Sarjana dalam Pengajian Kawasan

Umum

Penerangan Program

Program interdisipliner MAS menawarkan pengetahuan pakar dan kemahiran analisis sintetik yang memberi tumpuan kepada sejarah moden dan perkembangan terkini Eropah, Eurasia, dan Amerika Utara. Program ini menyediakan pelajar dengan alat untuk analisis sains sosial dan membolehkan mereka membina tematik mereka sendiri (Peralihan, Integrasi Eropah, Globalisasi Kajian AS) dan profil wilayah mengikut keperluan individu mereka dan rancangan kerjaya masa depan.


Perihalan kriteria pengesahan dan penilaian

Selain permohonan itu, perkara-perkara berikut mesti disediakan:

  1. Salinan diploma untuk menunjukkan pengajian Sarjana Muda atau Sarjana, atau pengesahan pengajian yang berterusan dalam tahun akademik bahawa kajian-kajian ini akan selesai;
  2. Transkrip tanda dan hasil akademik daripada kajian pendidikan terdahulu sebelumnya;
  3. CV;
  4. Surat motivasi;
  5. Dua rujukan (sekurang-kurangnya satu akademik).

Pengesahan kajian boleh digantikan dengan transkrip tanda, dengan syarat bahawa ini adalah dari tahun akademik yang sama seperti permohonan.

Semua dokumen yang tidak asalnya dalam bahasa Czech, Slovak atau Bahasa Inggeris mesti diterjemahkan secara tepat ke dalam Bahasa Inggeris.

Jawatankuasa kemasukan akan menilai pemohon berdasarkan dokumen yang dikemukakan dan memberi mereka kedudukan dari 1 - 100 mata. Had titik untuk menerima pemohon ditetapkan oleh Dekan Fakulti Sains Sosial Universiti Charles. Pra-syarat untuk diterima ialah penyempurnaan pendidikan tinggi.


Syarat kemasukan

Kemasukan ke pengajian Sarjana dikondisikan oleh pendidikan menengah yang disahkan yang disahkan oleh sijil meninggalkan sekolah. Kemasukan ke pengajian Pascasiswazah (program Sarjana) juga dikondisikan oleh pendidikan yang lengkap dalam mana-mana jenis program pengajian.

Kaedah pengesahan:


Prospek Kerjaya

Graduan dari program Sarjana dalam bidang Pengajian Kawasan diberi pengiktirafan dengan pelbagai disiplin di peringkat antarabangsa dalam kajian hal ehwal antarabangsa. Mereka boleh menghasilkan teks-teks yang profesional dan formal yang adil dan mampu memberikan komen yang berkelayakan mengenai perkembangan negara-negara dan masyarakat di kawasan yang dikaji.

Oleh kerana latihan praktikal semasa pengajian mereka, mereka mengamalkan kemahiran profesional asas untuk kerja berikutnya. Oleh itu, mereka dituntut dan pekerja yang dinilai dengan baik dalam pentadbiran negeri, diplomasi, NGO dan institusi antarabangsa serta dalam bidang penyelidikan dan pembangunan, dalam bidang swasta dan media massa.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Social Sciences (FSV UK) is a part of one of the oldest universities in the world which was founded in 1348 by Holy Roman Emperor Charles IV. Shortly after the establishment in 1990, F ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Social Sciences (FSV UK) is a part of one of the oldest universities in the world which was founded in 1348 by Holy Roman Emperor Charles IV. Shortly after the establishment in 1990, FSV UK became a regional centre of teaching and research in economics, sociology, political science, international relations, area studies, media studies and journalism. Baca Ringkas