Sarjana dalam Matematik

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam Matematik

University of Verona (Itali) menawarkan program ijazah Sarjana Muda dua tahun (120 ECTS) (Laurea Magistrale) dalam Matematik yang diajar dalam Bahasa Inggeris , yang direka mengikut piawaian ECMI (European Consortium for Mathematics in Industry). Ia adalah salah satu daripada enam Sarjana yang diajar dalam bahasa Inggeris di University of Verona .

Program ini mempunyai rasa antarabangsa yang kuat , dengan banyak kelas yang dipegang oleh fakulti melawat antarabangsa . Ia menawarkan modul dalam matematik yang tulen dan digunakan, dengan perhatian khusus kepada matematik kewangan dan aplikasi matematik dalam sains lain . Pendekatannya adalah interdisipliner dan melibatkan penyelidik dari fizik, sains komputer, sains hayat dan kesihatan, ekonomi.

Terdapat juga program pertukaran dengan program sarjana dalam Matematik Universiti Trento, yang membolehkan pelajar menghadiri kursus dan modul yang ditawarkan oleh universiti itu, dan terdapat perjanjian dua hala dengan beberapa universiti Eropah yang mengambil bahagian dalam program Erasmus.

Pelajar yang telah menamatkan program ini akan dapat bekerja di bank dan industri , untuk bekerjasama dengan saintis lain dalam pasukan penyelidikan interdisipliner , atau untuk memohon Ph.D. program (contohnya Program Ph.D bersama dalam Matematik oleh Universiti Trento dan Verona).

Terdapat juga kemungkinan untuk mengikuti profil di yayasan dan pengajaran matematik (sebahagiannya diajar dalam bahasa Itali) yang menyediakan pengajaran sekolah tinggi .

Pelajar sasaran mempunyai Laurea Triennale atau ijazah asing yang setara (ijazah Sarjana Muda) , dengan latihan asas yang kuat dalam Matematik .

Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di pautan berikut:

https://www.univr.it/en/degree-programmes/2019-2020/sciences-and-engineering/postgraduate-masters/master-s-degree-in-mathematics

SCHOLARSHIPS UNTUK PELAJAR NON-EU - SILA AMBIL PERHATIAN:

Panggilan untuk permohonan untuk kemasukan ke program Sarjana Antarabangsa di University of Verona kini dibuka untuk pelajar bukan Eu yang memegang ijazah akademik asing dan tinggal di luar Kesatuan Eropah.

Untuk tahun akademik 2019/2020, 17 beasiswa akan dianugerahkan kepada calon-calon teratas dari negara bukan Eu. Sila baca dengan teliti "Panggilan untuk aplikasi" untuk maklumat lanjut. Tarikh akhir untuk permohonan: 15 April 2019, 12.00 petang, tengah hari (waktu Itali, GMT 1). Perlukan bantuan? Hubungi kami di admissions@ateneo.univr.it

Anda boleh mencari Panggilan untuk aplikasi di pautan berikut: https://www.univr.it/en/our-services/news/-/avviso-servizio/1789

Pelatih, Tutor, Disertasi

Latihan

Terdapat banyak pilihan Latihan Magang (di dalam pasukan penyelidikan University of Verona dan di kemudahan luar ) - contohnya bank, syarikat insurans, R

Tutor

Tutor individu dari kakitangan akademik ditugaskan kepada setiap pelajar. Tutor memberi nasihat dan membantu pelajar semasa programnya.

Disertasi dan Penyelidikan

Ijazah ini diberikan selepas penyerahan Disertasi Guru, atau Tesis , yang ditulis oleh pelajar di bawah pengawasan penasihat akademik. Topik terdiri daripada Algebra, Analisis dan Matematik Gunaan, Pendidikan Matematik dan Aplikasi Matematik kepada sains lain seperti Fizik, Sains Komputer, Sains Hayat, dan Ekonomi.

Graduan mempunyai kemungkinan untuk memohon Ph.D bersama program dalam Matematik Universiti-universiti Trento dan Verona.

Sokongan Pelajar

Pelajar prospektif harus membaca dengan teliti laman Antarabangsa di laman web University of Verona . Mereka juga boleh menghubungi pelajar semasa dan bekas di laman rasmi Facebook.

Untuk perkhidmatan yang sama, seperti perumahan, visa, insurans kesihatan, permit tinggal dan sebagainya, sila hubungi Kesatuan Pelajar Antarabangsa.

Biasiswa oleh University of Verona

Sesetengah beasiswa ditawarkan kepada pelajar-pelajar bukan EU yang sangat baik di luar negara dan ingin mendaftar dalam program Ijazah Sarjana dalam Matematik University of Verona . Panggilan untuk beasiswa yang dibiayai oleh University of Verona untuk Tahun Akademik 2019/2020 dibuka. Sila baca dengan teliti "Panggilan untuk aplikasi" untuk maklumat lanjut. Tarikh akhir untuk permohonan: 15 April 2019, 12.00 petang, tengah hari (waktu Itali, GMT 1). Perlukan bantuan? Hubungi kami di admissions@ateneo.univr.it

Anda boleh mencari Panggilan untuk aplikasi di pautan berikut: https://www.univr.it/en/our-services/news/-/avviso-servizio/1789

Yuran tuisyen

Yuran pengajian bergantung kepada keadaan kewangan pelajar. Jumlah keseluruhan bagi tahun akademik semasa antara minimum $ 450.00 dan maksimum € 2,369.69. Kadar tertinggi dikenakan jika keluarga pelajar mempunyai pendapatan tahunan melebihi € 55,000.00. Jumlah tepat yang dikemaskinikan boleh didapati di laman web ini (sebahagiannya dalam bahasa Itali) dari University of Verona .

Di bawah inisiatif University of Verona untuk pengantarabangsaan, pelajar bukan Eu boleh memilih yuran tuisyen sebanyak € 1,000 setahun, untuk tempoh undang-undang program gelar mereka, tanpa perlu mengemukakan dokumentasi yang membuktikan keadaan kewangan mereka. Pelajar yang memilih pilihan ini:

  • mestilah dimasukkan ke program sarjana yang dipilih melalui kelayakan yang diperoleh di luar negara;
  • mesti mempunyai kediaman (dan keluarga mereka juga) di negara bukan EU;
  • masih boleh memohon biasiswa serantau;
  • tidak boleh memohon pengurangan atau pengecualian yuran universiti.

Faedah lain

  • Beasiswa Program Kerajaan Itali "Melabur bakat anda di Itali".
  • Geran Kerajaan Itali.
  • Beasiswa Wilayah Veneto sehingga maksimum € 5,113.50 setahun. Pelajar boleh memohon setiap tahun pada bulan Ogos / September, untuk pelajar Tahun Pertama tarikh akhir adalah 15 Oktober.
  • Pinjaman fidusiari.
  • Subsidi untuk keadaan kesusahan ekonomi khas dan luar biasa.
  • Kursus sambutan pada bulan Ogos.

Semua pelajar juga boleh memohon beberapa jawatan tutor junior untuk program Sarjana Muda atau untuk kontrak pekerjaan sambilan lagi.

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Verona is dedicated to innovation and to maintaining the high quality of its teaching and research. The institution has 22,689 students, and 1,500 teaching and non-teaching staff all ... Baca lebih lanjut

The University of Verona is dedicated to innovation and to maintaining the high quality of its teaching and research. The institution has 22,689 students, and 1,500 teaching and non-teaching staff all dedicated to a continual process of growth and to the development of human, structural and financial resources. Baca Ringkas