. 2018
Duration
Tempoh
10 
Sepenuh masa
Price
Harga
15,000 EUR
Locations
Itali - Milan
Tarikh mula: Nov. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Nov. 2018
Itali - Milan
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
Pelajar dari Kesatuan Eropah dan EFTA (jumlah, termasuk cukai); 19000 euro Pelajar tambahan Eropah-Eropah (jumlah, termasuk cukai).