Sarjana dalam Matematik

Umum

Penerangan Program

Selamat datang ke matematik di bahagian atas Eropah! Dalam program MSc bersama ini, yang diberikan secara kerjasama oleh Stockholm University dan The Royal Institute of Technology, kami sedang mencari pelajar yang bermotivasi tinggi yang mahukan pemahaman yang lebih mendalam mengenai matematik dan komunikasi. Kami menawarkan pendidikan berkualiti tinggi, pilihan khusus pengkhususan dan bimbingan peribadi untuk setiap pelajar, memastikan bahawa anda mendapat manfaat daripada pengajian anda.

Sebab untuk memilih

Matematik di bahagian atas Eropah:
Sebagai program bersama antara Stockholm University
dan Royal Institute of Technology (KTH), pendidikan ini adalah unik dalam menawarkan kepakaran yang luas di kalangan guru-guru, pelbagai kursus elektif dan gelar MSc berganda. Persekitaran pembelajaran adalah antarabangsa dan dinamik dengan kuliah diberikan di Stockholm University dan KTH. Di samping itu, para pelajar adalah dialu-alukan untuk menghadiri kolokium umum Pusat Matematik Stockholm.

Kajian berkaitan dengan persekitaran penyelidikan yang kukuh:
Stockholm menawarkan persekitaran matematik yang kaya, di mana pelajar-pelajar induk secara aktif digalakkan menyertai seminar penyelidikan Di KTH, SU serta Institut Mittag-Leffler. Semua guru dalam program ini adalah penyelidikan aktif dan dua guru (satu dari setiap universiti) secara amnya memberikan kursus dengan kerjasama. Akibatnya, pelajar kami bertemu lebih banyak penyelidik melalui pendidikan mereka, berbanding dengan program MSc yang sama di tempat lain.

Struktur program

Program kredit ECTS 120 ini dianjurkan dalam tiga blok kursus yang berbeza, bermula dengan asas asas matematik peringkat lanjutan sebelum merancang pengkhususan anda pada semester kedua. Blok pelebaran terdiri daripada kursus wajib dalam teori sains, komunikasi matematik dan kursus pilihan yang boleh dipilih tanpa syarat pada subjek atau peringkat. Komponen akhir pengajian anda adalah tesis ijazah di mana anda merancang, melaksanakan dan melaporkan projek penyelidikan anda secara sendiri, diawasi oleh salah seorang penyelidik kami.

Kursus induk dalam matematik biasanya diberikan pada kadar 25%, sepanjang semester, dengan satu sesi pengajaran setiap minggu. Walaupun terdapat hanya satu mesyuarat mingguan, guru berminat untuk disediakan untuk pelajar sepanjang masa, jika diperlukan. Pelajar juga boleh mendapat sokongan daripada mentor mereka, Penyelaras Program atau kakitangan pentadbiran.

Tahun pertama

  • Algebra dan geometri 7.5 kredit
  • Analisis 7.5 kredit
  • Topologi 7.5 kredit
  • Matematik diskret 7.5 kredit
  • Kursus elektif dalam matematik 30 kredit

Tahun kedua

  • Teori sains dan komunikasi 15 kredit
  • Kursus pilihan dalam subjek 15 kredit
  • Tesis Sarjana dalam matematik 30 kredit

Prospek kerjaya

Pendidikan matematik boleh digunakan dalam semua bidang di mana kaedah matematik maju digunakan. Contohnya termasuk pengiraan berangka dalam teknologi dan sains semula jadi, anggaran kebarangkalian, penetapan harga dalam sektor kewangan dan perkembangan algoritma yang digunakan untuk memastikan pemindahan data selamat. Program ini merupakan asas yang baik untuk kajian PhD (di mana satu pertiga daripada pelajar tamat pengajian kita) dalam matematik atau subjek yang berkaitan, dan menawarkan penyelidikan dan pembangunan dalam sektor industri dan perniagaan. Jabatan Matematik menganjurkan pameran kerjaya setiap tahun, untuk para pelajar yang mencari inspirasi lebih.

Mengapa Stockholm University ?

Belajar di Stockholm University membuat perbezaan

Stockholm University adalah salah satu universiti tertinggi 100 universiti di dunia dan institusi pengajian tinggi terbesar Sweden dengan pendidikan berkualiti tinggi dan penyelidikan cemerlang dalam pelbagai bidang.

Kampus kami terletak di Royal City City Park, hanya beberapa minit dari pusat kota Stockholm. Stockholm baru-baru ini telah menilai modal paling selamat di Eropah dan terkenal dengan kawasan hijau dan bersihnya. Stockholm mengetuai bidang seperti kebajikan sosial, kesaksamaan, IT, kemampanan dan inovasi. Dikenali sebagai masyarakat terbuka, Sweden juga menduduki tempat kedua di dunia dalam Indeks Kemajuan Sosial.

Keperluan kelayakan

Sarjana yang sepadan dengan Bachelor of Science sebanyak 180 kredit. Kursus yang telah disiapkan sesuai dengan kursus Algebra III, AL 7.5 kredit, Asas analisis, AL 7.5 kredit. Di samping itu, anda dikehendaki menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris bersamaan dengan tahap sekolah tinggi Sweden.

Yuran permohonan dan tuisyen diperlukan melainkan jika anda adalah warganegara EU / EEA atau mempunyai status pemastautinan jangka panjang / tetap di Sweden (atau tempat tinggal sementara untuk alasan selain daripada kajian).

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Baca lebih lanjut

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Baca Ringkas