Sarjana dalam Pedagogi dan Pengajaran untuk Kelestarian

Umum

Penerangan Program

Program Ijazah Sarjana dua tahun dalam Pedagogi dan Pengajaran untuk Kelestarian adalah program pelbagai disiplin yang memfokuskan pada pendekatan pedagogi untuk mempromosikan kelestarian melalui pendidikan. Program ini dibahagikan kepada kajian orientasi, kajian metodologi, kajian subjek, dan kajian lain. Kurikulum program ini mempunyai fokus global dan menawarkan peluang yang luas untuk belajar tentang kelestarian dari aspek ekologi, budaya atau / dan sosial dengan sudut pandang pedagogi. Tema-tema yang dipertimbangkan berkaitan dengan pengajaran dan pembelajaran dalam mata pelajaran dan konteks pendidikan yang berbeza.

Program ini menangani isu-isu kelestarian global dan semasa dan akan dipertimbangkan dari sudut pengajaran dan pedagogi yang menjadi teras kepakaran pendidikan Finland yang diiktiraf di seluruh dunia. Program ini menyediakan alat akademik untuk mengembangkan pemahaman teori dan empirik pelajar mengenai kelestarian dan mengenalinya dalam pengajaran. Sepanjang pengajian mereka, pelajar akan belajar bagaimana menerapkan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam merancang, melaksanakan, dan menilai aktiviti pembelajaran yang berbeza di sekolah rendah dan menengah.

Sponsored by Google Chromebooks

Maklumat penting

 • Tahap ijazah: Ijazah Sarjana
 • Tempoh program: 2 tahun / 120 kredit ECTS
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Tempoh permohonan: 1.12.2020 - 20.1.2021
 • Permulaan program: September 2021
 • Yuran pengajian: warganegara EU / EEA tanpa yuran pengajian; warganegara bukan EU / EEA 8,000 € / tahun akademik
 • Pengecualian tuisyen tersedia untuk semua orang
 • Kampus pengajian: Joensuu

Mengapa belajar dengan kami?

 • Dalam program ini, anda akan belajar mengenai kelestarian dari aspek ekologi, budaya atau / dan sosial dengan sudut pandang pedagogi.
 • Kepakaran pendidikan Finland diiktiraf di seluruh dunia. Ditambah dengan fokus global, hasilnya adalah kombo sempurna bagi sesiapa yang berminat untuk mengembangkan kepakaran mereka dalam mempromosikan kelestarian di sekolah rendah dan menengah.

Keperluan kemasukan

Kelayakan

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf (atau lebih tinggi) termasuk pengajian dalam pendidikan diperlukan untuk kelayakan.

Program ini akan menerima sijil ijazah sementara. Sijil ijazah sementara dikeluarkan sebagai pengganti sijil ijazah sebenar sekiranya yang tidak dapat diberikan kepada pelajar sebaik sahaja pengajian selesai kerana sebab teknikal atau pentadbiran. Sijil ijazah sementara harus merangkumi maklumat yang sama dengan sijil ijazah sebenar. Program ini akan menerima sijil sementara hanya jika semua pengajian yang termasuk dalam ijazah telah berjaya diselesaikan.

Program ini akan menerima permohonan secara bersyarat dari orang yang tidak akan lulus pada masa tempoh permohonan program berakhir. Pemohon yang diterima dengan syarat diminta untuk menyatakan tarikh tamat pengajian mereka dalam permohonan mereka dan menyerahkan salinan transkrip rekod terakhir mereka yang disahkan secara rasmi pada akhir tempoh permohonan. Pemohon bersyarat mesti menyerahkan sijil ijazah terakhir dan transkrip rekod terakhir kepada penyelaras program selewat-lewatnya pada 6 Ogos 2021.

Penguasaan Bahasa Inggeris

Keperluan minimum untuk kemahiran bahasa yang disahkan melalui ujian bahasa rasmi adalah seperti berikut:

 • IELTS Academic: skor keseluruhan 6.5, dengan 5.5 di bahagian penulisan
 • TOEFL iBT: skor keseluruhan 92, dengan 22 di bahagian penulisan
 • TOEFL rPDT: 20 di bahagian membaca, 20 di bahagian mendengar, dan 22 di bahagian penulisan
 • PTE Akademik: skor keseluruhan 62, dengan 54 di bahagian penulisan
 • C1 Advanced (dahulunya CAE): skor keseluruhan 180, dengan 162 di bahagian penulisan
 • Kecekapan C2 (sebelumnya CPE): skor keseluruhan 180, dengan 162 di bahagian penulisan
 • Sijil Kemahiran Bahasa Kebangsaan (YKI): tahap 5 dalam bahagian pemahaman membaca, menulis, dan bertutur

Sijil ujian bahasa berlaku selama dua tahun dari hari ia dikeluarkan dan ia mesti sah selama tempoh permohonan.

