Sarjana dalam Matematik

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Matematik

University of Verona (Itali) menawarkan program ijazah Sarjana Muda dua tahun (120 ECTS) (Laurea Magistrale) dalam Matematik yang diajar dalam Bahasa Inggeris , yang direka mengikut piawaian ECMI (European Consortium for Mathematics in Industry). Ia adalah salah satu daripada enam Sarjana yang diajar dalam bahasa Inggeris di University of Verona .

Program ini mempunyai rasa antarabangsa yang kuat , dengan banyak kelas yang dipegang oleh fakulti melawat antarabangsa . Ia menawarkan modul dalam matematik yang tulen dan digunakan, dengan perhatian khusus kepada matematik kewangan dan aplikasi matematik dalam sains lain . Pendekatannya adalah interdisipliner dan melibatkan penyelidik dari fizik, sains komputer, sains hayat dan kesihatan, ekonomi.

Terdapat juga program pertukaran dengan program sarjana dalam Matematik Universiti Trento, yang membolehkan pelajar menghadiri kursus dan modul yang ditawarkan oleh universiti itu, dan terdapat perjanjian dua hala dengan beberapa universiti Eropah yang mengambil bahagian dalam program Erasmus.

Pelajar yang telah menamatkan program ini akan dapat bekerja di bank dan industri , untuk bekerjasama dengan saintis lain dalam pasukan penyelidikan interdisipliner , atau untuk memohon Ph.D. program (contohnya Program Ph.D bersama dalam Matematik oleh Universiti Trento dan Verona).

Terdapat juga kemungkinan untuk mengikuti profil di yayasan dan pengajaran matematik (sebahagiannya diajar dalam bahasa Itali) yang menyediakan pengajaran sekolah tinggi .

Pelajar sasaran mempunyai Laurea Triennale atau ijazah asing yang setara (ijazah Sarjana Muda) , dengan latihan asas yang kuat dalam Matematik .

Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di pautan berikut:

https://www.univr.it/en/degree-programmes/2019-2020/sciences-and-engineering/postgraduate-masters/master-s-degree-in-mathematics

Pelatih, Tutor, Disertasi

Latihan

Terdapat banyak pilihan Latihan Magang (di dalam pasukan penyelidikan University of Verona dan di kemudahan luar ) - contohnya bank, syarikat insurans, R

Tutor

Tutor individu dari kakitangan akademik ditugaskan kepada setiap pelajar. Tutor memberi nasihat dan membantu pelajar semasa programnya.

Disertasi dan Penyelidikan

Ijazah ini diberikan selepas penyerahan Disertasi Guru, atau Tesis , yang ditulis oleh pelajar di bawah pengawasan penasihat akademik. Topik terdiri daripada Algebra, Analisis dan Matematik Gunaan, Pendidikan Matematik dan Aplikasi Matematik kepada sains lain seperti Fizik, Sains Komputer, Sains Hayat, dan Ekonomi.

Graduan mempunyai kemungkinan untuk memohon Ph.D bersama program dalam Matematik Universiti-universiti Trento dan Verona.

Sokongan Pelajar

CALL FOR APPLICATION AND SCHOLARSHIPS FOR NON-EU STUDENTS:

Panggilan permohonan untuk pra-masuk ke program ijazah Sarjana Antarabangsa di University of Verona , untuk pelajar bukan Eu memegang ijazah akademik asing dan tinggal di luar Kesatuan Eropah.

Untuk tahun akademik 2020/2021, 16 beasiswa akan dianugerahkan kepada calon tertinggi dari negara bukan Eu . Sila baca dengan teliti "Panggilan untuk aplikasi" untuk maklumat lanjut. Tarikh akhir untuk permohonan: 31 Mac 2020 , 12.00 petang, tengah hari (waktu Itali, GMT 1). Perlukan bantuan? Hubungi kami di admissions@ateneo.univr.it

Anda boleh mencari Panggilan untuk aplikasi dan maklumat lanjut di pautan berikut:
https://www.univr.it/it/i-nostri-servizi/avvisi/-/avviso-servizio/1890

SCHOLARSHIPS

University of Verona menawarkan pelbagai biasiswa untuk memberi ganjaran kepada pelajar cemerlang dan / atau membantu mereka dari keluarga berpendapatan rendah. Beasiswa adalah bertujuan untuk menampung sebahagian daripada perbelanjaan hidup Pelajar untuk setiap tahun pengajian.

  • Beasiswa yang dibiayai oleh University of Verona - Ijazah Sarjana Antarabangsa ialah 2020/2021
  • Yuran pengajian untuk pelajar bukan EU.
  • Yuran pengajian, cukai, pengurangan, faedah berdasarkan merit, dan pengecualian cukai - Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana
  • Peraturan yuran pelajar

· Kerja sambilan untuk pelajar

PELUANG PEMBIAYAAN LAIN

  • Beasiswa yang dibiayai oleh Kementerian Luar Negeri Itali
  • Melabur Bakat anda di Itali
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Verona is dedicated to innovation and to maintaining the high quality of its teaching and research. The institution has 22,689 students, and 1,500 teaching and non-teaching staff all ... Baca lebih lanjut

The University of Verona is dedicated to innovation and to maintaining the high quality of its teaching and research. The institution has 22,689 students, and 1,500 teaching and non-teaching staff all dedicated to a continual process of growth and to the development of human, structural and financial resources. Baca Ringkas