Sarjana dalam Pendidikan Matematik

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Pendidikan Matematik yang utama dalam program ijazah Kurikulum dan Pengajaran direka untuk mempersiapkan anda untuk menyelidiki penyelidikan dan latihan dalam pengajaran dan pembelajaran matematik. Kursus teras kami menyerlahkan perkenalan berasaskan sejarah kepada teori-teori pembelajaran dan pembangunan kurikulum, serta memfokus secara metodologi secara kontemporari mengenai pembelajaran profesional guru dan pembelajaran matematik pelajar.

Terdapat tiga ciri utama program lepasan kami:

  • Pelajar dalam program kami terdedah kepada pandangan landskap pendidikan matematik , mengambil kursus dari fakulti yang mempunyai kepentingan penyelidikan yang terdiri daripada pendidikan khas untuk pendidikan matematik sarjana muda.
  • Tumpuan bersama di dalam program kami adalah pertimbangan pertumbuhan profesional guru dalam pelbagai konteks , dengan penekanan khusus mengenai cara guru menghadiri penalaran pelajar untuk menyokong pembelajaran semua.
  • Kolej kami terletak dengan baik untuk menyokong penerokaan minat pelajar melalui kursus dan projek kolaboratif merentasi disiplin; sebagai pelajar, anda digalakkan untuk meneruskan peluang ini.

Master Dalam Talian

Kami menawarkan ijazah sarjana dalam talian untuk pendidik semasa. Program ini meningkatkan pengetahuan dan kemahiran profesional guru matematik melalui penekanan terhadap analisis dan penggunaan penyelidikan semasa dalam Pendidikan Matematik. Ahli fakulti memberi peluang kepada anda untuk melanjutkan pengetahuan dan kemahiran pedagogi dan mata pelajaran anda dengan memberi tumpuan kepada amalan terbaik berasaskan penyelidikan.

Master's Face-to-Face (On Campus)

Ijazah sarjana di kampus direka untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran profesional guru matematik melalui penekanan terhadap analisis dan penggunaan penyelidikan semasa dalam Pendidikan Matematik. Ahli fakulti memberi peluang kepada anda untuk melanjutkan pengetahuan dan kemahiran pedagogi dan mata pelajaran anda dengan memberi tumpuan kepada amalan terbaik berasaskan penyelidikan. Program ijazah sarjana di kampus tidak direka untuk individu yang mencari pensijilan guru K-12. Sebaliknya, mereka bertujuan untuk mereka yang ingin meningkatkan pengetahuan mereka tentang pengajaran dan pembelajaran matematik.

Syarat Kemasukan

Untuk memenuhi keperluan minimum kemasukan Universiti, pemohon mesti mempunyai:

  • Ijazah Sarjana Muda dengan sekurang-kurangnya 3.0 GPA - Ijazah Sarjana Muda yang diperolehi daripada institusi AS yang diiktiraf secara serantau, atau ijazah setanding dari institusi antarabangsa, dengan purata 3.0 (skala 4.0) purata mata gred (GPA) dalam semua kursus yang dicuba semasa mendaftar sebagai pelajar sarjana bahagian atas yang bekerja ke arah ijazah sarjana muda.
  • Skor ujian GRE. Keputusan ujian rasmi diperlukan dari Ujian Umum Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE). Skor ini dianggap rasmi hanya apabila mereka dihantar terus ke Pejabat Kemasukan dari agensi penguji. Periksa salinan tidak dianggap rasmi. Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE) - Kod Institusi FSU: 5219.

MS dan Ed.S. Skor Sasaran Pemohon:
Verbal - 146
Kuantitatif - 140

Ph.D. Skor Sasaran Pemohon:
Verbal - 151
Kuantitatif - 145
Menulis - 3

Perkhidmatan Pengujian Pendidikan (ETS) tidak menyimpan skor lebih dari lima tahun. Sekiranya skor ujian anda lebih tua dari lima tahun, anda mungkin perlu mengambil semula ujian untuk mendapatkan skor rasmi dihantar terus ke FSU dari agensi ujian. Jika anda mempunyai laporan yang dihantar ke alamat rumah anda untuk skor yang lebih tua, maka FSU akan menerima laporan itu.

  • Ujian kemahiran bahasa (pelajar antarabangsa sahaja) - FSU menerima markah dari TOEFL (minimum 80), IELTS (minimum 6.5) dan MELAB (minimum 77).
  • Transkrip - Pemohon mesti menyerahkan transkrip rasmi (dalam sampul surat tertutup) dari setiap kolej dan / atau universiti yang menghadiri Pejabat Kemasukan. Alamat penyerahan transkrip adalah:

Florida State University
Pejabat Kemasukan
282 Champions Way
PO Box 3062400
Tallahassee, FL 32306-2400

Deadlines Permohonan

  • Kejatuhan: 1 Julai
  • Spring: November 1
  • Musim panas: 1 Mac

Peluang kerjaya

Pilihan kurikulum dalam program tuan dan pakar kami dirancang untuk membolehkan pelajar menjadi pemimpin guru, pengajar kolej, serta pakar kurikulum, pakar ujian negara dan wakil syarikat buku teks. Lulusan program doktor bersedia untuk menjadi profesor universiti, penyelidik, dan pemimpin di lapangan.

Menurut Biro Statistik Buruh AS, prospek kerja guru sekolah tinggi dijangka berkembang 7 peratus menjelang tahun 2020. Prospek pekerjaan untuk pemimpin / penyelaras instruksional dijangka tumbuh hingga 20 peratus menjelang tahun 2020. Itu diterjemahkan menjadi lebih 200,000 pekerjaan di seluruh negara. Julat gaji tahunan negara bagi klasifikasi pekerjaan ini ialah $ 53,230 hingga $ 58,830 setahun. Di negeri Florida, guru matematik dikenal pasti sebagai salah satu kawasan kekurangan kritikal. Bagi profesor universiti atau kolej, Biro meramalkan peningkatan 17% dalam pekerjaan menjelang 2020; berjumlah 305,700 pekerjaan dalam jangka masa 2010-2020. Gaji negara ialah $ 62,050 setahun.

Kerjaya dalam pendidikan matematik boleh menjadi sangat bermanfaat, dan jalan tipikal menawarkan banyak peluang untuk pembangunan profesional dan pertumbuhan. Pendidik membuat perbezaan dalam pengalaman pembelajaran sepanjang hayat pelajar mereka, serta kualiti dan standard program yang mereka ajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

One of the nation's elite research universities, Florida State University preserves, expands, and disseminates knowledge in the sciences, technology, arts, humanities, and professions, while embracing ... Baca lebih lanjut

One of the nation's elite research universities, Florida State University preserves, expands, and disseminates knowledge in the sciences, technology, arts, humanities, and professions, while embracing a philosophy of learning strongly rooted in the traditions of the liberal arts and critical thinking. Baca Ringkas