Ujian bahasa tidak diperlukan bagi pemohon yang telah menyelesaikan:

 • Pendidikan menengah atas dalam bahasa Inggeris di Australia, Kanada, Ireland, New Zealand, United Kingdom, Amerika Syarikat, atau di negara Nordik.
 • Ijazah universiti dalam bahasa Inggeris di Australia, Kanada, Ireland, New Zealand, United Kingdom, Amerika Syarikat, Switzerland, atau negara EU / EEA.
 • Ijazah universiti di Finland dengan bahasa Inggeris sebagai subjek utama.

Proses permohonan

Tempoh permohonan
 • Tempoh permohonan: 1 Disember 2020 - 20 Januari 2021, 15.00 petang (GMT + 2).
Prosedur permohonan
 • Permohonan dihantar melalui portal Studyinfo nasional (studyinfo.fi) selewat-lewatnya pada 20 Januari 2021. Setelah permohonan dalam talian diisi, lampiran yang diperlukan mesti dimuat naik secara elektronik ke aplikasi pada 27 Januari 2021 15.00 (GMT + 2).
Dokumen yang diperlukan

Pemohon mesti mengemukakan dokumen berikut:

 • Sijil ijazah. Sijil ijazah hendaklah merangkumi nama institusi yang memberikan ijazah, tarikh dikeluarkan, nama ijazah, dan nama pemegang ijazah.
 • Transkrip rekod akademik. Transkrip harus merangkumi tajuk penuh dan tempoh penyelesaian unit yang telah diselesaikan oleh pelajar untuk ijazah (atau sekurang-kurangnya keseluruhan waktu pengajian di institusi), gred dan mata kredit yang diperoleh bersama dengan maklumat mengenai skala penggredan yang digunakan di institusi pada masa kajian. Transkrip mesti merangkumi sepanjang pengajian.
 • Sijil penguasaan Bahasa Inggeris. Untuk maklumat terperinci mengenai pengiriman laporan ujian bahasa, lihat keperluan bahasa.
 • Salinan halaman pengenalan pasport.
 • Surat motivasi. Surat itu harus menggambarkan tujuan pendidikan dan objektif kajian pemohon untuk University of Eastern Finland dan menjelaskan motif peribadi mereka untuk memilih program tertentu ini.

Harap maklum bahawa syarat khusus negara hanya berlaku untuk pemohon yang diterima. Selama tempoh permohonan, hanya salinan dokumen asal yang diimbas diperlukan.

Sekiranya dokumen pendidikan dikeluarkan dalam bahasa selain Bahasa Inggeris, Finlandia, atau Sweden, terjemahan rasmi mereka ke salah satu bahasa ini diperlukan. Salinan dokumen asal yang disahkan secara rasmi juga mesti dihantar. Semua dokumen pendidikan mesti disahkan atau disahkan secara rasmi.

Permohonan tidak lengkap tidak akan diproses.

Keputusan kemasukan

Hasil pemilihan akan diumumkan kepada pemohon pada 26 Mac 2021. Semua pemohon akan dimaklumkan mengenai penerimaan / penolakan mereka melalui e-mel. Calon yang berjaya diminta untuk menerima tempat belajar mereka selewat-lewatnya pada 3 Mei 2021, 15.00 malam (GMT + 2). Pelajar akan memulakan pengajian pada bulan September 2021.

Pemilihan pelajar

Program ini akan menerima 15 orang pelajar.

Pemohon akan ditempatkan dalam urutan peringkat berdasarkan prestasi akademik mereka sebelumnya, surat motivasi mereka, dan kesesuaian mereka dengan program berdasarkan kajian sebelumnya. Untuk memenuhi syarat dalam program ini, semua item yang dinilai mesti memenuhi kriteria kecemerlangan akademik.

Yuran pengajian dan pengecualian

Program ini ditawarkan secara percuma untuk warga negara-negara EU / EEA dan Switzerland. Terdapat yuran pengajian tahunan 8000 euro untuk pelajar lain.

Pada tahun 2021, semua pelajar baru mendapat biasiswa yang merangkumi 70% daripada yuran pengajian.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sust ... Baca lebih lanjut

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sustainable future. Our research is ranked among the best in the world in several fields. Baca Ringkas